phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Logo Changer
Autor Wiadomość
regua


Pomógł: 74 razy
Posty: 444
Wysłany: 27-05-2006, 21:53   Logo Changer

Jako że wiele userów ma z tym problem, oto prosty modzik do zmiany pliku z logo forum (tzn. wgrywasz sobie nowy plik do /templates/STYL/images/ i ustawiasz w PA => Konfiguracja => Strony Głównej że to on ma być logo) - wiem, że można po prostu podmienić ten domyślny, ale nooby chciały zmieniać logo, to niech zmieniają! :P

Instrukcja w załączniku.
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 20-08-2010, 20:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Czepek

Posty: 2
Wysłany: 17-08-2006, 16:53   

Zrobiłem wszystko i wszystko działa, ale w PA nie wyświetla mi tego co powinno :(

Wyświtla mi taki opis:
Kod:
na środku
_________________
Gość zobacz Tą stronę
 
     
superskejcik

Posty: 1
Wysłany: 10-10-2007, 17:13   

A jak i gdzie trzeba dodać to do SQL?
 
     
kevvin!


Pomógł: 31 razy
Posty: 217
Wysłany: 10-10-2007, 19:02   

superskejcik, przeczytaj jak się instaluje modyfikacje to się dowiesz.

Do phpmyadmina dodajesz te zapytanie..
Wybierasz baze, a potem wpisujesz. Zresztą zobacz jak się instaluje modyfikacje, (przyklejony temat)
_________________
BeCool
 
     
TropMan
zbanowany

Pomógł: 3 razy
Posty: 98
Wysłany: 04-02-2008, 13:12   

ja po wgraniu na serwer do odpowiedniego katalogu loga nie mam nic :/

nazwe w PA wipsalem taka jaka ma logo i dalej kicha :/

http://img31.imagevenue.c...m_122_866lo.JPG

no chyba ze logo musi być gifem...
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 08-02-2008, 00:24   

regua napisał/a:
ale nooby chciały zmieniać logo, to niech zmieniają! :P
nie tylko nooby a profesjonalisci potrzebuja caly skrypt w tym styl 4 pory roku + styl zalobny.

mod jest przydatny tylko jako dodatek do mojego skryptu ;]

dziekuje ;)


TropMan, ty pewnie masz problem z wielkoscia liter w nazwie pliku , zmien na wszystkie male i po problemie w PA i w folderze images.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
Skailer

Posty: 12
Wysłany: 22-09-2008, 15:48   

Mam problem ;/
Kod:
#-----[ FIND ]--------------------------------------------------------
#

 <img src="templates/subSilver/images/logo_phpBB.gif"

#
#-----[ REPLACE WITH ]--------------------------------------------------
#

 <img src="templates/subSilver/images/{LOGO}"

W pliku overall nie ma nigdzie:
Kod:
 <img src="templates/subSilver/images/logo_phpBB.gif"

Bynajmniej nie umiem znaleźć ;/
 
     
szresi


Pomógł: 242 razy
Posty: 944
Wysłany: 22-09-2008, 16:03   

bo pewnie nie masz ani stylu subSilver , ani loga o nazwie: logo_phpBB.gif .Musisz znaleźć podobny link ale z nazwą Twojego stylu.
_________________
| Pomagam TYLKO na forum | | NIE umawiam się na randki | | Instalacja skryptu i modów za sms premium |
 
     
Skailer

Posty: 12
Wysłany: 22-09-2008, 16:16   

Zapomniałem napisać :P
Próbowałem na różne sposoby, nawet szukałem samego img i znalazłem tylko 2 i żaden nie pasuje ;/
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 22-09-2008, 18:37   

Skailer, podaj jaki styl masz, podaj adres forum.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
Skailer

Posty: 12
Wysłany: 22-09-2008, 20:03   

Styl: BlueBlack
Forum: Localhost Oo testuje sobie tu mody...
Już nie ważne, usunąłem moda...
 
     
bartek98

Pomógł: 13 razy
Posty: 190
Wysłany: 11-10-2008, 20:57   

Ja mam problem bo w pliku /templates/STYL/admin/board_config_body_main_page.tpl


Nie ma

Kod:
<tr>
        <th class="thHead" colspan="2">{L_ADDON_MAIN_PAGE}</th>
    </tr>
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 11-10-2008, 21:43   

bartek98, ani nawet nie ma :
Kod:
{L_ADDON_MAIN_PAGE}


?
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
bartek98

Pomógł: 13 razy
Posty: 190
Wysłany: 11-10-2008, 21:54   

They2 napisał/a:
bartek98, ani nawet nie ma : Kod:
{L_ADDON_MAIN_PAGE}
?



Jest

[ Dodano: 11-10-2008, 23:02 ]
A gdzie to się zmienia bo w PA --->Konfiguracja--->Strony Głównej nie ma czegoś takiego :(
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 11-10-2008, 23:10   

bartek98, w zrodle http://centrumse.pdg.pl/t...y_main_page.tpl nie dodales kodu w/g instrukcji i dlatego nie ma u ciebie w PA. Po prostu znajdz i dodaj.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę