phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Losowe / Ostatnie zdj?cia na stronie g?ównej
Autor Wiadomość
kidzior


Pomógł: 1 raz
Posty: 31
Wysłany: 16-10-2006, 17:09   

I jak tam stoimy z czasem. Odświeżam temat, bo sprawa jest dosyć pilna.
_________________
IF ('NIE DZIALA')
THEN LOOP
UNTIL ('DZIALA')
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
jarot25


Posty: 82
Wysłany: 19-10-2006, 15:18   

popraw, że to ktoś kurde albo skasować.
 
     
Bonzaj


Posty: 55
Wysłany: 10-11-2006, 08:41   

Odświerzam, bo znowu bezruch :| , a przydało by się...
_________________
Portal Hodowców Drobiu Ozdobnego
 
     
strus


Pomógł: 66 razy
Posty: 547
Wysłany: 19-11-2006, 11:43   

Powinno byc ok :)
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=33909
_________________
if(DobaZegarowa>24) cout<<"Z checia Ci pomoge!"; else cout<<"Fuck OFF and Find OUT it yourself.";
 
     
Bonzaj


Posty: 55
Wysłany: 22-11-2006, 13:46   

strus- napisał/a:
Powinno byc ok :)
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=33909


Album On Index :) - a co to ma do tego?
U mnie i tak nie działą :/
 
     
strus


Pomógł: 66 razy
Posty: 547
Wysłany: 22-11-2006, 14:42   

Bonzaj, wszystko z Toba aby ok ? A moze troszke englisha przeroslo ? Przetlumacze..

album on index - album na stronie glownej - ostatnie zdjecia na stronie glownej
_________________
if(DobaZegarowa>24) cout<<"Z checia Ci pomoge!"; else cout<<"Fuck OFF and Find OUT it yourself.";
 
     
Bonzaj


Posty: 55
Wysłany: 22-11-2006, 14:54   

strus-, no tak, ale to nadal nie jest losowe zdjęcie :/
_________________
Portal Hodowców Drobiu Ozdobnego
 
     
strus


Pomógł: 66 razy
Posty: 547
Wysłany: 22-11-2006, 14:55   

Bonzaj, w tym temacie rowniez nie masz moda na losowe tylko na ostatnie.
_________________
if(DobaZegarowa>24) cout<<"Z checia Ci pomoge!"; else cout<<"Fuck OFF and Find OUT it yourself.";
 
     
Bonzaj


Posty: 55
Wysłany: 22-11-2006, 14:59   

No ok strus-, ja poprostu nadal szukam rozwiązania na losowe zdjęcia.. Źle się zrozumieliśmy.

[ Dodano: 03-11-2007, 19:10 ]
strus- napisał/a:
nie masz moda na losowe tylko na ostatnie

Nie czepiam się, ale czy to nie jest mylny temat?
Cytat:
Losowe / Ostatnie zdjęcia na stronie głównej
_________________
Portal Hodowców Drobiu Ozdobnego
 
     
freenight.pl

Posty: 2
Wysłany: 16-02-2009, 08:57   

odświeżam kotleta, działa to w koncu, poprawione problemy?
 
     
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 16-02-2009, 11:04   

Ja to zrobilem nieco inaczej i łatwiej:

W miejscu, w którym mają być zdjecia (plik tpl) dajemy:

Kod:
<?php
srand(time());
$numerzdjecia = rand(1, 2800);
?>
<a href="/album_pic.php?pic_id=<?php echo($numerzdjecia); ?>" ><img src="http://charmed.pl/album_thumbnail.php?pic_id=<?php echo($numerzdjecia); ?>" border="1"></a>


- Tu trzeba ustawić zakres ilości zdjęć po (rand), ile ma sie w galeri, teraz jest od 0 do 2800.
- Jezeli chcemy więcej losowych zdjęć, to dajemy kilka tych kodow, ale trzeba zmienić wszedzie fraze numerzdjecia na jakąś inną.

Jakby były pytania jak to wstawić gdzie indzije to pisać. Może dam rade pomóc
 
     
JAREKXJR

Posty: 15
Wysłany: 29-05-2010, 22:12   

A czy można w tej modyfikacji wskazać konkretny folder ze zdjęciami, który wpisany jest w ftp?
Chodzi mi o to, że chcę aby pokazywały się zdjęcia, które ja wybiorę spośród wrzuconych przez userów lub innych i wrzucę/skopiuję je do wybranego folderu, czyli np. w folderze images tworzę folder "fotki" i to z tego folderu mają się pokazywać na stronie głównej zdjęcia.

Jest to możliwe? Oczywiście byłbym zainteresowany zleceniem wpisanaia takiej modyfikacji (odpłatnie) bo sam wolę nie mieszać.
_________________
cybul nie wiem kim jesteś ale też Cię pozdrawiam.
 
     
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 29-05-2010, 23:30   

Dajesz tak:

Kod:
<?php
srand(time());
$numerzdjecia = rand(1, 2800);
?>
<a href="/images/fotki/<?php echo($numerzdjecia); ?>.jpg" ><img src="/images/fotki/<?php echo($numerzdjecia); ?>.jpg" border="1"></a>


To /images/fotki/ zmieniasz w dwóch miejscach na jaki chcesz. Pamiętaj, ze obrazy muszą mieć cyfrowe nazwy i rozszerzenie [/b]*.jpg[/b] np.: 23.jpg
 
     
JAREKXJR

Posty: 15
Wysłany: 31-05-2010, 10:53   

Ale czy ów kod wklejam po prostu w PA w Mój moduł, czy muszę coś jeszcze podopisywać?
Po wklejeniu niestety nie działa.
Nie wiem też czy w "srand(time());" nie trzeba wpisać jakiejś jednostki np.3 żeby zdjęcie zmieniało się co 3 sekundy?
_________________
cybul nie wiem kim jesteś ale też Cię pozdrawiam.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 31-05-2010, 11:10   

Musisz edytować jakiś plik *.tpl ze stylu odpowiadający za jakiś dodatek od Portalu. W modułach ten kod nie będzie działał bo nie chodzi tam PHP. Jak dam radę dzis pokaże kod w JS na losowe obrazki, ktory tez sam stworzyłem. JS powinien działać w modułach.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę