phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Publikacja wersji 1.12.8
Autor Wiadomość
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 04-11-2013, 01:59   

Scooby?!, szukaj w tym pliku np. samej frazy bbencode_third_pass aż znajdziesz podobną linię. Odstęp nie ma znaczenia, więc i błędu nie ma.
SeNioR, niemożliwe, u mnie wszystko działa.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
KacperWEB

Posty: 6
Wysłany: 04-11-2013, 16:54   

elegancko, mam pytanko, w zmianach napisales
Cytat:
-kompresja gzip skrypt + mod_deflate htaccess

czy to znaczy ze transfer nie bedzie tak sie uzywal jak przy wersji poprzedniej :) ?
 
     
Asus

Pomógł: 20 razy
Posty: 83
Wysłany: 04-11-2013, 17:59   

KacperWEB napisał/a:
elegancko, mam pytanko, w zmianach napisales
Cytat:
-kompresja gzip skrypt + mod_deflate htaccess

czy to znaczy ze transfer nie bedzie tak sie uzywal jak przy wersji poprzedniej :) ?


Zgadza się

http://blog.kamilbrenk.pl...apache-deflate/
 
     
KacperWEB

Posty: 6
Wysłany: 04-11-2013, 18:06   

niestety pomimo instalacji 1.12.8 i wgraniu bazy z 1.12.7 + wykonanie zapytan z instrukcji Fora nie udaly sie zachowac :roll:
 
     
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 04-11-2013, 18:25   

KacperWEB, coś źle wykonałeś. scripts/update.php też uruchomiłeś?
 
     
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 04-11-2013, 19:11   

KacperWEB napisał/a:
Fora nie udaly sie zachowac
Hm? Jakiś błąd? Komunikat? Cokolwiek?
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
Pawlok
Czarna lista


Pomógł: 2 razy
Posty: 245
Wysłany: 04-11-2013, 21:51   

Scooby?! napisał/a:
W includes/topic_review.php
Nie znajduję:
Kod:
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
$message = bbencode_third_pass($message, $bbcode_uid, $valid);

Więc nie mogę zrobić REPLACE. Ktoś ma podobny problem?


Ja mam to samo :/
Używam Notepad++
Pisze mi ze takiej linijki nie ma probowalem szukac po fragmentach i nic :/
Daje swoj plik

topic_review.rar
Pobierz Plik ściągnięto 256 raz(y) 3,33 KB

 
     
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 04-11-2013, 21:56   

Masz beermoda. Sprawy związane z hide mogą wyglądać inaczej.
 
     
KacperWEB

Posty: 6
Wysłany: 04-11-2013, 21:57   

Woytec napisał/a:
KacperWEB, coś źle wykonałeś. scripts/update.php też uruchomiłeś?

po co update.php jeślo wgrałem całą czystą paczke 1.12.8
Po prostu wgrałem paczke, zmieniłem dane config.php, wgrałem baze danych (Planet-Art.pl) wykonałem intrukcje (tylko zapytania mysql) usunęłem cache iii... "Brak forów".. Mimo tego nie było widać tylko "forów" a także reszte zawartości czyli raczej cały index_body.
Zainteresowała mnie ta paczka bo mimo poprawki z gzip na skrypcie 1.12.7 żre transfer jak cholera, mimo błędu z brak forów, po wejściu w P@ wyskakuje komunikat = wersja forum jest nieaktualna.
ps. nie sprawdzałem paczki Spider Friendly czy będzie działać na 1.12.8, orientuje się ktoś ?:)
 
     
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 04-11-2013, 21:58   

KacperWEB, Należy wyczyścić cache forum
 
     
SeNioR

Pomógł: 47 razy
Posty: 304
Wysłany: 04-11-2013, 23:05   

Cytat:
ps. nie sprawdzałem paczki Spider Friendly czy będzie działać na 1.12.8, orientuje się ktoś ?:)


Jeżeli robisz ręcznie to działa jeżeli wgrywasz gotowca 1.12.7 do 1.12.8 to nie działa.

Cytat:
wyskakuje komunikat = wersja forum jest nieaktualna.


Na każdym forum tak będzie bo przemo nie zaktualizował informacji..

Poprawka co do wyglądu listy zezwoleń:

otwórz: templates/subSilver/admin/auth_forum_list_body.tpl

znajdź:
Kod:
        <td class="catBottom" align="center" colspan="16">
            <!-- BEGIN buttons_edit -->

zamień na:
Kod:

        <td class="catBottom" align="center" colspan="17">
            <!-- BEGIN buttons_edit -->
 
     
Pawlok
Czarna lista


Pomógł: 2 razy
Posty: 245
Wysłany: 04-11-2013, 23:35   

A mi p[isze po aktu:

Cytat:
Brak Forów


I nie wiem czemu nie dziala mi w PA- Fora- Synchronizacja
 
     
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 05-11-2013, 02:43   

Pawlok, na pewno wyczyściłeś cache?
Odnośnie kompresji gzip - należy sprawdzić działalność modułu korzystając np. z gotowych stron 'HTTP Compression Test'.
 
     
IceCold


Pomógł: 5 razy
Posty: 100
Wysłany: 05-11-2013, 12:18   

Ja wgrałem po prostu z paczki phpBB_modified_by_Przemo folder scripts i wpisałem http://adres.naszego_forum.pl/scripts/update.php po czym wgrałem całą zawartość paczki. Gdy już wszystko się wgrało w kontroli systemu wszystko jest na ok. Czyli chyba wszystko wgrało się pomyślnie? na początku gdy aktualizowało bazę jak wpisałem http://adres.naszego_forum.pl/scripts/update.php była długaaa lista niewykonanych zapytań. Jak na razie wszystko śmiga, uzupełniam modyfikacje.


Tylko nie mam polskich znaków w działach i tematach/postach, co to może być? tak to działają, Czyli wszystko trzeba ręcznie poprawić?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 05-11-2013, 12:42   

IceCold, jakie masz kodowanie w bazie?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę