phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Status Skype na forum
Autor Wiadomość
PIT

Posty: 19
Wysłany: 05-11-2006, 19:02   Status Skype na forum

Udało mi się wprowadzić zmianę tak, aby przyciski Skype pokazywały status.
Mam nadzieję, że komuś się przyda :P


Kod:
PA => Pola w profilu
Dodaj pole o nazwie "-#Skype".
Ustaw:
Automatyczne tworzenie linków => TAK
Pozycja w widoku tematu => Pod postem
Prefiks => <script type="text/javascript" src="http://download.skype.com/share/skypebuttons/js/skypeCheck.js"></script><a href="callto://
Sufix => <img src="http://mystatus.skype.com/smallicon/au_value" style="border: none;" width="16" height="16" alt="My status" /></a>




Jak pokazać statusu Skype?


Aby pokazać swój status Skype w sieci (Do tego potrzebujesz Skype 2.0 lub nowszego — pobierz teraz , jeśli jeszcze go nie masz.)

Wystarczy przejść do Narzędzia > Opcje > Prywatność

Zaznacz pole wyboru „Pozwól na wyświetlanie mojego statusu i „Zapisz”.
Ostatnio zmieniony przez Boltex 20-08-2010, 21:21, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
szymel

Pomógł: 1 raz
Posty: 104
Wysłany: 05-11-2006, 20:37   

Dobra robota PIT, troche pogrzebalem i po amatorsku przerobilem to conieco:

Kod:
Prefix:
<script type="text/javascript" src="http://download.skype.com/share/skypebuttons/js/skypeCheck.js"></script><img src="templates/au_tpl/images/skype.gif" border="0" alt="<a href="callto://

Suffix:
</a><span style="position: relative; left: -55; top: -1"><img src="http://mystatus.skype.com/smallicon/au_value" style="border: none;" width="16" height="16" alt="My status" /></a><span style="position: relative; left: 45; top: -1>


Dzieki temu teraz wyglada to tak:




Jedyne co jeszcze trzeba zrobic to dorzucic na serwer ikonke skype'a tyle ze "czysta", tzn. w takiej postaci


P.S. jakby ktos nie wiedzial jak zrobic taka ikonke to polecam... Painta ;)
 
     
brylok

Posty: 11
Wysłany: 06-11-2006, 12:15   

czy plik ikony ma być w
Kod:
/templates/NAZWA_STYLU/images/KATALOG_TłUMACZENIA


czy gdzie?
_________________
ADMINISTRATOR FORóW STUDENTóW

Marcin Pudełko
 
     
Swieka

Pomógł: 2 razy
Posty: 21
Wysłany: 06-11-2006, 17:10   

Można też tak:
Kod:
Nazwa: -#Skype
Prefix: <script type="text/javascript" src="http://download.skype.com/share/skypebuttons/js/skypeCheck.js"></script><a href="callto://
Sufix: <img src="http://mystatus.skype.com/smallclassic/au_value" style="border: none;" width="114" height="20" alt="My status" /></a>
 
     
zuraw2006


Pomógł: 94 razy
Posty: 697
Wysłany: 06-11-2006, 17:17   

brylok, tutaj:

Kod:
templates/NAZWA STYLU/images/skype.gif


Pzdro 4 you ;)
 
     
Swieka

Pomógł: 2 razy
Posty: 21
Wysłany: 06-11-2006, 18:06   

A jak zrobić żeby to pole pokazywało się na stałe w memberlist a nie tylko przy wyborze metody sortowania?
 
     
PIT

Posty: 19
Wysłany: 07-11-2006, 21:34   

szymel napisał/a:

Dzieki temu teraz wyglada to tak:




Jedyne co jeszcze trzeba zrobic to dorzucic na serwer ikonke skype'a tyle ze "czysta", tzn. w takiej postaci


P.S. jakby ktos nie wiedzial jak zrobic taka ikonke to polecam... Painta ;)


szymel z przyjemnością klikam "pomógł" :D

Jeżeli komuś udałoby się zrobić czystą ikonkę Skype dla następujących styli:

- Acid
- SubSilver
- SubTrail

to się polecam pamięci, chętnie skorzystam z takich ikon ;)
 
     
Popeye

Posty: 6
Wysłany: 09-11-2006, 13:55   [Problem]Przesuwanie się tabel

Jak masz problem z ikonkom to najlatwiej ci bedzie skopiowac jakas ikonke np. gg i w paincie zamazac litery i napisac na nowo skype
 
     
szymel

Pomógł: 1 raz
Posty: 104
Wysłany: 10-11-2006, 20:31   








;)
 
     
JAAG


Posty: 5
Wysłany: 11-11-2006, 04:35   

przekombinowaliście :)

jak stosuję Wasze kody to rozjeżdża się forum, zadziałało dopiero jak napisałem

Prefix:
<script type="text/javascript" src="http://download.skype.com/share/skypebuttons/js/skypeCheck.js"></script><a href="callto://

suffix:
<img src="templates/au_tpl/images/icon_skype.gif" border="0" alt="mój status"><span style="position: relative; left: -55; top: -1"><img src="http://mystatus.skype.com/smallicon/au_value" border="0"></span></a>

[ Dodano: 11-11-2006, 04:43 ]
zobaczcie na moim forum jak to działa :)
 
     
szymel

Pomógł: 1 raz
Posty: 104
Wysłany: 12-11-2006, 19:20   

Toc napisalem ze to byla amatorka ;)

Ciesze sie ze ktos to poprawil jak trzeba. Dzieki JAAG
 
     
maniek.a


Pomógł: 14 razy
Posty: 303
Wysłany: 01-01-2007, 18:26   

JAAG,ale wtedy trzeba zamienic to co napisal zuraw2006, na
Kod:
templates/NAZWA STYLU/images/icon_skype.gif.gif
 
     
d@Ve


Pomógł: 8 razy
Posty: 61
Wysłany: 02-01-2007, 16:41   

Zrobiłem to tak jak napisał JAAG
Kod:
Prefix:
<script type="text/javascript" src="http://download.skype.com/share/skypebuttons/js/skypeCheck.js"></script><a href="callto://

suffix:
<img src="templates/au_tpl/images/icon_skype.gif" border="0" alt="mój status"><span style="position: relative; left: -55; top: -1"><img src="http://mystatus.skype.com/smallicon/au_value" border="0"></span></a>

Wszystko ładnie działa, jednak mam jeden mały problem. Chodzi o to zaznaczenie, gdy klikam na ikonkę. Szczegóły na screenie... Jak zrobić, aby obejmowało ono tylko mój przycisk?
 
     
Martodox


Pomógł: 1 raz
Posty: 63
Wysłany: 02-01-2007, 18:32   

A jak ustawić, żeby pozbyć się się nazwy?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
d@Ve


Pomógł: 8 razy
Posty: 61
Wysłany: 02-01-2007, 18:44   

Nazwa pola "-#Skype" a nie samo "Skype"
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę