phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: arcy
21-12-2009, 23:56
Błędy wersji 1.12.5
Autor Wiadomość
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 06-09-2007, 18:12   

super. ale to temat jest o błędach w wersji 1.12.5, a nie o tym, czy można zmienić.

z resztą szukaj - odpowiedź jest już na forum.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kermit


Pomógł: 60 razy
Posty: 946
Wysłany: 19-11-2007, 10:10   

Kod:
Informacja
 
Nie określono typu postu


po zaznaczeniu tekstu i kliknięciu "cytuj" jako osoba niezalogowana powyższe hasło wyskakuje tuż po zalogowaniu ;) ))

tak się dzieje tu na przemo.org
_________________
Podpis jest niedozwolony, bo forum policyjne! :D
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 22-02-2008, 12:54   

1.12.5/6

viewforum.php

jest
Kod:
if ( $userdata['user_id'] != ANONYMOUS && $board_config['overlib'] )
{
get_poster_topic_posts(explode(',', $topic_id_list), $userdata['user_id']);
}


powinno być
Kod:
if ( $userdata['user_id'] != ANONYMOUS )
{
get_poster_topic_posts(explode(',', $topic_id_list), $userdata['user_id']);
}


Inaczej przy wyłączonym overlibie każdy temat w pętli generuje jedno totalnie bezużyteczne zapytanie do bazy
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 24-02-2008, 23:45   

Błąd w sortowaniu użytkowników.
http://www.przemo.org/php...p=332248#332248
koziolek napisał/a:
hmm... zauważyłem właśnie że u mnie też ten problem występuje
chociaż mam oryginalną wersje phpBB2 by Przemo 1.12.6 (ni modyfikowałem jeszcze memberlist.php )

u mnie problem rozwiązało usunięcie
Kod:
GROUP BY u.user_id


w pliku memberlist.php


[ Komentarz dodany przez: chelloPL: 15-03-2008, 12:20 ]
Nie mogę potwierdzić tego błędu. U mnie na oryginalnych plikach działa sortowanie poprawnie.
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
grafart

Posty: 189
Wysłany: 25-02-2008, 00:16   

W portalu wyświetla linki do tematów w forach ukrytych i prywatnych, gdy zwykły user próbuje wejść na takiego linka pojawia sie info:
Cytat:
Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie

A przecież nie powinno w ogóle pokazywać tego tematu :roll:

PS. wiem że wpisałeś tutaj ten błąd ale wpisałeś go jako niesprawdzony a ja właśnie to sprawdziłam...
_________________
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 28-02-2008, 17:10   

Opcja "Wyświetl wiadomości z ostatnich:" w PW zwraca nieprawidłowe wyniki, gdyż w privmsg.php jest ustawiony zły przelicznik (dniowy a nie minutowy)

rozwiązanie:
Kod:
#-- [ OPEN ]--
privmsg.php

#-- [ FIND ]--
$min_msg_time = CR_TIME - ($msg_days * 86400);

#-- [ REPLACE WITH ]--
$min_msg_time = CR_TIME - ($msg_days * 60);
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 29-02-2008, 21:14   

niewiem czy było ale nie chce mi sie czytać 13 stron :P

błąd występuje na wersjach 1.12.5/6

Jeżeli użyjemy w opisie subforum znaczników HTML i będziemy mieli ustawione wyświtlanie strony głównej na "Standardowo" to wszystko nam się "rozwali" ponieważ skrypt nie usuwa HTMLa z opisu.


Problem rozwiązuje nam funkcja strip_tags() likwidująca wszystkie tagi HTML, ale jeżeli w opisie użyliśmy cudzysłowów (") skrypt również ich nie zamieni - tutaj z pomoca przychodzi funkcja htmlspecialchars(). Całość wygląda następująco:
Kod:
#
#-----[ OPEN ]-----------
#
includes\functions_hierarchy.php

#
#-----[ FIND ]-----------
#
$link = '<a href="' . $wpgm . '" title="' . $wdesc . '" class="gensmall"' . $style_color . '>' . $wname . '</a>';

#
#-----[ REPLACE WITH ]-----------
#
$link = '<a href="' . $wpgm . '" title="' . htmlspecialchars(strip_tags($wdesc)) . '" class="gensmall"' . $style_color . '>' . $wname . '</a>';

#
#-----[ SAVE & CLOSE ALL FILES ]-----------
#EoM


I problem z głowy. :D
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 04-03-2008, 19:32   

Literówka w privmsgs.php

Kod:
OR privmsgs_type = " . PRIVMSGS_UNERAD_MAIL . " ) ";


powinno być

Kod:
OR privmsgs_type = " . PRIVMSGS_UNREAD_MAIL . " ) ";
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
alexia

Posty: 388
Wysłany: 18-03-2008, 14:25   

Prawdopodobnie jest coś nie tak z Firefoxem, jednak zgłoszę na wszelki wypadek, może da sie to poprawić w przyszłości.

Kiedy wstawimy do posta duże obrazki, forum automatycznie je zmniejsza, aby zapobiec "rozciąganiu" forum. Zanim zostaną one zmniejszone, pokazują sie w oryginalnej rozdzielczości (prawidłowo), co rozciąga chwilowo forum w poprzek. Jednak po zmniejszeniu grafik przez skrypt, forum pozostało "rozjechane" w poziomie (tak jak dla grafik w oryginalnej rozdzielczości) a powinno automatycznie dopasować się do okna przeglądarki.

Zauważone na FF 2.0.0.8
Na IE oraz Operze jest OK.
 
     
chelloPL



Pomógł: 413 razy
Posty: 2545
Wysłany: 18-03-2008, 18:22   

alexia, fakt - jest to efekt uboczny (od dawna już), ale nie bardzo mam pomysł czy i jak można to poprawić.
_________________
Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia?
 
     
adam.exe


Pomógł: 11 razy
Posty: 105
Wysłany: 18-03-2008, 19:05   

Firefox już tak robi. I to nie tylko z forum. Tak samo robi z innymi witrynami. Najpierw rozciąga jedną tabelę, a gdy sie wszystko ładuje - wraca do normy. Ale przez chwilę wygląda to szpetnie.
 
     
alexia

Posty: 388
Wysłany: 18-03-2008, 19:26   

adam.exe, tak to wiem, lecz zwykle nie wraca do swojej poprzedniej postaci i często rozciąga na tyle forum, że nie widać nawet suwaga. Kolejnym błędem jaki napotkałem jest to, że jeżeli mamy logo we flashu to nie zawsze prawidłowo działa. To znaczy po kliknięciu przenosi na stronę główną. Czasem nawet po 10 kliknięciach nic się nie dzieje, wiem z doświadczenia, ponieważ miałam kilka for z takimi topami...
Drugą sprawą na którą nigdzie nie mogłam znaleźć odpowiedzi jest fakt, iż ten dziwny błąd, zdarza się czasem, ale nie zawsze
http://i184.photobucket.c...4szak/buont.jpg
No i w końcu dlaczego pod niektórymi hostami SB w forach ma krzaczki, czy to wina firewallów, a nawet jeżeli tak to po przeprowadzeniu kilku zmian w jego ustawieniach (zapory) dalej mamy krzaczki, czy można je jakoś usunąć? http://img206.imageshack....71fe76f8qq4.png

Na niektórych serwisach, także czasem na przemo mi się wyświetla taki błąd ogólny
"Sesja połączenia wygasła lub numer ID sesji jest nieprawidłowy.
Spróbuj ponownie." jak chce oznaczyć posty jako przeczytane .

Czy na te problemy macie może jakieś rozwiązania?
 
     
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 18-03-2008, 21:10   

bład związany z długością hasła ;)
jeżeli ktoś ustawi sobie podczas rejestracji lub edycji profilu hasło dłuższe niż 25 znaków to potem nie będzie mógł się zalogować :P

spowodowane jest to tym że w pliku templates/*/login_body.tpl mamy:
Kod:
<input type="password" name="password" size="25" maxlength="25" class="post2" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" />
a powinno być:
Kod:
<input type="password" name="password" size="25" maxlength="100" class="post2" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" />
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
Karol1987

Pomógł: 19 razy
Posty: 69
Wysłany: 13-04-2008, 00:54   

Przy takich opcjach:
Kolor tematu Tak
Kolor tematu dla moderatorów Tak
Kolor tematu dla wszystkich Nie

Moderator nadaje tematowi kolor inny niż domyślny (czarny), następnie użytkownik edytuje swój temat (pierwszy post) i kolor tematu z powrotem powraca na domyślny ;)
_________________
Początki są zawsze trudne, poziom wtajemniczenia rośnie, później jest już tylko lepiej... :D
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Karol1987

Pomógł: 19 razy
Posty: 69
Wysłany: 20-04-2008, 00:35   

1. Podczas pisania posta, gdy wybieramy znacznik IMG, zawsze wstawia się on na koniec naszego tekstu, a nie w aktualnym położeniu kursora.
2. Jak wybierzemy: "Ostrzeżenie, które wystawił NICK", a NICK jest kobietą powinno być "wystawiła".
3. Jeśli przeglądamy "Ostrzeżenia, które wystawił NICK", posortujemy je np. dacie przyłączenia i rosnąco w wyniku otrzymamy posortowaną listę: "Lista użytkowników którzy dostali ostrzeżenia".
4. Jak przeglądamy swoją listę ignorowanych tematów, znajdują się tam również te, które zostały przeniesione do działów, do których nie mamy dostępu.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce