Ostatnio zarejestrowana osoba |
Autor |
Wiadomość |
Iquid
|
Wysłany: 09-09-2010, 17:44 Ostatnio zarejestrowana osoba
|
|
|
Mam problem z pewnym użytkownikiem ponieważ ciągle rejestruje się na forum z różnych adresów IP i nie mogę go zbanować. Co prawda nic nie pisze bo się nie loguje ale zakłada konta o niecenzuralnych nazwach. Jak sobie poradzić z takim użytkownikiem? Czy można zrobić tak, że dopiero jak ktoś potwierdzi rejestracje mailem (lub admin ja potwierdzi) to pojawia się nazwa ostatniej zarejestrowanej osoby? Czy może macie jakieś inne pomysły jak to rozwiązać? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
WaNiL
|
Wysłany: 09-09-2010, 17:45
|
|
|
Tak jest takie cos jak aktualny adres i zaakceptowanie/aktywacja konta. |
|
|
|
 |
Iquid
|
Wysłany: 09-09-2010, 17:53
|
|
|
WaNiL napisał/a: | Tak jest takie cos jak aktualny adres i zaakceptowanie/aktywacja konta. |
Zbanuje aktuany adres a on zrobi konto z innego adresu i co mi z tego? Wiem, że akceptacja istnieje, ale po zaakceptowaniu użytkownik może się logować i pisać a on nie pisze tylko tworzy nowe konta o obraźliwych nazwach do tego nei potrzebna mu aktywacja. |
|
|
|
 |
WaNiL
|
Wysłany: 09-09-2010, 17:54
|
|
|
na forum mozesz miec konto tylko na 1 adresie poczty |
|
|
|
 |
Iquid
|
Wysłany: 09-09-2010, 17:58
|
|
|
Tylko zrozum, że jemu nie potrzebne jest wcale konto e-mail bo on robi tak jak sie rejestruje:
Nazwa: jakas obraźliwa
Hsło: cos tam
mail: xsda@ds.pl
nazwa konta pojawia się na dole w Panelu "Kto jest na Forum"
Po czym za kilka chwil robi to sam. Konta nie są aktywne, ale nazwa widnieje i każde trzeba usuwać! |
|
|
|
 |
WaNiL
|
Wysłany: 09-09-2010, 18:00
|
|
|
Wiem o co ci chodzi nie masz ustawionego zeby aktywowali konto poprzez email |
|
|
|
 |
Iquid
|
Wysłany: 09-09-2010, 18:03
|
|
|
Nie wiesz o co mi chodzi. Mam włączoną taką aktywację, ale nawet nazwy kont nie aktywowanych są wyświetlane na forum w panelu kto jest na forum. Aktywowane czy nie jego nazwa tam jest. |
|
|
|
 |
Woytec

|
Wysłany: 09-09-2010, 20:48
|
|
|
Jeżeli używa jakiegoś podobnego nicku to możesz użyć zabranianie nazw (w panelu).
Możesz też to zgłosić - abuse |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Iquid
|
Wysłany: 13-09-2010, 18:45
|
|
|
Używa właśnie różnych . Więc chyba musze to zgłosić chyba, że ktoś ma jakieś rozwiązania inne? |
|
|
|
 |
|