|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: chelloPL 27-08-2007, 21:40 |
[problem] brak wpisu w bazie danych |
Autor |
Wiadomość |
Marek17
|
Wysłany: 04-08-2005, 17:58 [problem] brak wpisu w bazie danych
|
|
|
Na stronie phpBB2.pl jest poradnik odnośnie przenoszenia forum z serwera na serwer. I jest tam napisane, że po wgraniu bazy danych w kluczu phpbb_config powinienem edytować wpis "server_name". Wygląda to mniejwięcej tak:
"By zmienić tą wartość klikamy po lewej stronie panela na tabele phpbb_config, klikamy na Browse/Przeglądaj i wyszukujemy server_name, gdy znajdziemy klikamy na przycisk Edit/Edytuj
Możemy również w prostyszy i szybszy sposób wykonać zapytanie, wykorzystując okienko znajdujące sie na dole strony po wejściu w tabele phpbb_config
Kod:
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'www.phpbb.com.pl' WHERE `config_name` = 'server_name' LIMIT 1 ; "
Problem w tym, że ja nie mam tego wpisu server_name. Co mam zrobić?? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Hlopcyk

|
Wysłany: 04-08-2005, 18:05
|
|
|
Możesz wykonać zapytanie...
Kod: | UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'ADRES SERWERA' WHERE `config_name` = 'server_name' LIMIT 1 ;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = '/ŚCIEŻKA DO FORUM/' WHERE `config_name` = 'script_path' LIMIT 1 ;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'ADRES SERWERA' WHERE `config_name` = 'cookie_domain' LIMIT 1 ;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'NAZWA COOKIE' WHERE `config_name` = 'cookie_name' LIMIT 1 ; |
http://www.przemo.org/php...opic.php?t=2948 |
|
|
|
 |
Marek17
|
Wysłany: 04-08-2005, 18:13
|
|
|
Powiedzcie mi jeszcze dlaczego (bez edytowania pliku z którym mam problem) po zalogowaniu automatycznie przenosi mnie na stary adres?? |
|
|
|
 |
Hlopcyk

|
Wysłany: 04-08-2005, 18:13
|
|
|
NIe zmieniłeś cookies... |
|
|
|
 |
Marek17
|
Wysłany: 04-08-2005, 18:16
|
|
|
a jak to mogę zrobić?? Wejść na panel administracyjny na starym serwerze i tam na nowy czy jak? |
|
|
|
 |
Hlopcyk

|
Wysłany: 04-08-2005, 18:19
|
|
|
W phpMyAdminie w tabeli _config... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Marek17
|
Wysłany: 04-08-2005, 18:23
|
|
|
Fajnie Teraz nawet na strone serwera wejść nie mogę (www.gaa.pl)
[ Dodano: 04-08-2005, 18:24 ]
prosze punkcik za pomoc ode mnie |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!