phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
27-08-2007, 21:46
[Ważne] Pusty ekran przy próbie zapisania wiadomosci [UPDATE
Autor Wiadomość
RTLX

Wysłany: 13-11-2005, 13:39   [Ważne] Pusty ekran przy próbie zapisania wiadomosci [UPDATE

Witam !

Od jakiegos; czasu próbuje uruchomic forum w oparciu o wersje Przema w moim intranecie. Przy nastepujacej konfiguracji:

Apache 2.0.55
PHP 4.4.1 / 5.0.5 (próbowalem na obu wersjach)
MySQL 4.0.26

forum instaluje sie i dziala prawie dobrze.

Prawie, poniewaz:
1) Gdy dany uzytkownik NIE JEST Administratorem, gdy odpowiada na temat badz zaklada nowy, po kliknieciu na przycisk 'Wyslij' pokazuje sie mu biala (pusta) strona, a temat/post zostaje zapisany. Taka sytuacja nie ma miejsca gdy uzytkownik JEST Admnistratorem.

2) Gdy Administrator chce skasowac post ZAREJESTROWANEGO uzytkownika, pokazuje sie mu ekran z prosba o wpisanie powodu. Niezaleznie od tego czy wpisuje ten powód czy nie, to po kliknieciu 'Usun' post NIE ZOSTAJE usuniety, a jego oczom ukazuje sie biala (pusta) strona. Nie ma to miejsca gdy uzytkownik NIE JEST zarejestrowany na forum.

Bardzo prosze o pomoc. Przeszukalem cale forum w poszukiwaniu odpowiedzi, jednak wszystkie opisane przypadki nie pasuja do mojego, a u mnie dzieje sie to i na PHP4 i na PHP5 (osobiscie chcialbym, zeby uruchomic je na PHP5). Chcialem go uruchomic na najnowszym MySQL, ale z tego co czytalem, to sa z tym problemy, bo zmienila sie skladnia tego jezyka.

PS: Poprawcie kodowanie na Waszym forum.

UPDATE:

Zmienilem jeszcze raz na PHP5 i teraz po kliknieciu na 'Wyslij' pokazuje sie pusta strona, a temat nie zostaje zapisany. Irytuje mnie to powoli :evil:

Co ciekawe: po zmienie $only_admin = 1 w pliku check_files.php nie mam do niego dostępu ani jako admin, ani jako user !!

UPDATE2:

Zainstalowałem phpBB for PHP5. Prawie działa: jednak gdy chcę zmienić ustawienia profilu użytkownika z poziomu Konsoli Admina pokazuje się ten pier****** biały ekran i dane nie są zapisane. Mam już tego serdecznie dosyć !!! Czy ma ktoś z Was intrukcję KROK PO KROKU jak zainstalować forum na WŁASNYM SERWERZE? Moze ja cos przeoczyłem, chodziaż wątpie... 3 dni nad tym siedze :evil:

Gdy chcę aktualizować forum phpBB do wersji Przema, to po wejściu do pliku update_phpBB_to_19_by_Przemo.php także pokazuje się pusty ekran...

Ostatnio zmieniony przez snickers 13-11-2005, 20:17, w całości zmieniany 7 razy  

Gadatliwa Kasia 

irekk

Wysłany: 13-11-2005, 14:10   

otwarty

Rush

Wysłany: 13-11-2005, 23:19   

Moj problem byl podobny, tylko z tego co wiem to wystepowal tylko przy pisaniu nowych postow/tematow ...Wiem, ze to glupie, ale moze byc to spowodowane przez to, ze nie masz w systemie sendmaila. Jak wpierw kompilowalem php5 to wlasnie go nie mialem, w koncu gdy nikt nie mogl mi pomoc, a pierdolony bialy ekran doprowadzal mnie do szalenstwa to sie zawzialem i usiadlem do recznego debugowania, w koncu doszedlem do tego, ze php nie posiada funkcji "mail()", zainstalowalem sendmaila, rekompilowalem php i poszlo.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi