[Problem] Produkcja nowego stylu |
Autor |
Wiadomość |
szpak

|
Wysłany: 23-11-2005, 12:36 [Problem] Produkcja nowego stylu
|
|
|
Zabrałem się za testowanie plików tpl. Zawsze przed zrobieniem nowego stylu biore pliki subSilvera i przerabiam je na rządany wygląd. W pierwszej kolejności znieniam pliki w których jest nazwa stylu na nową nazwe wraz z katalogiem. Potem w plikch tpl i cfg w kodzie odnajduje treść "subSilver" i zamieniam ją na nową treść czyli nową nazwe stylu. Oczywiście to już jest wszystko co trzeba zrobić aby mieć nową nazwe stylu lecz pojawia się błąd na stronie po zainstalowaniu stylu.
Z tego co zauważyłem nie działa Efekty OnMouseOver po najechaniu myszą oraz kolory grup na nickach
czy ktoś już próbował tego ? jak tak to proszę podpowiedzieć jak wam poszło
P.S. sprawdzałem pliki 3 razy oraz czynność wykonałem 2 razy, myśle że można wyeleminować jakieś przeoczenie. |
_________________ Nie pisz do mnie na GyGy ani na PW bo normalnie nie wytrzymam, no chyba ze chcesz dać mi na chleb zarobić
Lubię poważne wyzwania http://www.szpak.eu/phpbb.php |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Widmo

|
Wysłany: 23-11-2005, 13:33
|
|
|
szpak napisał/a: | OnMouseOver p |
sa tam jeszcze pliki *.js chyba, tm tez zagladales ? |
_________________ Potrzebujesz pomocy? |
|
|
|
 |
nasedo

|
Wysłany: 23-11-2005, 13:36
|
|
|
Potwierdzam, ze na IE przy zmianie nazwy stylu i zainstalowaniu go jako nowy wywala blad js. Dopiero po wpisaniu jakiegos koloru jako podswietlenie komroek blad znika. Ogolnie pomysl przeniesienia koloru OneMouse nie bardzo mi sie podoba.. Pozatym nie wiem czemu, ale zmienilo mi kolor komorek na czerwony, mimo ze poza nazwa nic w stylu nie ruszalem. |
_________________ Wejdź na Najlepsze forum wielotematyczne. Skazzza czeka na Ciebie
Pomoc tylko na forum. Nie pisz do mnie na gg/PW/e-mail chyba, że sam Cię o to poproszę. |
|
|
|
 |
szpak

|
Wysłany: 23-11-2005, 13:46
|
|
|
Widmo napisał/a: | sa tam jeszcze pliki *.js chyba, tm tez zagladales ? |
tak
Skorzystałem z klonowania w XS stylu, pliki się sklonowały w katalogu i powstał dzięki temu drugi styl o innej nazwie. Niestety błąd się pojawia taki sam jak przy sposobie opisanym w pierwszym topicu, dodatkowo po zmianie stylu na ten sklonowany już na forum nic nie można zrobić bo wywala błąd
Kod: | Parse error: parse error in c:\usr\apache\httpd\html\phpbb112\cache\multisqlcache_themes_3.php on line 2 |
|
_________________ Nie pisz do mnie na GyGy ani na PW bo normalnie nie wytrzymam, no chyba ze chcesz dać mi na chleb zarobić
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 23-11-2005, 15:08
|
|
|
nasedo napisał/a: | Ogolnie pomysl przeniesienia koloru OneMouse nie bardzo mi sie podoba | Ale musiał zostac przeniesiony, żeby mozna było go zmienić z poziomu panelu admina.
Proponuje nie rozmawiac na ten temat do czasu oficjalnej wersji 1.12.0 bo moga być jeszcze zmiany w stylach. |
|
|
|
 |
szpak

|
Wysłany: 23-11-2005, 15:15
|
|
|
Przemo napisał/a: | Ale musiał zostac przeniesiony, żeby mozna było go zmienić z poziomu panelu admina.
Proponuje nie rozmawiac na ten temat do czasu oficjalnej wersji 1.12.0 bo moga być jeszcze zmiany w stylach. |
jak tu nie mówić o tym ?
szpak napisał/a: | Zabrałem się za testowanie plików tpl. Zawsze przed zrobieniem nowego stylu biore pliki subSilvera i przerabiam je na rządany wygląd. W pierwszej kolejności znieniam pliki w których jest nazwa stylu na nową nazwe wraz z katalogiem. Potem w plikch tpl i cfg w kodzie odnajduje treść "subSilver" i zamieniam ją na nową treść czyli nową nazwe stylu. Oczywiście to już jest wszystko co trzeba zrobić aby mieć nową nazwe stylu lecz pojawia się błąd na stronie po zainstalowaniu stylu. |
jeśli chodzi o MouseoverOn to dla mnie jest ok, chcę tylko zrobić nowy styl, więc jak ? nie że już chce ale chciałbym zdążyć podać czy aby wszystko sprawnie się przerobi co by nie czekać do następnej wersji. |
|
|
|
 |
nasedo

|
Wysłany: 23-11-2005, 15:19
|
|
|
Przemo napisał/a: | Ale musiał zostac przeniesiony, żeby mozna było go zmienić z poziomu panelu admina. | i przez to na IE wystepuje blad JS po najechaniu na komorke, bo domyslnie po zainstalowaniu oneMouse nie dziala ( co jest dosyc dziwne bo na subSilverze jest, a na nowym stylu nie zmienialem nic poza nazwa.. ) |
_________________ Wejdź na Najlepsze forum wielotematyczne. Skazzza czeka na Ciebie
Pomoc tylko na forum. Nie pisz do mnie na gg/PW/e-mail chyba, że sam Cię o to poproszę. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo

|
Wysłany: 23-11-2005, 15:27
|
|
|
Bo nie ma jeszcze obsługi wielu stylów, w pliku theme_info.cfg nie ma potrzebnych wpisów dla instalacji stylu Kod: | $subSilver[0]['fontcolor_admin'] = "FFA34F";
$subSilver[0]['fontcolor_jradmin'] = "993333";
$subSilver[0]['fontcolor_mod'] = "006600";
$subSilver[0]['factive_color'] = "F9F9F0";
$subSilver[0]['faonmouse_color'] = "DEE3E7";
$subSilver[0]['faonmouse2_color'] = "EFEFEF"; |
|
|
|
|
 |
|