phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Spell Checker 1.13.10
Autor Wiadomość
ekspedyt


Pomógł: 1 raz
Posty: 22
Wysłany: 21-03-2006, 12:59   Spell Checker 1.13.10

"Sprawdzanie pisowni na forum z automatycznymi podpowiedziami korekty bledow. Wyroznia sie bardzo dobra wydajnoscia oraz zerowym obciazeniem bazy danych. Do instalacji nalezy dodatkowo pobrac slownik pod adresem http://www.spellchecker.prv.pl "

Założyłem nowy temat, ponieważ, w tamtym zrobił sie duży "burdel" no i tak pozatym tu prezentuje nową wersje działającą bez problemowo z phpbbbyprzemo 1.12.5 W paczce jest instrukcja dla tych co posiadają już jakieś mody, jak i gotowe pliki ;) Zapraszam do ściągania i krytykowania ;)
Ostatnio zmieniony przez Boltex 20-08-2010, 22:17, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Seavolv


Posty: 64
Wysłany: 21-03-2006, 13:45   

ekspedyt napisał/a:
Do instalacji nalezy dodatkowo pobrac slownik pod adresem http://www.spellchecker.prv.pl"

Nie wchodzi to www
 
     
Dlugi


Pomógł: 268 razy
Posty: 1633
Wysłany: 21-03-2006, 13:51   

Seavolv, bo na koncu adresu jest znaczek
Kod:
"
_________________
 
     
ROGU

Posty: 60
Wysłany: 21-03-2006, 14:10   

w wersji 1.12.4 będzie działało bez problemu??
 
     
DuroneK


Posty: 264
Wysłany: 21-03-2006, 14:43   

elegancko dziala :mrgreen:
 
     
ekspedyt


Pomógł: 1 raz
Posty: 22
Wysłany: 21-03-2006, 14:51   

ROGU, będzie działało, jak zrobisz ręczną instalacje
 
     
Seavolv


Posty: 64
Wysłany: 22-03-2006, 14:09   

Witam.
Dwa problemy z Spell Checker.
1. Sprawdzając pisownie wyrazu zaczynającego sie na "nie" wyskakuje mi w liscie wyboru wyrazu błąd "Fatal Error" allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate to 15 bytes in) oraz błąd w spelling.php linia 67 przy innych wyrazach jest ok tylko przy tych zaczynających sie na "nie...." Słownik na wyrazy zaczynające sie na "nie" ma 3Mb moze tu jest problem?
2.Jak zrobic zeby opcja "zaznacz błędy" była odznaczona od poczatku a nie jak jest teraz ze trzeba ja odznaczyc.
 
     
sergi


Posty: 7
Wysłany: 22-03-2006, 14:10   

1. znalazlem blad w tym modku - gdy piszę posta i klikam pisownie, otwiera mi sie podglad wiadomosci. po kliknieciu blednych słow wyskakuje blad na stronie:cant move focus cuz its not enable visible...
znalazlem w koncu przyczyne - kozystam z duzego ogloszenia na stronie, ktore wiekszosc osob ma zwiniete - w momencie gdy rozwine ogloszenie jest jzu dobrze, problem w tym ze wiekszosc uzytkownik po zapoznaniu sie z ogloszeniem zwija je (wykrozystalem je do nietypowego celu - chetnych zapraszam na forum)

2. czy pozostale style (subblack, smile, apalachia itp) wystarczy zaktualizowac analogicznie do silvera ?
 
     
Seavolv


Posty: 64
Wysłany: 22-03-2006, 14:15   

odp2. Tak u mnie zadziałało
 
     
sergi


Posty: 7
Wysłany: 22-03-2006, 16:22   

dzieki - u mnie tez zadzialalo - zalaczam wersje plikow dla subBlack i Red wraz z moja neiporadna wersja ikonki dla blacka

pozostaje problem ogłoszenia :/ i fatal error przy "nie"
 
     
ekspedyt


Pomógł: 1 raz
Posty: 22
Wysłany: 22-03-2006, 17:47   

to fatal error przy słowie nie to wina serwera, nie może takiego pliku przeczytać, potrzebny lepszy serwerek :) a to z ogłoszeniami, to ja nic nie poradze, nie pisałem tego moda, ja tylko go przystosowałem do bbbyprzemo.
 
     
Seavolv


Posty: 64
Wysłany: 22-03-2006, 19:01   

ekspedyt napisał/a:
to fatal error przy słowie nie to wina serwera, nie może takiego pliku przeczytać, potrzebny lepszy serwere

Co masz na mysli lepszy serverek (szybszy, wiekszy?) mam na livenet to chyba nie jast jakis kiepski serwer?
 
     
ekspedyt


Pomógł: 1 raz
Posty: 22
Wysłany: 22-03-2006, 19:08   

Seavolv, pierwszy raz o tym czymś słysze, najlepiej zapytaj admina serwera, jaki jest limit odczytu plików php
 
     
Seavolv


Posty: 64
Wysłany: 22-03-2006, 19:27   

ekspedyt napisał/a:
najlepiej zapytaj admina serwera, jaki jest limit odczytu plików php

A wiec jest 30 sekund a do wielkosci nie ma?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
sergi


Posty: 7
Wysłany: 23-03-2006, 13:28   

hehe ja tez mam na livenet i u mnie to samo z "nie"
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę