|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Skrypt] Aby newsy były widoczne tylko dla zarejestrowanych |
Autor |
Wiadomość |
Orlin
|
Wysłany: 29-12-2005, 17:22 [Skrypt] Aby newsy były widoczne tylko dla zarejestrowanych
|
|
|
Witam wszystkich,
Czy ktoś wie może jak zrobić, aby newsy w portalu były widoczne tylko dla zarejestrowanych/zalogowanych użytkowników (czyli tak jak fora, z których są pobierane). Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki.
Pozdrawiam,
Orlin |
Ostatnio zmieniony przez Orlin 29-12-2005, 18:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Sylwia

|
Wysłany: 29-12-2005, 17:36
|
|
|
Orlin, podaj adres forum. Nie dostaniesz pomocy dopóki tego nie uzupełnisz...
|
|
|
|
 |
Orlin
|
Wysłany: 29-12-2005, 20:06
|
|
|
Jest z tym mały problem - ponieważ forum - jak napisałem - jest dostępne tylko w sieci lokalnej. Adres to: http://192.168.5.47:3232 - tyle że prawie na pewno u nikogo nie zadziała Miałem cichą nadzieję (po dokładnym zapoznaniu się z regulaminem), że ktoś już się uporał z podobnym problemem, albo wie jak to zrobić - bo zakładanie darmowego konta na jakiejś stronie hostingowej, tylko po to żeby wgrać tam na chwilę forum średnio mi się uśmiecha... W końcu tak trzeźwo patrząc, to - przynajmniej wg mnie - wystarczy wiedzieć, że to jest wersja 1.9.4. i że wszystko działa jak należy.
W każdym razie jeśli mimo wszystko nie ma większych szans na pomoc, to przepraszam że niepotrzebnie zawracam głowę - A póki co przyjrzę się dokładniej modowi Guest Restrict - może jakoś coś wykombinuje (dlatego na wszelki wypadek prosiłbym o niezamykanie tematu - jak coś zdziałam, to się podzielę )
Pozdrawiam,
Orlin |
|
|
|
 |
San
|
Wysłany: 02-01-2006, 21:11
|
|
|
Kod: |
----otwórz----
templates/your_main_template/portal_body.tpl
----znajdź [84 linijka]----
{BEGIN_NEWS}
<table width="99%" cellspacing="1" cellpadding="1" border="0" align="center">
<tr>
<td>
{NEWS_HEADER}
<!-- BEGIN fetchpost_row -->
<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
<tr>
<td class="catHead" height="25"><span class="genmed"><b>{fetchpost_row.TITLE}</b></span></td>
</tr>
<tr>
<td class="row2" align="left" height="24"><span class="gensmall">{L_POSTED}: <b>{fetchpost_row.POSTER}</b> @ {fetchpost_row.TIME}</span></td>
</tr>
<tr>
<td class="row1" align="left"><span class="gensmall" style="line-height:150%">{fetchpost_row.TEXT}<br /><br />{fetchpost_row.OPEN}<a href="{fetchpost_row.U_READ_FULL}">{fetchpost_row.L_READ_FULL}</a>{fetchpost_row.CLOSE}</span></td>
</tr>
<tr>
<td class="row3" align="left" height="24"><span class="gensmall">{L_COMMENTS}: {fetchpost_row.REPLIES} :: <a href="{fetchpost_row.U_VIEW_COMMENTS}">{L_VIEW_COMMENTS}</a> (<a href="{fetchpost_row.U_POST_COMMENT}">{L_POST_COMMENT}</a>)</span></td>
</tr>
</table>
<font size="1"><br /></font>
<!-- END fetch_post_row -->
</td>
</tr>
</table>
{END_NEWS}
----przed, wklej----
<!-- BEGIN switch_user_logged_in -->
----po, wklej----
<!-- END switch_user_logged_in -->
----zapisz, zamknij----
EoM |
następnym razem sam pokombinuj, a szybciej się nauczysz
edit.
powinno działać, ale nie obiecuję |
|
|
|
 |
ZoOm

|
Wysłany: 30-04-2006, 13:51
|
|
|
to ja mówie, że nie działa
Myślę, że ekipa developerska powinna się nad tym problemem bliżesz zastanowić, bo funkcja by sie przydała przy prowadzeniu np for szkolnych takie jak moje, i blokada dostępu do portalu dla osób nie zarejestrowanych / nie dodanych do grup dostępu była by naprawdę pomocna.
Pozdrawiam i owocnych zastanowień
[ Dodano: 05-05-2006, 23:36 ]
może inaczej... żeby portal jako strona 'wejściowa' była dostępna po zalogowaniu. czyli gdy wchodzimy na forum pojawił się login form, i dopiero po zalogowaniu pojawiał się portal. Co wy na to ? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!