phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Cannot modify header information - headers already sent
Autor Wiadomość
2Bad

Posty: 11
Wysłany: 30-10-2010, 23:00   

Witam, mam nadzieję że wybrałem odpowiedni temat do tego pytania. Jest powiem pewien mod (lecz nie moda dotyczy ten problem, a jest tylko delikatnie powiązany). Mowa o beer mod 2.4 i opcji "Sprawdź poprawność instalacji plików." po kliknięciu dostaje taki komunikat:

Kod:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\przemo\cache\tpl_DAJ_Green.admin.page_header.php:2) in C:\xampp\htdocs\przemo\includes\functions.php on line 1737


Jak wygląda ta linijka w functions.php?
Kod:
header('Location: ' . $server_protocol . $server_name . $server_port . $script_name . $url);
.

Forum jest testowe na localhoscie ale gdy zajdzie potrzeba zostanie wrzucone na hosting darmowy.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 31-10-2010, 00:32   

2Bad, cache próbowałeś wyczyścić?
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
2Bad

Posty: 11
Wysłany: 31-10-2010, 01:25   

Matteo napisał/a:
2Bad, cache próbowałeś wyczyścić?


Tak, czyściłem kilka razy.

Jest winowajca -_-. Głównym błędem jest hosting i konfiguracja php.ini, a dokładniej funkcja output_buffering ustawiona domyślnie na "off". Pracuję teraz nad obejściem tego tzn próbuje sposobów podanych na stronie
http://phpedia.pl/wiki/Ca...rs_already_sent

@@No okej. To teraz poradnik dla wszystkich, którzy w przyszłości będą mieli taki błąd.

1. Analiza kodu błędu:
Kod:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\przemo\cache\tpl_DAJ_Green.admin.page_header.php:2) in C:\xampp\htdocs\przemo\includes\functions.php on line 1737

**
Co nas interesuje ?
Cytat:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\przemo\cache\tpl_DAJ_Green.admin.page_header.php:2) in C:\xampp\htdocs\przemo\includes\functions.phpon line 1737

**
Czyli plik, w którym występuje błąd [On line 1737 (czyli linijka "błędu") jest nie ważna dla nas w tym momencie)
2. Otwieramy "winowajce" czyli pogrubiony plik (wiadomo może być inny)
**
Następnie mamy
Kod:
<?php
Kod Pliku (domyślnie)
?>

**
Przekształcamy to na
<?php
ob_start();
Kod pliku
ob_end_flush();
?>
3. Powinno działać. Mi pomogło ; )


~~ Mała poprawka. Podany sposób wyżej nie działa na pliki podane w poradniku... W moim przypadku zadziała kiedy miałem problem taki sam z plikiem "admin_seotags.php. W momencie modyfikacji w ten sposób pliku z poradnika następuje "łańcuch błędów" ...

*te małego poradniczka nie będę usuwał, gdyż sposób zadział ale w przypadku problemu z modyfikacją "Chmura tagów "seotags" autorstwa seby123(nie jestem pewien nicku)
 
     
Asfalt


Posty: 12
Wysłany: 29-11-2010, 09:45   

Kod:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /homez.374/mowisie/www/config.php:1) in /homez.374/mowisie/www/includes/sessions.php on line 546

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /homez.374/mowisie/www/config.php:1) in /homez.374/mowisie/www/includes/sessions.php on line 547
Critical Error!
message_die() was called multiple times.


Próbowałem edytować plik config.php
Na notepad ++ nie widzi żadnych znaków tam, gdzie ich być nie powinno. Na Sharepoincie widzi, ale usunąć mu się nie chce.
Powiedzcie jak to zrobić, bo w głowę od 5 godzin dostaje.

To było przy przenoszeniu forum. Nowe forum jest na mowisie.pl

A jak próbuję włączyć dbloader to jest błąd
Kod:
Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, postmaster@mowisie.pl and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.
_________________
Miarą życiodajnego życia jest miłość.
 
     
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 29-11-2010, 15:06   

Spróbuj wgrać jeszcze raz dbloader/dbloader.php
 
     
KunKa

Posty: 31
Wysłany: 07-07-2011, 23:57   

Witam. Tak wygląda mój config:
Kod:
<?php

//
// phpBB 2.x auto-generated config file
// Do not change anything in this file!
//

$dbms = 'mysql4';

$dbhost = 'localhost';
$dbname = 'cccc';
$dbuser = 'cccc';
$dbpasswd = 'cccc';

$table_prefix = 'phpbb_';

define('PHPBB_INSTALLED', true);

?>

<?php
$conn = @mysql_connect("$dbhost", "$dbuser", "$dbpasswd") or die ("Błšd MYSQL");
@mysql_select_db("$dbname", $conn) or die ("Błšd MYSQL");
mysql_query('SET CHARACTER SET latin2');
mysql_query('SET collation_connection = latin2_general_ci');
?>

Kolega polecił mi, abym dodała kod do config, aby zamiast ? pokazywały się znaki ąę itd. Od tego czasu mam takie błędy:
Kod:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/kunka2/domains/black-list.pl/public_html/forum/config.php:21) in /home/kunka2/domains/black-list.pl/public_html/forum/includes/sessions.php on line 678

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/kunka2/domains/black-list.pl/public_html/forum/config.php:21) in /home/kunka2/domains/black-list.pl/public_html/forum/includes/sessions.php on line 679
_________________
,,Pamiętaj, ze nie umiejętności są kluczem do sukcesu, a pomysł. Bo umiejętności możesz posiąść, a pomysłu nie.'' - MichaiL
 
     
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 08-07-2011, 09:29   

Usuń:
Kod:


<?php
$conn = @mysql_connect("$dbhost", "$dbuser", "$dbpasswd") or die ("Błšd MYSQL");
@mysql_select_db("$dbname", $conn) or die ("Błšd MYSQL");
mysql_query('SET CHARACTER SET latin2');
mysql_query('SET collation_connection = latin2_general_ci');
?>
 
     
KunKa

Posty: 31
Wysłany: 08-07-2011, 10:08   

Woytec, ale ja potrzebuję tego kodu, bo jeśli usunę go, nie będą mi działać polskie znaki i zamiast ąęł będzie pokazywał się: ?
_________________
,,Pamiętaj, ze nie umiejętności są kluczem do sukcesu, a pomysł. Bo umiejętności możesz posiąść, a pomysłu nie.'' - MichaiL
 
     
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 08-07-2011, 11:17   

Kod:
mysql_query('SET CHARACTER SET latin2');
mysql_query('SET collation_connection = latin2_general_ci');

Jeżeli dobrze wiem, wstawia się do do plików w katalogu db
 
     
KunKa

Posty: 31
Wysłany: 09-07-2011, 11:57   

Po dodaniu tego do pliku mysql4 na stronie pojawiły się błędy (dopiero po kilku godzinach):

Warning: gzopen(.//db/db_backup/2011-07-09_db_backup_phpbb_zlxp218w7lsoiewl51ctc7wl.sql.gz) [function.gzopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/kunka2/domains/black-list.pl/public_html/forum/includes/functions_admin.php on line 420

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/kunka2/domains/black-list.pl/public_html/forum/includes/functions_admin.php:420) in /home/kunka2/domains/black-list.pl/public_html/forum/includes/sessions.php on line 678

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/kunka2/domains/black-list.pl/public_html/forum/includes/functions_admin.php:420) in /home/kunka2/domains/black-list.pl/public_html/forum/includes/sessions.php on line 679
_________________
,,Pamiętaj, ze nie umiejętności są kluczem do sukcesu, a pomysł. Bo umiejętności możesz posiąść, a pomysłu nie.'' - MichaiL
 
     
ARMOR_CAGE


Posty: 56
Wysłany: 08-02-2013, 18:18   

Kod:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /homez.379/mugens/forum/cache/tpl_Czerwony.admin.page_header.html:2) in /homez.379/mugens/forum/includes/functions.php on line 1762


podany kilka postów wyżej jakiś sposób na to nie działa, nie wiem co z tym zrobić, problem pojawił się po aktualizacji forum.

w tym functions.php mam
Kod:
    $url = str_replace('&amp;', '&', $url);
    header('Location: ' . $server_protocol . $server_name . $server_port . $script_name . $url);
    exit;

Czyszczenie cache i inne takie nie pomagają.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
ElectricalStorm

Posty: 7
Wysłany: 16-07-2016, 22:54   

MakArios napisał/a:
- znaki po zamknięciu php, czyli:
Kod:
?>

Poprzez "znaki" tutaj rozumiane jest wszystko - spacje, literki, entery (puste linie). Cokolwiek. Tak więc jeśli ktoś już jest święcie przekonany, że jest mastah itp. i wyedytuje ręcznie, to niech się upewni, że nie robi tego błędu, bo głowe przy samej ziemi utne :twisted: .


Dzieki, to postawilo mi forum na nogi.

Dostawca migrowal mnie na jakas nowa platforme
i tak przemigrowal ze pojawila sie spacja na koncu po ?>
i forum zaczelo sypac bledy :/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce