phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: arcy
21-12-2009, 23:56
Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5
Autor Wiadomość
VampirE

Pomógł: 3 razy
Posty: 47
Wysłany: 31-07-2006, 23:50   

wales, mialem ten sam problem i na tym forum jest ze 100 razy podana odpwiedz.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
wales

Posty: 4
Wysłany: 01-08-2006, 15:09   

moze jestem slepy i głupi ale nie znalazłem tego :/
wiec jak mozesz podaj mi linka ;]
 
     
VampirE

Pomógł: 3 razy
Posty: 47
Wysłany: 03-08-2006, 23:00   

Chyba jestes bo odpowiedz znajduje sie w tym temacie, a dokladniej na jego 4 stronie. Ewentualnie w tym temacie : http://www.przemo.org/php...pic.php?t=23512
 
     
highwayman

Posty: 8
Wysłany: 06-08-2006, 13:59   

Ja zrobilem wszystko wg instarukcji, update'owalem z v1,9 i mam ten problem co wales
Kod:
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not obtain ban information

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'ban_host' in 'where clause'

SELECT * FROM phpbb_banlist WHERE ban_host != ''

Line : 75
File : sessions.php

gdy probuje wejsc na forum i wykonac
Cytat:
-Wchodzimy na forum logujemy sie jako admin uruchamiamy plik /scripts/update_useragent.php, sluży to do aktualizacji informacji o przeglądarkach w starych postach

Sposob z linka http://www.przemo.org/php...pic.php?t=23512 nic nie daje :/
pomozecie?

EDIT:
a dump loader mowi
Kod:
Obecność i poprawność wszystkich tabel:
brak tabeli phpbb_advertisement Błąd
brak tabeli phpbb_adv_person Błąd
brak tabeli phpbb_mass_email Błąd
tabela phpbb_posts zawiera za mało pól (21 zamiast 24) Błąd
brak tabeli phpbb_posts_text_history Błąd
brak tabeli phpbb_sessions_keys Błąd
 
     
BaGRoS


Posty: 35
Wysłany: 23-08-2006, 01:14   

Szukałem i nie znajduję...
Na jakiej wersji phpBB jest najnowszy Przemo ??
_________________
8) BaGRoS 8)
 
     
irekk


Pomógł: 281 razy
Posty: 2870
Wysłany: 23-08-2006, 01:31   

na zadnej. ten skrypt juz na tyle odszedl (skrypt) od oryginalu ze nie mozna ich juz porownywac
 
     
BaGRoS


Posty: 35
Wysłany: 23-08-2006, 01:34   

Pytam ponieważ chciałem zapodać MF razem z nim, a trzeba zrobić m.in. to:
http://www.bagros.home.pl...l-mfp_phpbb.htm
no i niektóre linijki się nie zgadzają...
_________________
8) BaGRoS 8)
 
     
Matic27

Pomógł: 14 razy
Posty: 122
Wysłany: 23-08-2006, 18:17   

BaGRoS, ja nawet nie sprawdzalem i udało mi sie zainstalowac ten skrypt na localu :P
 
     
BaGRoS


Posty: 35
Wysłany: 23-08-2006, 18:20   

Hmmm...
Tzn działa ci multiforum z Przemo??
_________________
8) BaGRoS 8)
 
     
stala.pl

Posty: 13
Wysłany: 24-08-2006, 17:02   

Przestudiowałem całe (prawie) forum odnośnie kolorów moderatorów i jak je zmienić i niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie... bardzo prosze sie nie denerwowac gdy jednak ten watek byl poruszany... naprawde staralem sie to znalesc ale nie umiem ... albo przeoczylem...

Chodzi mi o to aby kolor moderatora Stala był taki sam jak po prawej stronie Stala po napisaniu posta (Stala - nalezy do grupy Admin który ma ustawiony taki kolor)

moderator.jpg
Plik ściągnięto 477 raz(y) 54,96 KB

 
     
Hawan

Posty: 9
Wysłany: 25-08-2006, 22:56   

Witam.

Mam problem, po zaktualizowaniu z wersji 1.12.3 brakuje mi części informacji w bazie danych, jak je mogę od/utworzyć :
Cytat:

Błąd Ogólny

Could not query last visit posts

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'topic_id' in 'field list'

SELECT post_id, topic_id, forum_id FROM phpbb1_read_history WHERE user_id = 1696

Line : 41
File : read_history.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/


Wiem co to za problem, ale niewiem jak go naprawić, pomóżcie :!: ( jeśli mam podać jeszcze log, z wykonywania update.php w scripts, to moge, ale jest on dłuuuuugi )


Udało mi się obejść problem.

Użyłem do tego tabeli z innego forum i działa ( choć jeszcze niesprawdziłem całości )
 
     
the_cartvan

Posty: 40
Wysłany: 08-10-2006, 15:56   

Sry, że pisze tutaj, ale tam jest zamkniete. Tam tzn: temat zamknięty

Cytat:
Krytyczna poprawka zabezpieczeń do każdej wersji phpBB modified by Przemo
Jeżeli ściągałeś pakiet przed datą tego postu musisz zastosować tą poprawkę.

Ściągamy plik z załącznika, rozpakowujemy na dysku i katalog pafiledb kopiujemy (nadpisujemy) do katalogu forum na serwerze.

Podziękowania dla krasza, który wczoraj znalazł i zgłosił błąd.

Jeżeli nie chcesz aby check_files.php wyświetlał błąd na czerwono otwórz check_data.php i zmień:Kod:
$md5_sum['pafiledb/includes/post_comment.'.$phpEx] = '1a4363a713aa355472dc5513a6c10f20';
na:Kod:
$md5_sum['pafiledb/includes/post_comment.'.$phpEx] = 'fda4c17c2101c643775ce24b3ac7612a';


--------------------------------------------------------------------------------
poprawka_1_do_1.12.5.zip

Pobierz Plik ściągnięto 6641 raz(y) 3,26 KB


Plik do sciegniecia to plik o nazwie download.php ... nie ma tam zadnego pliku do rozpakowania ... jest jakis blad ?

Jak mam zaisntalwoac poprawke krytyczna jak plik z załacznika jest inny niz omawiany w temacie ?


ADD: ok .. przeczytalem w dziale Angielskim, ze nalezy podmienic rozszerzenia .php na .zip ...
Ostatnio zmieniony przez the_cartvan 08-10-2006, 16:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
the_cartvan

Posty: 40
Wysłany: 08-10-2006, 16:09   

Ok teraz mam inny kl;opot, dlaczego moi uzytkownicy nie moga wjescna forum i pojawia im sie komunikta zer zostali zbanowani na IP ?

Tzn kiedys dostali ostrzezenie w wysokosci maxymalnej i na forum nie mogli wejsc, ale pozniej im zdjalem od tego momentu i tak nie mogli juz wiescj. W PA > Banlista nie mam ich tam, jak mozan to naprawic ? Jest jakis plik w ktorym zapisywane sa IP osob ktore dostaly maxymalnailosc ostrzezenia ?
 
     
Raknor

Pomógł: 197 razy
Posty: 1180
Wysłany: 08-10-2006, 17:19   

Niech usuną u siebie ciasteczka.

Czemu tutaj napisałeś, a nie w dziale problemy?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
vegetagt


Pomógł: 125 razy
Posty: 1243
Wysłany: 26-11-2006, 18:06   

Hmmm czy sprawdzanie poprawności adresu w 1.12.5 ( i innych pewnie tez ) jest tylko przy wejsciu na strone główną forum?
_________________
JA NAPRAWDE NIE UDZIELAM POMOCY NA GG/PW I NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA!
Ja pomogłem, Pan pomógł. Kto pomógł? Ci państwo :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce