phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Tommekk80
06-03-2015, 19:30
Boczny panel jquery
Autor Wiadomość
xlesiu



Pomógł: 5272 razy
Posty: 10362
Wysłany: 30-11-2010, 21:22   Boczny panel jquery

Boczny panel jquery


Kod:
#################################################################
## Mod Title:Boczny panel jquery
## Mod Author: xlesiu
## Mod description:Dodaje boczny panel jquery
##
## Installation Level: Easy
## Installation Time: 3 Minutes
##
## Files To Edit: 4
##                       templates/NazwaStylu/index_body.tpl
##                       templates/NazwaStylu/NazwaStylu.css
##                       templates/NazwaStylu/overall_header.tpl
##                       templates/NazwaStylu/NazwaStylu.css
##                       
#################################################################


W załączniku jest modyfikacja by xlesiu - panel_boczny.txt - oraz modyfikacja by MlodyJNTR - Boczny panel by MlodyJNTR.zip. W wersji xlesiu, jeśli schowamy panel, a następnie odświeżymy stronę, panel znowu się pojawi. W wersji MlodyJNTR zostało to poprawione, ustawienia są zapamiętywane.
W paczce MlodyJNTR jest instrukcja dla statystyk top5 dla panelu bocznego.
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
Ostatnio zmieniony przez Tommekk80 15-08-2012, 20:51, w całości zmieniany 4 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Budyn00

Pomógł: 22 razy
Posty: 206
Wysłany: 30-11-2010, 21:55   

xlesiu, Brawo , i kłaniam się nisko ;-)
W kocu ktoś to dodał ;-)
 
     
patri

Pomógł: 1 raz
Posty: 100
Wysłany: 01-12-2010, 12:51   

A jak można zrobić żeby tych statystyk było coś innego, czyli to co sami chcemy ??
 
     
xlesiu



Pomógł: 5272 razy
Posty: 10362
Wysłany: 01-12-2010, 12:54   

patri, to jest pierwszy przykład w instrukcji z tekstem "lorem ipsum" Zamiast niego wstaw co chcesz.
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
patri

Pomógł: 1 raz
Posty: 100
Wysłany: 01-12-2010, 13:03   

aha jeszcze w index_body.tpl mam tak:

<noscript>
{BOARD_INDEX}
</noscript>

i nie wiem czy zamienic całość i czy nie bedzie to komplikowac działania jakiegoś innego dadatku ??
 
     
xlesiu



Pomógł: 5272 razy
Posty: 10362
Wysłany: 01-12-2010, 13:10   

patri, proszę tylko zamienić {BOARD_INDEX} Jeżeli będzie działać to proszę tak zostawić.
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
patri

Pomógł: 1 raz
Posty: 100
Wysłany: 01-12-2010, 13:16   

Jeżeli zamieniam tylko {BOARD_INDEX} to nie działa, w ogóle nie wyświetla, a jak zamieniam całość to wyświetla i działa ale pokazuje się pod kategoriami forum na dole a nie z boku....
 
     
xlesiu



Pomógł: 5272 razy
Posty: 10362
Wysłany: 01-12-2010, 13:21   

patri, zrób kopię swojego pliku index_body.tpl. Następnie wgraj czysty index_body.tpl z subSilvera i zobacz czy będzie dobrze się wyświetlało.
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2401
Wysłany: 01-12-2010, 14:11   

xlesiu, jakies demo?
czy na localhost robione?
 
     
xlesiu



Pomógł: 5272 razy
Posty: 10362
Wysłany: 01-12-2010, 14:14   

http://lubicka.cba.pl/forum/index.php
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2401
Wysłany: 01-12-2010, 14:37   

ja mam taki problem , nie wiem czemu to forum jest tak na dole a ten panel jest nizej? tak jak na ss
 
     
xlesiu



Pomógł: 5272 razy
Posty: 10362
Wysłany: 01-12-2010, 14:41   

kooza, a spróbuj w index_box.tpl dla tabeli z forami dodać margin-top ujemny np
Kod:
                <table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline" style="margin-top: -10px;">
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2401
Wysłany: 01-12-2010, 14:44   

xlesiu, dzięki. dziala. ;) świetny mod ;)
 
     
Pawellll1995


Pomógł: 7 razy
Posty: 165
Wysłany: 01-12-2010, 15:13   

Mi coś to nie działa ;)

http://img253.imageshack....rafikainter.png
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2401
Wysłany: 01-12-2010, 15:16   

Pawellll1995, na ss wszystko jest ok ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę