phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: warna
03-05-2006, 08:23
Grupy
Autor Wiadomość
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 06-12-2010, 14:50   

Nadaj uprawnienia moderatora temu użytkownikowi
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
cziter


Pomógł: 92 razy
Posty: 806
Wysłany: 12-12-2010, 11:23   

A jak zrobić efekt blasku ?
 
     
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 12-12-2010, 11:32   

W stylach grupy wybierz to z "glow"
 
     
Gangst3r


Pomógł: 4 razy
Posty: 207
Wysłany: 26-06-2011, 16:26   

Witam szukam opcji zmiany kolorów grup dla różnych stylów na forum (ciemnego i jasnego) i nie moge znaleźć nawet w tym FAQ dla stylów (mimo, że do jakiegoś topicu joli polinkowała temat). Ponieważ nie mogę dobrać kolory jednej grupy, który byłby czytleny na jednym i drugim stylu. Czy ktoś zna odpowiedź na to pytanie? :D
 
     
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 26-06-2011, 16:57   

Jeżeli to nie grupy domyślne (admin, mod, jr admin) to nie da się tak
 
     
Gangst3r


Pomógł: 4 razy
Posty: 207
Wysłany: 26-06-2011, 17:58   

No nie :D to są grupy stworzony :P Ewentualnie przerobić nazwę jednej z tych grup i będzie gitarka :P Choć sam wpadłem na jeden patent, że w miejscu koloru wystarczy wstawić # na początek i usunąć jeden znak od koloru np. zamiast 707070 dać #07070 i będzie w ciemnym stylu jasny kolor, a w jasnym ciemny i nawet jeśli ma się styleswitch i przełączy karnację z jasnego na ciemną to kolor będzie widoczny :P Ogólnie wycofałem się bo na białym odbija mi czarny :P a czarna grupa to źle wygląda :P

Kolor ustawiamy w edycji grupy :P
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 27-06-2011, 21:46   

A gdybyś do jasnej grupy dał ciemny cień, na ciemnym nie będzie widać cienia, na jasnym cień będzie uwidaczniał grupę.Lub odwrotnie.
 
     
Piotrek1910

Posty: 16
Wysłany: 30-06-2011, 20:53   

A da się jakoś dać range dla j.admina i moda :?:
 
     
Traveler

Posty: 27
Wysłany: 02-07-2011, 13:17   

Piotrek1910 napisał/a:
A da się jakoś dać range dla j.admina i moda :?:


Dokładnie info w pierwszym poście tego wątku.
 
     
KrOpKa


Pomógł: 2 razy
Posty: 49
Wysłany: 03-07-2011, 21:07   

hmm, ja mam taki problem bo tylko Ranga Administrator ma obrazek a np: ranga gracz nie ma. Dlaczego ?
 
     
Woytec


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 03-07-2011, 22:19   

ustawiłeś?
 
     
KrOpKa


Pomógł: 2 razy
Posty: 49
Wysłany: 04-07-2011, 11:48   

Nie ustawiłem, nadal mam ten problem.

A zrobiłem tak jak w instrukcji,

Ja mam tylko range graficzna, i dałem dziś kumplowi Admina na stronie i on nie ma... O co kaman ??
 
     
Traveler

Posty: 27
Wysłany: 04-07-2011, 15:04   

Wgrałeś obrazki rang przez FTP?
 
     
PSBASG

Posty: 15
Wysłany: 30-12-2011, 19:52   

Nie do końca wiem czy to dobry dział ale mój problem dotyczy Grupy oraz zezwoleń na forum.
Przeszukałem forum ale nie znalazłem podobnego problemu, a czasem lepiej napisać - może ktos mial podobny problem.

Mam na forum dział ogólny - widoczny dla gości ale z możliwością pisania dla zarejestrowanych - tu wszystko cacy.
Drugi dział jest prywatny - widoczny jak sie można domyśleć dla osób które maja dostęp z grupy - teoretycznie jest cacy - dlaczego - 3 grupy widza jakby 5 działów na tym forum i tu nie ma problemu. Problem powstaje dla jednej grupy która widzi tylko jeden dział - dokładnie go nie widzi na forum, posty pisane przez innych użytkowników sa widoczne i owszem, można na nie odpowiedzieć ale po kliknięciu "ostatnie posty". Ciekawostką staje się fakt że wystarczy jeden z tych prywatnych działów zaznaczyć z widoczność z Prywatny na Zarejestrowany i grupa zaczyna widzieć "brakujący dział" a także nowy którego nie może czytać.

Robiłem kilka razy synchronizacje, zmieniłem grupę, uprawnienia - ciągle to samo - jak jest tylko jeden przydział działu - jest nie widoczny - pojawia sie drugi nawet bez uprawnień czytania - tylko widoczności i już śmiga.

jakiś pomysł?

[ Dodano: 21-01-2012, 21:12 ]
Dzięki za pomoc...
Dla szukających rozwiązania - jeśli macie subforum z innymi ustawieniami dostępu one mogą powodować jak u mnie w/w problemy - zmiana uprawnień lub lokalizacji na forum załatwiło sprawę - jest to dziwne ale cóż - niedoskonałość forum.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
FB22

Posty: 1
Wysłany: 18-06-2013, 14:24   

Kurde ciągle jak dodaje rangi to mi zostają te co były od początku :(
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę