|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Maksymalna długość nazwy użytkownika |
Autor |
Wiadomość |
Infinitiv
|
Wysłany: 16-02-2014, 23:06 Maksymalna długość nazwy użytkownika
|
|
|
Zmieniłem varchar kolumny "username" w phpmyadmin na 150, zwiększyłem parametr maxlenght okna do wpisywania nicku przy rejestracji, a i tak przycina wszystkie nazwy użytkownika do 25 znaków. Czy w Przemo gdzieś jeszcze znajduje się funkcja odpowiedzialna za maksymalną długość nazwy usera? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
SeNioR [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Infinitiv
|
Wysłany: 22-02-2014, 02:18
|
|
|
SeNioR, proszę Cię, abyś nie linkował tematów bez zapoznania się z nimi. Wykonałem wszelkie instrukcje z podesłanego przez Ciebie wątku. Można to wywnioskować z tego, co napisałem wyżej. Kolumna w SQL ma odpowiedni typ, HTML został zmieniony - niczego nowego się z Twojego linku nie dowiedziałem. Mimo wykonania tych instrukcji i tak maksymalna długość nazwy użytkownika to 25 znaków. Pytam więc ponownie - gdzie jeszcze jest to w Przemo warunkowane? |
|
|
|
 |
Tommekk80

|
Wysłany: 22-02-2014, 07:30
|
|
|
Cache wyczyściłeś? Zmian dokonałeś we właściwym stylu?
Powinno działać - chyba, że jednak zmian nie dokonałeś prawidłowo.
Popraw adres forum w profilu. |
|
|
|
 |
Infinitiv
|
Wysłany: 22-02-2014, 17:05
|
|
|
Forum mam na razie postawione lokalnie, na swoim komputerze, stąd taki adres. W profile_add_body.tpl mam:
Kod: | <input type="text" class="post" onfocus="Active(this)" onblur="NotActive(this)" style="width: 200px; background-image: none; background-position: 0% 0%; background-repeat: repeat repeat;" name="username" size="150" maxlength="150" value="Infinitiv"> |
Zostało to zrzucone prosto z forum, przez przeglądarkę, więc na pewno zmiany zostały dokonane w odpowiednim stylu. Jest "size" i "maxlenght" ustawione na "150".
Tutaj zrzut ekranu z phpMyAdmin, jak widać "username" ma odpowiedni typ (czyli "varchar(150)"):
Cache jak najbardziej czyściłem. |
|
|
|
 |
Tommekk80

|
Wysłany: 22-02-2014, 22:11
|
|
|
W pliku includes/functions.php jest funkcja co ucina nicki.
Cytat: | function phpbb_clean_username($username)
{
$username = substr(xhtmlspecialchars(str_replace("\'", "'", trim($username))), 0, 25);
$username = phpbb_rtrim($username, "\\");
$username = str_replace("'", "\'", $username);
return $username;
} |
Czerwone zmień na liczbę którą chcesz. Powinno już działać. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Infinitiv
|
Wysłany: 24-02-2014, 04:54
|
|
|
Dzięki, Tommekk80, właśnie o to mi chodziło. Temat można uznać za zamknięty. Powinienem Ci się jakoś odwdzięczyć, ale nie mam na tę chwilę takiej możliwości, więc dałem Ci dwa "Pomógł". |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!