|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[szukam] Styl zależny od systemu op. |
Autor |
Wiadomość |
Ooops
|
Wysłany: 04-09-2010, 23:58 [szukam] Styl zależny od systemu op.
|
|
|
Witam,
na jednym z forów o PSP, stojącym na phpBB3 spotkałem się z następującą opcją... Wchodząc na nie z poziomu Windowsa ładował się domyślny styl, a po wejściu z PSP do adresu forum dorzucany był fragment "&template=9" czy coś takiego i ładowany był inny, lżejszy styl forum. Czy istnieje taka modyfikacja do phpBB by Przemo? Albo mod, który może załadować wybrany theme po dodaniu jakiegoś tekstu do adresu? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Woytec

|
Wysłany: 05-09-2010, 10:37
|
|
|
Lo-Fi Mod
Cytat: | Mod dodaje w stopce przycisk Lo-Fi, który prowadzi do okrojonej wersji forum. |
|
|
|
|
 |
koziolek

|
Wysłany: 05-09-2010, 10:48
|
|
|
W pliku includes/functions.php znajdź: Kod: | global $nav_links, $unique_cookie_name, $HTTP_POST_VARS, $HTTP_COOKIE_VARS; | i zamień na: Kod: | global $nav_links, $unique_cookie_name, $HTTP_GET_VARS, $HTTP_POST_VARS, $HTTP_COOKIE_VARS; | znajdź: Kod: | if ( $userdata['user_id'] == ANONYMOUS )
{
$default_cookie_style = $unique_cookie_name . '_default_style';
if ( isset($HTTP_POST_VARS['template']) )
{
setcookie($default_cookie_style, $HTTP_POST_VARS['template'] , (CR_TIME + 21600), $board_config['cookie_path'], $board_config['cookie_domain'], $board_config['cookie_secure']);
}
else if (isset($HTTP_COOKIE_VARS[$default_cookie_style]) )
{
$board_config['real_default_style'] = $board_config['default_style'];
$board_config['default_style'] = $HTTP_COOKIE_VARS[$default_cookie_style];
}
} | zamień na: Kod: | if ( $userdata['user_id'] == ANONYMOUS )
{
$default_cookie_style = $unique_cookie_name . '_default_style';
if ( isset($HTTP_POST_VARS['template']) )
{
setcookie($default_cookie_style, $HTTP_POST_VARS['template'] , (CR_TIME + 21600), $board_config['cookie_path'], $board_config['cookie_domain'], $board_config['cookie_secure']);
}
else if ( isset($HTTP_GET_VARS['template']) )
{
setcookie($default_cookie_style, intval($HTTP_GET_VARS['template']), (CR_TIME + 21600), $board_config['cookie_path'], $board_config['cookie_domain'], $board_config['cookie_secure']);
redirect(append_sid("index.$phpEx", true));
}
else if (isset($HTTP_COOKIE_VARS[$default_cookie_style]) )
{
$board_config['real_default_style'] = $board_config['default_style'];
$board_config['default_style'] = $HTTP_COOKIE_VARS[$default_cookie_style];
}
}
else if( isset($HTTP_GET_VARS['template']) )
{
$template = intval($HTTP_GET_VARS['template']);
$fp_sql = "UPDATE " . USERS_TABLE . "
SET user_style = '$template'
WHERE user_id = '" . $userdata['user_id'] . "'";
if ( !($fp_result = $db->sql_query($fp_sql)) )
{
message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not update users table ' . $user_id . $template, '', __LINE__, __FILE__, $fp_sql);
}
redirect(append_sid("index.$phpEx", true));
} |
|
_________________ #4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu |
Ostatnio zmieniony przez koziolek 05-09-2010, 14:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
piekarz

|
Wysłany: 05-09-2010, 14:35
|
|
|
Witam, wiem, że temat może nie jest świeży, ale potrzebuję podobnej modyfikacji i zrobiłem dokładnie tak jak w poleceniu moderatora koziolek, jednak coś mi nie bangla. Sprawdzałem w bazie i wiem, ze styl ktory uzywam ma numer 32, natomiast chcialem wlasnie przez taki link ustawic sobie inny:
http://dragonfans.pl/forum/index.php?template=23
Sprawdzalem numery innych stylow i wiem ze istnieje taki o numerze 23. Pytanie wiec do was, czemu mi nie dziala? Czy to wina jakis innych modyfikacji, ktore mam zainstalowane? Np. spider friendly? Wylaczalem tego moda, ale dalej nie dzialalo.
Jeśli ktoś wie, to liczę na pomoc. |
|
|
|
 |
koziolek

|
Wysłany: 05-09-2010, 14:39
|
|
|
Temat jak najbardziej świeży, bo z dzisiaj
Kod był nie testowany, bo mam zainstalowany tylko jeden styl u siebie, więc może nie działać.
W takim razie już instaluję drugi styl u siebie i postaram się poprawić
[ Dodano: 05-09-2010, 14:52 ]
Poprawiłem |
_________________ #4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu |
|
|
|
 |
piekarz

|
Wysłany: 05-09-2010, 15:08
|
|
|
No teraz działa elegancko, a myślisz, że trudne byłoby zrobić taki mod, żeby zmieniał styl w zależności od działu do którego wejdziemy?
A co do świeżości tematu, to przeważnie przeglądam forum w poszukiwaniu rozwiązań i zazwyczaj trafiałem na stare tematy, tym razem nie spojrzałem na datę tylko z góry założyłem, że to stary temat xD |
|
|
|
 |
xlesiu

|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
piekarz

|
Wysłany: 05-09-2010, 15:11
|
|
|
oh... wypas
Dzięki ludzie, kiedyś szukałem to mówili, że nie ma takiego moda
[ Dodano: 14-09-2010, 16:10 ]
A jeszcze takie pytanko mam do tego moda z functions.php Da się jakoś zrobić, żeby nie przekierowywało na stronę główną tylko na stronę na którą prowadził link.
Tzn jak mam:
http://dragonfans.pl/foru...57&template=34, to chciałem, żeby mnie nie przekierowało na stronę główną tylko na:
Kod: | http://dragonfans.pl/forum/index.php?c=57 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!