Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 21:41 |
Jak wyciągnąć hasło bo mi włamali sie na forum. |
Autor |
Wiadomość |
Karizmo

|
Wysłany: 10-04-2005, 21:18 Jak wyciągnąć hasło bo mi włamali sie na forum.
|
|
|
Otóż jaki? dowcipni? najwidoczniej jakoś zdobyć hasło do mojego forum nie tylko, bo do allegro i gg tez i zrobić mi bałagan.
Dlatego pytam jak wyciągnąć hasło, bo zmienić hasło na forum i email, oczywiscie jest em administratorem tego forum.
Pozdro |
_________________ Jestem na szczycie grupy trzymającej wżadze ! |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
zeezoo
|
Wysłany: 10-04-2005, 21:47
|
|
|
Jak masz kopię bazy danych to przywróć sobie ca?y swój profil w phpmyadmin'ie Oczywięcie najpierw skasuj obecny, a dopiero potem przywróć z kopii jedn? linijk?
Miałem kiedy? podobny problem i w?a?nie tak zrobićem... |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 10-04-2005, 21:57
|
|
|
...a póżniej skopiuj jeszcze raz pliki z pewnego źródła, bo one mogęy został zmodyfikowane (a hasła np: z logowania są wysyłane poczt?). |
|
|
|
 |
Karizmo

|
Wysłany: 10-04-2005, 22:09
|
|
|
NO tylko jest problem, bo nie zdarzyłem zrobić kopii, bo od nie dawna mam forum
Musze mieć to hasło bo musze mieć IP kolesia a tak to usun? wszelkie dowody.
Wersje mam 1.93 Przema oczywięcie |
|
|
|
 |
zeezoo
|
Wysłany: 10-04-2005, 23:08
|
|
|
heh... a nie masz drugiego admina?
Wtedy on mógłby zmienić Twoje hasło...
Ewentualnie otwórz phpmyadmin'a i w tabeli users, tam gdzie jest Twój nick... w miejscu "user_password" wpisz ten kod:
827ccb0eea8a706c4c34a16891f84e7b
to jest hasło "12345"
Wtedy spokojnie zalogujesz się na swoje konto i potem w PA zmienisz sobie hasło na takie, którego nie da się złamać
Jeśli nie będziesz mógł sobie poradziś z wrzuceniem tego do bazy wyślij mi namiary na PW...
Pozdrawiam
zeezoo |
|
|
|
 |
Karizmo

|
Wysłany: 10-04-2005, 23:37
|
|
|
Ok dzięki ale chciałbym odzyskać tamto hasło co ten baran wpisać to może by było identyczne jak do gg i może bym jest tez odzyskać.
Chyba ze wiesz jak zhakować gg żeby hasło odzyskać?
Pozdro |
|
|
|
 |
Radek

|
Wysłany: 10-04-2005, 23:39
|
|
|
Karizmo napisał/a: | Chyba ze wiesz jak zhakować gg żeby hasło odzyskać? |
na gg tez Ci zabral ? kiedys pisalem o tym na ehacks.net ale juz nie ma tych artow
mozliwe ze zapomnial zmienic e-miala w gadu-gadu wiec wpisz swoj numer i daj przypomnienie hasla a jak zmienil haslo na e-mial to zlam je brutusem |
|
|
|
 |
zeezoo
|
Wysłany: 10-04-2005, 23:42
|
|
|
jak rozszyfrowa? ten kod:
wie chyba tylko sam przemo
Niestety teraz bardzo ciężko jest włama? się komuś na GG, aczkolwiek na pewno jest to możliwe ;P Ale z tym to nie do mnie |
|
|
|
 |
Karizmo

|
Wysłany: 11-04-2005, 01:27
|
|
|
Tak wogle to się zaczłąo o 18.39 wchodzę na forum i nagle widz? jak ludziom warny ktoś podawać.
My?lałem ze to mój moderator i miałem już mu ?eb urwa? ale zaraz się zaczłąy inne rzeczy dział.
Póżniej zadzwoni? do mnie kumpel i zacz?li ludzie dzwoni?, ze mam bałagan na allegro (naszczepcie idiota hasa? nie zmienić)
Najprawdopodobniej taka była jego droga.
1) zhakować mi gg (jak można takiego leszcza hakerem nazwać)
2) wszed? na forum i zrobić burdel, miałem tam jedna kategorie "forum zamknięte" z hasłem i hasło było to samo, co do allegro.
3) zrobić burdel na allegro pokupowa? od ludzi i powystawiać im negatywy (na ponad 100 000 z?)
4) próbować działał w portalu, ale szybo zmienićem hasło.
Pozmieniałem do poczt i tp
Jak dla mnie to zwykły leszcz a nie chaker hasło mógł nawet wyciągnąć np. z forum na którym się logowałem i on jest lub zna admina.
W sumie to dobrze ze leszcz, bo mógł mi zrobić sporo więcej szkód a tak to nie wiem czy 5 % wykorzystać możliwości, które miał.
Forum stało dopiero z tydzień 26 (użytkowników) także niewielka strata a allegro to sobie załatwi? powinni chyba pousuwać te komentarze i zwrócić za aukcje tym ludziom.
Jak by mi na portal wszed? to bym miał zonka ale na szczę?cie robić becup często.
Przestroga dla innych NIE URZYWAJCIE TYCH SAMYCH HASE?.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
miszko

|
Wysłany: 11-04-2005, 01:52
|
|
|
zeezoo napisał/a: | jak rozszyfrowa? ten kod:
wie chyba tylko sam przemo Smile |
Pr?dzej dobry mocny komp i niech probuje zlamac, lub... http://md5.nail2k.int.pl/ lub
http://www.antsight.com/zsl/rainbowcrack/ i wygeneruj sobie tabele dla 14 znakow .... ktora zajmie Ci 64gb no i samo generowanie pochlonie duuuzo czasu |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Karizmo

|
Wysłany: 13-04-2005, 23:55
|
|
|
No panowie ja już wiem, kto to był i była to zupełnie inna droga niz. wcześniej opisałem.
Idiota kiedy? wysłać mi co? ze swojej poczty która jest mi dobrze znana.
Gość ma farta ze nie narobić mi szkód materialnych a ze swoje problemy sam załatwiam to na policje nie pójd?.
Pozdro i dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
|