Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 19:40 |
Problem z kompresją w 1.12.5 |
Autor |
Wiadomość |
Przemo

|
Wysłany: 03-04-2006, 18:12 Problem z kompresją w 1.12.5
|
|
|
Zauwazyłem juz na dwóch forach, że po włączeniu kompresji forum przestaje działac całkowicie. Czy miał tak ktos z was?
Jedynym wyjściem w takiej sytuacji jest ręczna zmiana w tabeli config w polu gzip_compress wartości 1 na 0 oraz usunięcie pliku /cache/board_config.php |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
kermit

|
Wysłany: 03-04-2006, 18:13
|
|
|
pierwsze słyszę, a jakie to serwery ???
podaj ich nazwy, jestem ciekaw |
_________________ Podpis jest niedozwolony, bo forum policyjne! |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 03-04-2006, 18:56
|
|
|
Przemo, jeśli coś takiego ma miejsce, to załącz (nam, mi lub fanfal'owi?) wynik phpinfo().
Na 99% winna jest podwójna kompresja - jak wiesz, skrypt powinien ją sobie automatycznie wykrywać, ale nie wykluczone że przy jakichś nietypowych ustawieniach źle jest interpretowana i zawartość strony jest kompresowana dwukrotnie - przez serwer i przez skrypt. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
Przemo

|
|
|
|
 |
Widmo

|
|
|
|
 |
FanFataL

|
Wysłany: 04-04-2006, 14:18
|
|
|
Widmo napisał/a: | ja obstawiam Truck MM Cache | Dokładnie - obstawiam również MMCache aczkolwiek z tego co widze to mają tam wersje 2.4.3 a od wersji 2.3.20 istnieje możliwośc zmiany kompresji MMCache'a, ale ja nie widze w phpinfo tej flagi konfiguarcyjnej: mmcache.compress
Pozdrawiam
... |
_________________ Artur Grzybowski - Zend Certified Engineer |
|
|
|
 |
|