phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Mapa Google v 1.12
Autor Wiadomość
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 15-04-2006, 11:03   

qbs, u mnie jedna użytkowniczka (adminka) też nie mogła ustawić sobie współrzędnych, bo nie zapisywało ich do bazy. U innych działało.
Niestety nie zależało jej na tym aby ustawić, mi też, więc się temu nie przyglądałem. Dopiero poprzez edycje profilu przez admina można było ustawić.

Nie wiem czym to jest spowodowane, jednak faktem jest, że tylko u niej coś takiego wystąpiło. I jestem pewny, że wpisywała poprawne dane.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Ooi

Pomógł: 3 razy
Posty: 77
Wysłany: 15-04-2006, 11:04   

właśnie przerobiłem i to mnie dziwi... może zjadłem jakiś przecinek czy coś
nie czyta mi też langa w profilu usera i nam tylko dwukropki

pogrzebie jeszcze wieczorkiem, bo trzeba imprezkę odespać :)
dam znać później..
...


no i bez zmian, a wszystko jest..
 
     
titum

Posty: 2
Wysłany: 15-04-2006, 15:49   

qbs napisał/a:
reynart napisał/a:
eh a ja nadal nie wiem gdzie zmienić kolor tekstu w dymkach

google_map.tpl
A w którym miejscu w tym pliku :?:
 
     
Slavikord


Pomógł: 7 razy
Posty: 60
Wysłany: 15-04-2006, 17:29   

titum napisał/a:
A w którym miejscu w tym pliku


Pisałem o tym wcześniej :P

Kod:
var content = "<div style=\"text-align: center; width: 200px\">"+title+"<hr>"+addtext+": <b>"+text+"<"+"/b><"+"/div>";


A ja mam inne pytanie: która linijka w tym pliku odpowiada za przyciski "Map", "Satellite" i "Hybrid"? Bo szukam i szukam, a doszukać się nie mogę :)
 
     
azwel


Pomógł: 41 razy
Posty: 402
Wysłany: 15-04-2006, 18:04   

Slavikord, ja co prawda nie mam tego moda, ale przecież to są przyciski narzucane przez Google i raczej ich nie usuniesz!
_________________
Bezpłatnie pomagam na forum. Jeśli to za mało to zapraszam do skorzystania z płatnych usług.
 
     
Slavikord


Pomógł: 7 razy
Posty: 60
Wysłany: 15-04-2006, 18:23   

azwel napisał/a:
Slavikord, ja co prawda nie mam tego moda, ale przecież to są przyciski narzucane przez Google i raczej ich nie usuniesz!


Nie chodzi mi o ich usuwanie :)

Tylko posiadam ciemny styl, i te przyciski nie są na nim widoczne. Kolor tekstu w dymkach juz odpowiednio dostosowałem, jedynie z nimi mam nadal problem...
 
     
irekk


Pomógł: 283 razy
Posty: 2902
Wysłany: 15-04-2006, 18:42   

Slavikord, koloru guziczkow nie zmienisz. co prawda widzialem modyfikacje do fora ipb gdzie ow przyciski byly zmienione jednak kod js zajmowal kilkaset! kilobajtow

Leone, nie wiem czym to moze byc spowodowane. u siebie nie zaobserwowalem takiego efektu i nikt mnie nie powiadomil
_________________
Cygantura
 
     
reynart


Pomógł: 2 razy
Posty: 20
Wysłany: 15-04-2006, 21:47   

Guziki widać, ale tekstu w nich już nie

żeby zmienić kolor na ciemniejszy trzeba dopisać do arkusza stylu
Kod:
.r_box {color : #222222;}
 
     
Slavikord


Pomógł: 7 razy
Posty: 60
Wysłany: 16-04-2006, 01:12   

Dzięki reynart, teraz wszystko jest pięknie i ładnie :)
 
     
Ooi

Pomógł: 3 razy
Posty: 77
Wysłany: 16-04-2006, 01:26   

dobra, przeczyściłem usercp_register
zmiana działa tylko z admina
proszę o ewentualne przesłanie poprawionego kodu...

jak ktoś jest chętny i dkory do pomocy to niech się odezwie na PW
 
     
irekk


Pomógł: 283 razy
Posty: 2902
Wysłany: 16-04-2006, 02:43   

zalacz ten plik
_________________
Cygantura
 
     
Ooi

Pomógł: 3 razy
Posty: 77
Wysłany: 16-04-2006, 03:09   

właściwie to oryginalny pliczek z 1.12.5
o ile pamiętam nie ma tu żadnych zmian, ale załączam

a i przy okazji... w paczkach do pobrania brakuje pliku: templates/subSilver/admin/googlemap_config_body.tpl
trzeba pobrać z v1.10
 
     
irekk


Pomógł: 283 razy
Posty: 2902
Wysłany: 16-04-2006, 09:54   

Ooi napisał/a:
a i przy okazji... w paczkach do pobrania brakuje pliku: templates/subSilver/admin/googlemap_config_body.tpl
trzeba pobrać z v1.10

dzieki juz poprawiam.

przerobiony plik:
_________________
Cygantura
 
     
Ooi

Pomógł: 3 razy
Posty: 77
Wysłany: 16-04-2006, 11:21   

Ślicznie i pięknie dziękuję...

działa, śmiga jak miło...
widać czegoś zabrakło w instrukcji
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
irekk


Pomógł: 283 razy
Posty: 2902
Wysłany: 16-04-2006, 13:33   

nie braklo :P
_________________
Cygantura
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę