phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Boltex
02-09-2010, 19:53
Instalacja phpbb by przemo na localho?cie
Autor Wiadomość
Tismo

Posty: 4
Wysłany: 29-01-2012, 20:13   

wiem, tyle że mnie miałem tych sleshó a po prostu nowy wpis między

i to należało skasować


a teraz mam problem :

gdy przeżucam gotowe forum i odpalam na local hoście i wczytuję basę sql pojawia się tylko jeden użytkownik - ja (admin) i pisze że jest tylko jeden zarejestrowany - a przecież więcej ich jest - dlaczego tak ?


jeszcze jedno - gdy zamknę przeglądarkę a potem przeglądam localhost pokazuje się okienko z napisem "forum jest wyłączone" i jakieś info o backupie że robi kopie bazy danych i prosi czekać chwilkę no i czekanie na nic bo cały czas to będzie i nie wiem jak potem zrobić aby normalnie chodziło - trzeba wszystko od nowa wgrywać :(
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Boltex



Pomógł: 475 razy
Posty: 2241
Wysłany: 29-01-2012, 20:45   

Tismo, wgrywasz czysty skrypt, czy skrypt + bazę swojego forum które masz już zmodyfikowane? Którego z opisanych wyżej sposobów używasz?
_________________
Nie pisz do mnie na PW/GG, chyba że o to poproszę | Zanim cokolwiek napiszesz radzę zapoznać się Regulaminiem | Przed założeniem nowego tematu sprawdź czy podobny temat już istnieje
Odpowiedź na większość pytań możesz znaleźć TUTAJ lub w FAQ | Poza forum pomagam tylko odpłatnie | Projekt subSilver2.0 - dołącz do nas!
 
     
Tismo

Posty: 4
Wysłany: 29-01-2012, 21:47   

robiłem i tak i tak wieloma sposobami -

raz wgrałem czysty skrypt , potem nadpisałem w ftp pliki (poza config) - zostawiając baze sql czystego

innym razem wgrałem czysty skrypt , potem nadpisałem w ftp pliki (z forum gotowego - głównego) (poza config w którym zmieniłem nazwę bazy) i utworzyłem nową bazę z tą nazwą gdzie wgrałem całość z bazy forum już gotowego

[ Dodano: 01-02-2012, 13:41 ]
to jak robić w końcu te forum

aby: np. zrobić coś offline i wgrać online na gotowe forum tak aby chodziło


bo różne błędy wyskakują mi w różnej sytuacji


rozumiem że należy: zainstalować na czystym php by przemo forum ( i nową bazę czystą) a potem zastąpić bazę danych na inną - taką na którą wgrano wszystko (tabele) z forum online


no i jak w końcu trzeba o robić najlepiej żeby różnych bugów nie było bo np. jak zastępuję potem bazę to za każdym razem jak otwieram fnową kartę na forum zamiast localhost wyskakuje mi nazwaforumonline.com/ i dalej i musze to zastępować za każdym razem na localhost

bo chciałbym np. działąjące forum online w całości wgrać offline i poprzerabiać i potem przerobione pliku wrzucić znów online
to co i jak z tą bazą dokłądnie mam robić co wgrywać itd aby widzieć wszystko jak online ? (albo chociaż aby lepiej chodziło)
 
     
szpak


Pomógł: 108 razy
Posty: 813
Wysłany: 15-05-2012, 19:01   

zainstalowałem sobie WebServ-2.0 na windowsie 7, wsio skonfigurowałem według instrukcji w pierwszym poście ale, uruchamia się a potem wywala mi błąd (załącznik) wie ktoś o co tu chodzi ?

Bez-nazwy-1.gif
Plik ściągnięto 62 raz(y) 64,43 KB

_________________
Nie pisz do mnie na GyGy ani na PW bo normalnie nie wytrzymam, no chyba ze chcesz dać mi na chleb zarobić :)
Lubię poważne wyzwania http://www.szpak.eu/phpbb.php
 
     
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 15-05-2012, 20:19   

Masz katalog c:\program files\webserv\apache2\bin?
 
     
bolek i lolek
[Usunięty]

Wysłany: 15-05-2012, 20:30   

szpak, ppm run as boss ?
Ostatnio zmieniony przez bolek i lolek 15-05-2012, 20:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
szpak


Pomógł: 108 razy
Posty: 813
Wysłany: 15-05-2012, 20:30   

tak, katalog jest, jeszcze sprawdzałem prawa do zapisu, w windowsie jest ze tylko do odczytu, jak zrobię ze ma być też do zapisu to po odpaleniu WebServ katalog z powrotem robi się tylko do odczytu
_________________
Nie pisz do mnie na GyGy ani na PW bo normalnie nie wytrzymam, no chyba ze chcesz dać mi na chleb zarobić :)
Lubię poważne wyzwania http://www.szpak.eu/phpbb.php
 
     
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 16-05-2012, 16:31   

A w nim showerror.bat? Zmień mu nazwę. Spróbuj też z minimalnymi ustawieniami(wyłącz php, mysql) i zobacz co sprawia problemy.
 
     
yahia

Posty: 8
Wysłany: 14-03-2013, 21:01   

Tismo napisał/a:
robiłem i tak i tak wieloma sposobami -

raz wgrałem czysty skrypt , potem nadpisałem w ftp pliki (poza config) - zostawiając baze sql czystego

innym razem wgrałem czysty skrypt , potem nadpisałem w ftp pliki (z forum gotowego - głównego) (poza config w którym zmieniłem nazwę bazy) i utworzyłem nową bazę z tą nazwą gdzie wgrałem całość z bazy forum już gotowego

[ Dodano: 01-02-2012, 13:41 ]
to jak robić w końcu te forum

aby: np. zrobić coś offline i wgrać online na gotowe forum tak aby chodziło


bo różne błędy wyskakują mi w różnej sytuacji


rozumiem że należy: zainstalować na czystym php by przemo forum ( i nową bazę czystą) a potem zastąpić bazę danych na inną - taką na którą wgrano wszystko (tabele) z forum online


no i jak w końcu trzeba o robić najlepiej żeby różnych bugów nie było bo np. jak zastępuję potem bazę to za każdym razem jak otwieram fnową kartę na forum zamiast localhost wyskakuje mi nazwaforumonline.com/ i dalej i musze to zastępować za każdym razem na localhost

bo chciałbym np. działąjące forum online w całości wgrać offline i poprzerabiać i potem przerobione pliku wrzucić znów online
to co i jak z tą bazą dokłądnie mam robić co wgrywać itd aby widzieć wszystko jak online ? (albo chociaż aby lepiej chodziło)

mam ten sam problem i dalej nie wiem jak go rozwiązać proszę o pomoc
 
     
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 14-03-2013, 21:37   

A dokładnie?
 
     
yahia

Posty: 8
Wysłany: 14-03-2013, 21:50   

przeniosłem forum na localhost wszystko ładnie poszło tylko nie moge sie w żaden sposób zalogować sie na forum na localhost na dolnym pasku jestem zalogowany ale nic pozatym .czasami przenosiło mnie na forum online a teraz mam strone z napisem" to działa" juz niewiem jak sobie stym poradzic

bo chciałbym np. działąjące forum online w całości wgrać offline i poprzerabiać i potem przerobione pliku wrzucić znów online
to co i jak z tą bazą dokłądnie mam robić co wgrywać itd aby widzieć wszystko jak online ? (albo chociaż aby lepiej chodziło)

na razie sobie poradziłem zmieniłem przeglądarkę na safari
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 15-03-2013, 08:35   

yahia, zobacz tutaj - http://przemo.org/phpBB2/...ic.php?t=139233
 
     
Robi Wielki

Posty: 8
Wysłany: 05-10-2015, 18:55   

Ja mam wersje WebServ-2.1 i jak robię instalacje "phpBB_modified_by_Przemo" to na samym końcu pokazuje się coś takiego.



A wszystko robię według waszej instrukcji. Co jest ??

A jak daję ten "plik" " phpBB3-3.0.12+pl-r211" to jest dobrze. W czym problem ???
Ostatnio zmieniony przez Woytec 29-10-2015, 15:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
smart34

Pomógł: 13 razy
Posty: 146
Wysłany: 05-10-2015, 19:01   

Robi Wielki napisał/a:
Ja mam wersje WebServ-2.1 i jak robię instalacje "phpBB_modified_by_Przemo" to na samym końcu coś takiego pokasuję się.

[url=http://s26.postimg.o...bb2.jpg]Obrazek[/url]

A wszystko robię według waszej instrukcji. Co jest ??

A jak daje ten "plik" " phpBB3-3.0.12+pl-r211" to jest dobrze. W czym problem ???


Pobierz sobie xaamp jest dużo lepszy niż webserv

Kod:
https://www.apachefriends.org/pl/index.html
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Robi Wielki

Posty: 8
Wysłany: 05-10-2015, 19:40   

Ale to "xaamp" też powoduje problem.

[ Dodano: 06-10-2015, 09:49 ]
Najlepiej samemu sprawdźcie ten plik „phpBB_modified_by_Przemo”, a jak tam za działa, to proszę o podanie, jakich programu i jakiej wersji używacie.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce