phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Mapa Google v 1.12
Autor Wiadomość
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 25-03-2006, 21:34   

qbs, wiem o tym, że można tak zrobić.. ale co z małymi miastami? mam siedzieć z jakąś mapą i próbować zaznaczyć przy jej pomocy jak najlepszą lokalizację na mapie google?

A jeśli chodzi o tamtą modyfikację, to chodziło mi właśnie o słownik. Jest tam przecież lista miast z podanymi współrzędnymi - można by to tu przenieść - podajesz nazwę miejsowości, a automatycznie są podawane jej współrzędne.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Paszczak000


Pomógł: 317 razy
Posty: 2898
Wysłany: 25-03-2006, 22:27   

Leone, jak dla mnie to zły pomysł, bo miasto jest duże i każdy mieszka w innej jego części. Mnie się podoba jak jest. A jak nie wiesz gdzie na mapie jest Twoje miasto..... to masz pecha ;p
 
     
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 25-03-2006, 22:35   

Paszczak, jak to duże miasto? co na takiej mapie różnica, czy mieszkasz w tym miejscu, czy milimetr na mapie dalej ;)
I wiem gdzie jest moje miasto.. ale aby je dokładnie umieścić, muszę chwilę się pomęczyć (urok malutkich miasteczek).. a i wiem, że forumowicze nie są z tego powodu zachwyceni..

[ Dodano: 25-03-2006, 22:36 ]
poza tym, co to za mapa, gdzie istnieje tak duży margines błędu? bo nie wierzę, że wszyscy dobrze zaznaczą..

[ Dodano: 25-03-2006, 23:00 ]
dalej.. nie wyświetla polskich znaków (np. na mapie jest napisane 'Grzes', choć użytkownik to 'Grześ'.. tak samo jest z nazwą miejscowości).
I więcej błędów nie ma.

A jeśli chodzi o to, że nie podoba się wam moja propozycja.. RuseK to samo proponował ;)
 
     
irekk


Pomógł: 283 razy
Posty: 2902
Wysłany: 25-03-2006, 23:49   

no i nie bedzie polskich znakow chyba ze zmienisz kodowanie forum na utf-8 ale wowczas musialbys przerabiac caly skrypt
slownik bedzie ale nie zaraz, mam sto innych rzeczy do zrobienia
_________________
Cygantura
 
     
Crack



Pomógł: 136 razy
Posty: 1442
Wysłany: 26-03-2006, 12:04   

qbs napisał/a:
no i nie bedzie polskich znakow chyba ze zmienisz kodowanie forum na utf-8 ale wowczas musialbys przerabiac caly skrypt

Bez przesady, przerabianie forum to:
- konwersja langów (5 do 15 minut)
- konwersja bazy danych (5 do 30 minut, zależy od posiadanych narzędzi i serwera)
- dla serwerów bez rozszerzenia mb_string napisanie kilku funkcji do cięcia nazwy ostatniego tematu (strlen, strpos, proste substr) - do 30 minut

Moje forum działa na UTF-8 i nie ma z tym żadnych problemów (baza: MySQL 4.1, brak mb_string na serwerze).

Co do lokalizacji miasta, może pomóc dodawanie przez ręczne podanie współrzędnych i link do serwisu http://mapa.szukacz.pl . Np. stamtąd można odczytać że mieszkam mniej więcej pod 52°17'N 16°51'E.
_________________
[ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
 
     
DOd


Posty: 53
Wysłany: 26-03-2006, 12:33   

No a ja mam równiez problem z uruchomieniem skryptu :/

Forum mam bez modów. Wgrałem pliki:

markers.xml => markers.xml ( set chmods to 777 )
google_map.php => google_map.php
google_selectmap.php => google_selectmap.php
admin_googlemap.php => admin/admin_googlemap.php
functions_map.js => includes/functions_map.js
functions_map.php => includes/functions_map.php
functions_selectmap.js => includes/functions_selectmap.js
functions_selectmap.php => includes/functions_selectmap.php
functions_selectmap_xml.php => includes/functions_selectmap_xml.php
lang_googlemap.php => language/lang_polish/lang_googlemap.php
google_map.tpl => templates/subSilver/google_map.tpl
google_map_select.tpl => templates/subSilver/google_map_select.tpl
google_map_select_js.tpl => templates/subSilver/google_map_select_js.tpl
icon_mini_map.gif => templates/subSilver/images/icon_mini_map.gif

Mam styl NoseBleed i w nim tez pozmieniałem wszystkie rzeczy zaznaczone w pliku instalacji recznej:

Kod:
#
# ------[ OPEN ]------------------------------------------------
#

templates/subSilver/overall_header.tpl

# ------[ FIND ]------------------------------------------------

<html dir="{S_CONTENT_DIRECTION}">

# ------[ REPLACE WITH ]------------------------------------------------

<html dir="{S_CONTENT_DIRECTION}" {XMLNS}>

# ------[ FIND ]------------------------------------------------

  <link rel="stylesheet" href="templates/subSilver/{T_HEAD_STYLESHEET}" type="text/css">

# ------[ AFTER, ADD ]------------------------------------------------

  {SELECTMAP_CSS}

# ------[ FIND ]------------------------------------------------

</head>

# ------[ BEFORE, ADD ]------------------------------------------------

    {INSERT_SCRIPT}

# ------[ FIND ]------------------------------------------------

<body bgcolor="{T_BODY_BGCOLOR}" text="{T_BODY_TEXT}" link="{T_BODY_LINK}" vlink="{T_BODY_VLINK}" onload="focus_field('focus');">

# ------[ REPLACE WITH ]------------------------------------------------

<body bgcolor="{T_BODY_BGCOLOR}" text="{T_BODY_TEXT}" link="{T_BODY_LINK}" vlink="{T_BODY_VLINK}" onload="focus_field('focus'); {INSERT_LOAD}">

# ------[ FIND ]------------------------------------------------

<a href="{U_FAQ}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_faq.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_FAQ}" hspace="3" />{L_FAQ}</a>

# ------[ AFTER, ADD ]------------------------------------------------

            &nbsp;<a href="{U_MAP}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_map.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_MAP}" hspace="3" />{L_MAP}</a>

#
# ------[ OPEN ]------------------------------------------------
#

templates/subSilver/profile_add_body.tpl

# ------[ FIND ]------------------------------------------------

    <tr>
      <td class="row1"><span class="gen">{L_LOCATION}:</span></td>
      <td class="row2"><input type="text" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" style="width: 200px" name="location" size="25" maxlength="100" value="{LOCATION}" /></td>
    </tr>

# ------[ AFTER, ADD ]------------------------------------------------

    <tr>
      <td class="row1"><span class="gen">{L_GMAP_LONGITUDE}:</span></td>
      <td class="row2"><input type="text" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" style="width: 200px" name="user_long" id="user_long" size="35" maxlength="10" value="{LONGITUDE}" /></td>
    </tr>

    <tr>
      <td class="row1"><span class="gen">{L_GMAP_LATITUDE}:</span></td>
      <td class="row2"><input type="text" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" style="width: 200px" name="user_lat" id="user_lat" size="35" maxlength="10" value="{LATITUDE}" />&nbsp;<a href="{U_GMAP_FIND_COORDINATES}" onclick="window.open('{U_GMAP_FIND_COORDINATES}', 'gmap', 'height={U_GMAP_HEIGHT},resizable=no,scrollbars=no,width={U_GMAP_WIDTH}');return false;" target="gmap" class="gensmall">{L_GMAP_FIND_COORDINATES}</td>
    </tr>

#
# ------[ OPEN ]------------------------------------------------
#

templates/subSilver/simple_footer.tpl

# ------[ FIND ]------------------------------------------------

</body>

# ------[ BEFORE, ADD ]------------------------------------------------

{SELECTMAP_JS}


Oczywiscie zamiast SubSilver dałem NoseBleed. Dodałem baze. Pobrałem klucze Google API. W panelu admina działa mi mapka pokazuje sie i da sie zmienic jej własciwosci. Jednak na forum mam taki widok:

http://www.civic4g.pl/forum/google_map.php

Załaczam ponizej mój plik overall_header.tpl spakowany zipem. Z góry dziekuje za wszelkie info co i jak, bo naprawde nie wiem co mogłem zrobic źle ;)

http://www.civic4g.pl/screeny/overall_header.zip

[ Dodano: 26-03-2006, 14:10 ]
Acha - zauwazyłem tez ze w edycji swojeo profilu nie ma wogóle pól do wstawienia swoich danych geograficznych !! A pliki:

usercp_viewprofile.php

oraz

usercp_register.php

zostały podmienione ;)
 
     
Sebi71


Posty: 40
Wysłany: 26-03-2006, 16:02   

witam wszystkich
wlasnei wczoraj zaktualizowalem forum do wersji 1.12.5 i postanowilem zainstalowac tegoz moda, skorzystalem z gotowych plikow, zadne bledy mi sie nie pojawiaja check_files pokazywal jeden plik bledna wartosc
Kod:
includes/functions_map.php    :zła wartość  [ a82a703698ab2842354fdbf71ba4e379 ] > [ b8af95131604f306534b5b2c1da1d032 ]     2502 - 2471 (31)
poprawilem t w includes/mod info i jest ok. Pobralem klucze i wpisalem w PA ale niestety w Pa nie mam podgladu mapy jak rowniez na stronie glownej nie ma przycisku do jej wlaczenie styl SubSilver zmodyfikowana tylko kolorystyka i przegladam wszystko w tym temacie i nie widze informacji ktora mogla by mi w tym pomoc moze ktos wie co z tym zrobic.[/code]
 
     
Mariuszaraj


Pomógł: 10 razy
Posty: 166
Wysłany: 26-03-2006, 16:24   

ja zrobiłem ręczna instalacje i działa wszystko piknie :)
 
     
Matic27

Pomógł: 14 razy
Posty: 122
Wysłany: 26-03-2006, 16:26   

Cytat:
ja zrobiłem ręczna instalacje i działa wszystko piknie


Ja tak samo i all work 8) .Ta instrukcja nie jest taka dluga nie bojcie sie recznie instalowac :P
Ostatnio zmieniony przez Matic27 26-03-2006, 16:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 26-03-2006, 16:26   

Sebi71, a zapytania sql? raczej sama podmiana plików nie wystarczy.. ustawiłeś chmody?
 
     
irekk


Pomógł: 283 razy
Posty: 2902
Wysłany: 26-03-2006, 18:17   

DOd,
Kod:
<!-- Powered by phpBB modified v1.9 by przemo ( http://www.przemo.org/phpBB2/ ) -->
looknij na nazwe dzialu

[ Dodano: 26-03-2006, 19:20 ]
Crack, chcesz to mozesz dolaczyc konwerter bazy i przerobione langi, ja nie zamierzam - bo mam to szczerze mowiac mam to gdzies i tak 95% uzytkownikow ma iso.

a jak ktos chce sie z tym bawic to niech usunie jedna funkcje w functions_map.php
_________________
Cygantura
 
     
kica1983


Pomógł: 3 razy
Posty: 123
Wysłany: 26-03-2006, 18:21   

A ja nie wiem czemu nie widze położenia użytkowników pod Operą. Na FF jest OK, z tym że mapy Wasze mapy działają i na Operze jak należy :shock:

http://playmate.ehost.pl/google_map.php
 
     
irekk


Pomógł: 283 razy
Posty: 2902
Wysłany: 26-03-2006, 18:33   

kica1983, ja u ciebie widze pod ff, opera i ie (masz jednego babelka)
_________________
Cygantura
 
     
Saturn

Pomógł: 2 razy
Posty: 53
Wysłany: 26-03-2006, 18:35   

Mam już tą mape u mnie :)
Bardzo dobra, dokladna, i przyda się ;)
Gratuluje kawalka dobrej roboty.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kica1983


Pomógł: 3 razy
Posty: 123
Wysłany: 26-03-2006, 19:14   

qbs napisał/a:
kica1983, ja u ciebie widze pod ff, opera i ie (masz jednego babelka)

Wiem to ja :P ale już jest ok :mrgreen:
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę