phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: arcy
21-12-2009, 23:55
Na forum wersja 1.12.4 - testujemy
Autor Wiadomość
geman 


Pomógł: 323 razy
Posty: 1500
Skąd: Raszyn
Wysłany: 08-03-2006, 15:15   

moon, przecież Przemo już o tym pisał, zresztą nie raz:
http://www.przemo.org/php...p=165371#165371
_________________
No PW/GG/mail. Pomagam tylko na forum.
 
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
moon 

Posty: 57
Wysłany: 08-03-2006, 15:17   

geman napisał/a:
moon, przecież Przemo już o tym pisał, zresztą nie raz:

Sorry, wlasnie znalazlem...
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=22644
Wydawalo mi sie ze sledzilem wystarczajac ilosc tematow ale jednak okazalo sie za malo...
 
     
Crack 



Pomógł: 136 razy
Posty: 1442
Skąd: Puszczykowo
Wysłany: 08-03-2006, 18:12   

Przemo, było by miło gdyby np. raz dziennie forum wyszukało listę odwiedzin do uaktualnienia i poustawiało to. Obciążenie w ten sposób nie wzrośnie a będzie to bardziej precyzyjne.
_________________
[ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
 
 
     
Przemo 



Pomógł: 210 razy
Posty: 3142
Skąd: PL/Kraków
Wysłany: 08-03-2006, 20:52   

Crack, nie rozumiem o co ci chodzi.
 
     
chelloPL 



Pomógł: 413 razy
Posty: 2545
Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-03-2006, 22:16   

Graffi napisał/a:
nie rozpakowywuje mi się :(

Już gdzieś to słyszałem...
@artmajster, załącznik, którego ostatnio nie mogłeś rozpakować to był właśnie ściągany operą? Bo widzę, że na przemian używasz IE i Opery.

Ponadto obaj (a może jeszcze jakieś osoby?) podajcie jakie macie wersje opery (najchętniej widziałbym skopiowanie strony about z opery) i w jakim formacie opera próbuje ściągać plik: binary, ocet-stream, application/zip, inny? Czy używacie jakichś programów wspomagających pobieranie? Getright? DAP? inne?
_________________
Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia?
 
 
     
FrEaK82 
StUpId BoT


Posty: 38
Skąd: SiErADzEwO
Wysłany: 08-03-2006, 23:56   

moja sytuacja opisana jest w tym topicu, na stronie 4...
chelloPL napisał/a:
w jakim formacie opera próbuje ściągać plik

application/zip

// patrz zalacznik
// nareszcie sie tym ktos zajal ;)

opera.JPG
Plik ściągnięto 13366 raz(y) 10,84 KB

_________________
.:: SuPeRmAn Z mO... KaPiTaN ZbIk PoMoZe Ci ::.
 
 
     
moron 
I'm Moron

Pomógł: 5 razy
Posty: 243
Wysłany: 09-03-2006, 10:27   

ja mam
Cytat:
Wersja 8.51
Kompilacja 7712
i zalaczniki sie sciagaja i rozpakowuja bez problemu :|
_________________
przenosze fora z fora.pl i innych darmowych serwisow ktore nie udostepniaja bazy!
 
     
Crack 



Pomógł: 136 razy
Posty: 1442
Skąd: Puszczykowo
Wysłany: 09-03-2006, 10:33   

Przemo napisał/a:
Ok, dodałem do tego usprawnienie: Jesli ilosc wyswietlen jest mniejsza niz 10 zlicza normalnie zawsze, jesli jest wieksza zlicza co 3 razy i zwieksza o 3 :) Teraz juz malo kto to zauwazy

Chodzi mi o to żeby jeszcze lekko zmodyfikować to liczenie ilości wyświetleń dla tematów - jeśli powiedzmy temat ma w bazie danych ustawione już powyżej dziesięciu i w kolejce czeka powiedzmy jedno niezapisane, to zamiast czekać aż ktoś jeszcze dwa razy odwiedzi ten temat mozna by raz dziennie aktualizować ilość wyświetleń dla wszystkich tematów.
_________________
[ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
 
 
     
nico89 


Posty: 9
Wysłany: 09-03-2006, 15:34   

Ja zainstalowałem woczraj forum i gólnie to jak narazie wszystko gra, jeszce nie wiem co będzie jak sie ono rozwinie. Na początku miałem taki problem ze po wysyłaniu maila przez forum lub po rejestracji wyskakiwała buiała strona, ale nic nie zrobiłem i jest wszystko ok jak narazie. Foru podoba mi sie, sporo funkji , bardzo ciekawe , tylko szkoda ze nie ma jeszcze stylów. :)
 
 
     
geman 


Pomógł: 323 razy
Posty: 1500
Skąd: Raszyn
Wysłany: 09-03-2006, 16:02   

K@mil, sprawdź, czy przed <?php lub/i ?> w pliku config.php nie masz jakichś dodatkowych znaków. Nie powinno ich tam być
_________________
No PW/GG/mail. Pomagam tylko na forum.
 
 
     
K@mil 

Posty: 54
Wysłany: 09-03-2006, 16:08   

Ok wygenerowałem na nowo plik config ale wielkie dzięki nareszcie się ktos znalazł na forum który pomoze a nie blokuje tylko tematy... WIELKIE DZIĘKI naprawde...!!!!!
 
     
Regss 


Posty: 38
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 10-03-2006, 10:43   

Witam!

Taka mała propozycja widze że w wersji 1.12.x zostało zmienione wyświetlanie stron portal_page1.html w portalu, teraz już nie ma ograniczenia do 5 stron. Ale... Czy nie lepiej zrobić tak aby strony były wywoływane nie tylko przez numeracje ale przez np. słowa kluczowe. Ewentualnie można zrobić osobny katalog na te pliki Wystarczy mała zmiana:

Kod:
#
#-----[ OTWÓRZ ]------------------------------------------
#

portal.php

#
#-----[ ZNAJDŹ ]------------------------------------------
#

$where = intval($HTTP_GET_VARS['show']);

#
#-----[ ZAMIEŃ NA ]---------------------------------------
#

$where = strval($HTTP_GET_VARS['show']);

#
#-----[ ZNAJDŹ ]------------------------------------------
#

if ( $where && file_exists('./portal_page' . $where . '.html') )

#
#-----[ ZAMIEŃ NA ]---------------------------------------
#

if ( $where && file_exists('./' . $where . '.html') )

#
#-----[ ZNAJDŹ ]------------------------------------------
#

'OWN_BODY' => file_get_contents('./portal_page' . $where . '.html'),

#
#-----[ ZAMIEŃ NA ]---------------------------------------
#

'OWN_BODY' => file_get_contents('./' . $where . '.html'),



Po tej zmianie wpisując np. portal.php?show=info do portalu załaduje się plik info.html

Peace.
_________________
Hej Gość zapraszam na www.capoeiragorzow.ota.pl
 
 
     
guzzol 

Posty: 34
Wysłany: 11-03-2006, 16:57   

mam male pytanie bo jak wpisalem z szukaj to wyswietlilo mi 175 stron srawdzilem chyba dziesiec i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie wiec

chcialbym sie zapytac jak nadac zwyklemu userowi prawa administratora takie jak posiada glowny admin ?????
 
 
     
Gracek 


Pomógł: 222 razy
Posty: 1781
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 11-03-2006, 17:50   

http://www.przemo.org/php...pic.php?t=23241
_________________
###
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
T-kOrreD 
O.o


Posty: 25
Skąd: localhost
Wysłany: 11-03-2006, 23:15   

Nie wiem, czy nie było już zgłaszane, ale zwróćcie uwagę, co się dzieje, gdy moderator próbuje dodać komentarz do pierwszego postu w temacie z ankietą.
_________________
Kto? Ja?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy

Partner strony: najlepszyranking.pl



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce