phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Cannot modify header information - headers already sent
Autor Wiadomość
chelloPL



Pomógł: 413 razy
Posty: 2545
Wysłany: 17-10-2005, 18:45   Cannot modify header information - headers already sent

Kod:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../forum/config.php:19) in .../forum/includes/sessions.php on line 368


Jeśli widzisz w tym tekście ciąg znaków "config.php:19" to znaczy, że przyczyną jest ręczne modyfikowanie pliku config.php.
Na początku tego pliku jest jak wół napisane, żeby tego nie robić! Nie posłuchałeś(posłuchałaś) się? No to do dzieła:

1. Otwórz w przeglądarce adres:
http://adres_do_Twojego_f...er/dbloader.php
2. Jeśli dostęp jest wyłączony - przeedytuj plik dbloader.php wg podanych na tej stronie instrukcji.
3. Wybierz "edytuj config.php"
4. poprawiasz informacje (jeśli jakieś są nieprawidłowe) i klikasz "Generuj"
5. Wybierasz "Ściągnij plik" i zapisujesz prawidłowy plik config.php na serwerze (tam gdzie jest forum).

Dla przyzwoitości i bezpieczeństwa:
6. Ponownie blokujesz dostęp do dbloadera (który zmieniłeś w punkcie 2)!

Uwaga - kilku osobom pojawia się nie "config.php:19" lecz również "config.php:18" jak również "config.php:20" (i im podobne). Dotyczy to tego samego problemu - ręcznej edycji pliku config.php i powyższa instrukcja jest identyczna.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
MakArios


Pomógł: 105 razy
Posty: 818
Wysłany: 21-10-2005, 10:31   

Dodam tylko, że dokładną przyczyną mogą być:
- znaki przed otwarciem php, czyli:
Kod:
<?php


- znaki po zamknięciu php, czyli:
Kod:
?>

Poprzez "znaki" tutaj rozumiane jest wszystko - spacje, literki, entery (puste linie). Cokolwiek. Tak więc jeśli ktoś już jest święcie przekonany, że jest mastah itp. i wyedytuje ręcznie, to niech się upewni, że nie robi tego błędu, bo głowe przy samej ziemi utne :twisted: .
 
     
verul

Posty: 5
Wysłany: 27-03-2006, 19:22   

Ja na forum mam taki komunikat:
Kod:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /public2/agnieszka/forum_php/common.php:250) in /public2/agnieszka/forum_php/includes/sessions.php on line 546

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /public2/agnieszka/forum_php/common.php:250) in /public2/agnieszka/forum_php/includes/sessions.php on line 547

Nic recznie nie modyfikowalem. Zaktualizowalem jedynie wersje z 1.9 do 1.12.5

Co mam zrobic?
 
     
GoD


Posty: 28
Wysłany: 07-07-2006, 17:13   

MakArios napisał/a:
Dodam tylko, że dokładną przyczyną mogą być:
- znaki przed otwarciem php, czyli:
Kod:
<?php


- znaki po zamknięciu php, czyli:
Kod:
?>

Poprzez "znaki" tutaj rozumiane jest wszystko - spacje, literki, entery (puste linie). Cokolwiek. Tak więc jeśli ktoś już jest święcie przekonany, że jest mastah itp. i wyedytuje ręcznie, to niech się upewni, że nie robi tego błędu, bo głowe przy samej ziemi utne :twisted: .


Dalbym ci nobla gdybym mogl :D Pomogles :) Problem tkwil w spacji po
Kod:
?>

Spacje usunalem i wsio gra :)
_________________
http://plmmo.glt.pl - Polish Legion (Dark Orbit)
 
     
dzikson

Posty: 3
Wysłany: 23-07-2007, 14:17   

Hej. Ja mam taki problem:

Na stronie głównej:

Cytat:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/freehost/5/4/54zywiec-team54/www/config.php:1) in /home/freehost/5/4/54zywiec-team54/www/includes/sessions.php on line 546

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/freehost/5/4/54zywiec-team54/www/config.php:1) in /home/freehost/5/4/54zywiec-team54/www/includes/sessions.php on line 547


Po "niby" zalogowaniu bo zalogować sie nie da:

Cytat:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/freehost/5/4/54zywiec-team54/www/config.php:1) in /home/freehost/5/4/54zywiec-team54/www/includes/sessions.php on line 546

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/freehost/5/4/54zywiec-team54/www/config.php:1) in /home/freehost/5/4/54zywiec-team54/www/includes/sessions.php on line 547

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/freehost/5/4/54zywiec-team54/www/config.php:1) in /home/freehost/5/4/54zywiec-team54/www/includes/sessions.php on line 546

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/freehost/5/4/54zywiec-team54/www/config.php:1) in /home/freehost/5/4/54zywiec-team54/www/includes/sessions.php on line 547

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/freehost/5/4/54zywiec-team54/www/config.php:1) in /home/freehost/5/4/54zywiec-team54/www/includes/functions.php on line 1737
 
     
faw217

Pomógł: 16 razy
Posty: 62
Wysłany: 23-07-2007, 17:07   

dzikson,

dzikson napisał/a:
(output started at /home/freehost/5/4/54zywiec-team54/www/config.php:1)


Patrz: kilka postów wyżej.

W config.php masz jakieś spacje/linie/znaki przed <?. Usuń je.
_________________
But I still haven't found what I'm looking for...
Wykonam tanio niewielkie skrypty PHP & MySQL: kontakt na PW, GG bądź e-mail.
 
     
dzikson

Posty: 3
Wysłany: 23-07-2007, 17:19   

Właśnie oto sie rozchodzi ze nie mam

Jak moze cie poprawcie ten plik :
<script type="text/javascript" src="http://www.lua.pl/adv/ads_footer2.js?id=9"></script><?php


// phpBB 2.x auto-generated config file
// Do not change anything in this file!

$dbms = 'mysql4';

$dbhost = 'localhost';
$dbname = 'xxxxxxxxxx';
$dbuser = 'xxxxxxxx';
$dbpasswd = 'xxxxxxxxx';

$table_prefix = 'phpbb_';

define('PHPBB_INSTALLED', true);

?>
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 23-07-2007, 17:21   

dzikson napisał/a:
<script type="text/javascript" src="http://www.lua.pl/adv/ads_footer2.js?id=9"></script>


a co to robi w tym pliku?
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
faw217

Pomógł: 16 razy
Posty: 62
Wysłany: 23-07-2007, 17:27   

Kod:
<?php

// phpBB 2.x auto-generated config file
// Do not change anything in this file!

$dbms = 'mysql4';

$dbhost = 'localhost';
$dbname = 'xxxxxxxxxx';
$dbuser = 'xxxxxxxx';
$dbpasswd = 'xxxxxxxxx';

$table_prefix = 'phpbb_';

define('PHPBB_INSTALLED', true);

?>


Genialny pomysł wstawić reklamki do configa. Od tego są templatki, a nie config.php. -,-
_________________
But I still haven't found what I'm looking for...
Wykonam tanio niewielkie skrypty PHP & MySQL: kontakt na PW, GG bądź e-mail.
 
     
dzikson

Posty: 3
Wysłany: 23-07-2007, 17:37   

zrobiłem dbloaderem ale po tej czynności wogule sie http://www.54zywiec-team54.lua.pl/index.php nie ładuje

[ Dodano: 23-07-2007, 17:38 ]
tamto to orginalny plik po instaalacji i sciagnieciu i wgraniu
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 23-07-2007, 17:42   

dzikson napisał/a:
tamto to orginalny plik po instaalacji i sciagnieciu i wgraniu


nie ma to jak chamskie reklamy darmowych serwerow...
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
Thomi


Posty: 14
Wysłany: 04-09-2007, 07:54   

A jak cos takiego wyskakuje mi w index.php? Fakt modyfikowalem recznie.. jak to naprawic?

Kod:
ďťż
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../forum/index.php:1) in .../forum/includes/sessions.php on line 676

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../forum/index.php:1) in .../forum/includes/sessions.php on line 677


z gory THX za pomoc
_________________
-= Polish G O D S M A C K fans =-
 
     
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 04-09-2007, 12:19   

co zmieniałeś w tym pliku? na samym początku
 
     
Thomi


Posty: 14
Wysłany: 04-09-2007, 12:34   

z tego co pamietam chcialem zmienic nazwe junior admin na inna

ale juz ok.. dalem rade.. blad powstal poniewz edytowalem to w jakims nowym progsie z pakietu office 2007, natomiast notatnik all naprawil i juz nie mam tego problemu
_________________
-= Polish G O D S M A C K fans =-
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Patrykuss91

Posty: 2
Wysłany: 06-02-2008, 21:01   

Witam. Mam pytanie a jak widzę nie ma odpowiedzi na nie na tym forum bynajmniej. Otóż forum moje istnieje pod adresem maciek.rootnode.net/patryk/, wcześniej domena była inna. maciek.rootnode.pl/patryk/. Po zmianie domeny przy logowaniu wywala mi błędy dotyczące sesji i pliku config.php chociaż wiem, że nie zmieniałem nic w ww. pliku. Co może być przyczyną?

[ Dodano: 06-02-2008, 21:34 ]
Ciekawe jest, że przy błędzie przy logowaniu, po odświeżeniu strony login.php a następnie przejściu na stronę główną forum, użytkownik jest zalogowany. Z tego co widzę wina tkwi w wysyłaniu sesji ale nie wiem dlaczego...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę