phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: pecador
14-10-2007, 02:18
Check Files i nowe mody
Autor Wiadomość
szpakos


Posty: 39
Wysłany: 21-04-2005, 20:17   Check Files i nowe mody

mam pytanko...
mam przerobiony plik memberlist.php - dodaną opcję pokazywania ludzi czy są online czy offline... i przez to w check files pokazuje mi błędny hash pliku memberlist.php i czy mogę mieć przez to jakieś problemy oraz czy można zmienić ten hash (czy to md5 - czy jak to się tam zwie) nie naruszając praw autorskich???

PS. teraz mam też błędny hash w pliku posting.php w którym wyłączyłem te dziwne znaki pod emotkami... czy ten hash także mogę zmienić???


PS2. a czy czasem po zmianie tego hashu w pliku check_data.php - nie będzie jakichś innych błędów na forum? jak to jest???
Ostatnio zmieniony przez Woytec 20-11-2013, 11:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Przemo



Pomógł: 210 razy
Posty: 3144
Wysłany: 22-04-2005, 12:01   

Więc tak, w CheckFiles dorobiłem mozliwość dla autorów modów oraz osób które same modyfikują pliki. Zerknijcie na mój check files Wyraznie widac kilka plikow na niebiesko z dopiskiem [modyfikowany] Jeżeli chcemy zrobić coś takiego przeczytajmy instrukcje z katalogu /includes/mods_info/info Jest tam opisane co trzeba zrobić.
 
     
szpakos


Posty: 39
Wysłany: 22-04-2005, 14:40   

dziekuje za info, super sprawa..
Ostatnio zmieniony przez szpakos 25-04-2005, 23:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Przemo



Pomógł: 210 razy
Posty: 3144
Wysłany: 22-04-2005, 14:51   

Modyfikujesz plik np. memberlist.php potem w CF wywala Ci go na czerwono, patrzysz w nawiasie na roznice zawartosci nowego i tworzysz dowolny plik .php w katalogu /mods_info/ ktory wyglada tak:
Kod:
<?php
$mod_name[] = 'Testowy mod';
$add_size['memberlist.'.$phpEx] += 50;
?>
50 to jest ta roznica z nawiasu. Jeszcze niejasne? Jak nie to czego nie rozumiesz?
 
     
szpakos


Posty: 39
Wysłany: 22-04-2005, 15:04   

ja juz moj dosyc pozadnie zmodyfikowalem i naprawde swietne rozwiazanie :)
Ostatnio zmieniony przez szpakos 25-04-2005, 23:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
NetJaroPL

Pomógł: 7 razy
Posty: 250
Wysłany: 23-04-2005, 17:42   

Zainstalowałem Skype Mod i działa, lecz gorzej gdy zainstalowalem drugi mod i kod wygląda tak:

Kod:
<?php
$mod_name[] = 'Offline/Online users status';
$add_size['language/lang_polish/lang_main.'.$phpEx] += 102;
$add_size['memberlist.'.$phpEx] += 509;
$add_size['viewtopic.'.$phpEx] += 742;
?>


Jednak on nic nie zmienia w check_files tylko dodaje w ramkę "Zainstalowane mody" tego moda, lecz nie zmienia on wartości plików w check_files :-(

Pomocy...

[ Dodano: 23-04-2005, 17:43 ]
http://www.forum.emulek.pl/check_files.php - check_files;
_________________
Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
 
     
nasedo



Pomógł: 318 razy
Posty: 1895
Wysłany: 23-04-2005, 17:48   

Wywal z tego poprzedniego info o plikach które modyfikowałeś w tym. U mnie wszystko działa jak należy www.skazzza.aplus.pl/forum/check_files.php :mrgreen:
_________________
Wejdź na Najlepsze forum wielotematyczne. Skazzza czeka na Ciebie 8)
Pomoc tylko na forum. Nie pisz do mnie na gg/PW/e-mail chyba, że sam Cię o to poproszę.
Ostatnio zmieniony przez Woytec 20-11-2013, 11:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
NetJaroPL

Pomógł: 7 razy
Posty: 250
Wysłany: 23-04-2005, 17:50   

nasedo napisał/a:
wywal z tego poprzedniego info o plikach które modyfikowałeś w tym. U mnie wszystko działa jak należy

Czyli połączyć te sumy tak?
Jeżeli w modzie A suma memberslist.php miała 50 a w modzie B -20 to 50-20=30 ? Dobrze?
_________________
Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Ostatnio zmieniony przez Woytec 20-11-2013, 11:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
SouND


Pomógł: 118 razy
Posty: 792
Wysłany: 23-04-2005, 17:53   

Jezeli sa 2 pliki te same w dwóch modach to podaj w jednym z nich tylko info o nim :)
_________________
Pamietaj że nie udzielam porad na GG!!
 
     
NetJaroPL

Pomógł: 7 razy
Posty: 250
Wysłany: 23-04-2005, 17:55   

Dzięki wam :-) Troszke to bez sensu, ale cieszmy się, że jest :-)

Pozdro.
_________________
Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
 
     
Araadan
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2005, 18:30   

A ja mam jeden plik :) ktos tutaj na forum mi podpowiedzial jak to zrobic
Kod:
<?
$mod_name[] = 'Main Admin Security';
$mod_name[] = 'Admin Userlist';
$mod_name[] = 'Rescue By WIDMO :)';
$mod_name[] = 'Forgotten Username';
$add_size['admin/admin_ug_auth.'.$phpEx] += 84;
$add_size['admin/admin_users.'.$phpEx] += 147;
$add_size['dbloader/dbloader.'.$phpEx] += 4;
$add_size['language/lang_english/lang_main.'.$phpEx] += 378;
$add_size['language/lang_polish/lang_main.'.$phpEx] += 431;
$add_size['profile.'.$phpEx] += 101;
$add_size['login.'.$phpEx] += 165;
?>
 
     
NetJaroPL

Pomógł: 7 razy
Posty: 250
Wysłany: 23-04-2005, 18:32   

OOO fajnie :-) Dzięki wielkie :-)


http://naamah.civ.pl/forum/check_files.php - co? źle masz.

[ Dodano: 23-04-2005, 18:33 ]
Araadan napisał/a:
$add_size['login.'.$phpEx] += 165;

A te wartości skąd wzieles? dodales wszystkie wartosci ? Czy to jest jedna wartosc z jednego moda?
_________________
Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
 
     
angellboy

Posty: 18
Wysłany: 23-04-2005, 18:42   

apropo check files... ja tez mam problem z dbloader/dbloader.php , lookajcie:
www.angell.hoot.pl/forum/check_files.php
_________________
LK.OS
 
     
SouND


Pomógł: 118 razy
Posty: 792
Wysłany: 23-04-2005, 18:53   

angellboy, wgraj plik przez total commander poprzez tryb binarny :) Albo innym managerem ftp
_________________
Pamietaj że nie udzielam porad na GG!!
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Araadan
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2005, 19:04   

NetJaroPL napisał/a:
co? źle masz.

wczoraj wieczorem instalowalem moda ktory podmienial moduly administracyjne ale w 1.9.4 wywala mi Script error! :P i czekam teraz az Autor moda cos wymysli:)
NetJaroPL napisał/a:
A te wartości skąd wzieles? dodales wszystkie wartosci ? Czy to jest jedna wartosc z jednego moda?

niee zawsze w check files na koncu pisze o ile znakow plik rozni sie od orginalu.. a to ze dodasz w mods_info zmienia tylko kolor na niebieski(z czerownego) i dodaje napis modyfikowany :)
angellboy napisał/a:
apropo check files... ja tez mam problem z dbloader/dbloader.php , lookajcie:

Kod:
dbloader/dbloader.php : Z?a zawartość ! [ 7b243b8e221d2d84eef983ea694c9d0c ] > [ 34be6f566a0a0231eb268792556edf5d ]  29566 - 29566 (0)
a z tym to do Przema:P nie powinno wywalac bledu skoro roznica znakow wynosi 0, dodaj plik w mods_info ktory by wskazywal na modyfimkacje tego pliku o 0. Moze zadziala :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce