phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Status Skype na forum
Autor Wiadomość
KwiateK

Posty: 29
Wysłany: 02-01-2007, 21:25   

Failed to update users table structure

DEBUG MODE

SQL Error : 1074 Column length too big for column 'user_field_5' (max = 255); use BLOB or TEXT instead

ALTER TABLE phpbb_users CHANGE user_field_5 user_field_5 VARCHAR(500) DEFAULT '' NULL

Line : 373
File : admin_custom_fields.php
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
pafflick


Pomógł: 16 razy
Posty: 295
Wysłany: 21-01-2007, 22:11   

Swieka napisał/a:
Można też tak:
Kod:
Nazwa: -#Skype
Prefix: <script type="text/javascript" src="http://download.skype.com/share/skypebuttons/js/skypeCheck.js"></script><a href="callto://
Sufix: <img src="http://mystatus.skype.com/smallclassic/au_value" style="border: none;" width="114" height="20" alt="My status" /></a>

Ten sposób jest najładniejszy - mi się podoba najbardziej (choć wiem, że nie na każde forum pasuje...) ;)
 
     
biel_k01

Posty: 6
Wysłany: 26-01-2007, 23:08   

Kod:
PA => Pola w profilu
Nazwa pola: -#Skype
Ustaw: (zostaw puste)
Automatyczne tworzenie linków: TAK
Pozycja w widoku tematu: Pod postem
Prefix:
<script type="text/javascript" src="http://download.skype.com/share/skypebuttons/js/skypeCheck.js"></script><a href="skype:

Sufix:
<img src="templates/au_tpl/images/lang_au_lng/icon_skype.gif" border="0"></a><span style="position: relative; left: -55; top: -1"><a href="skype:au_value"><img src="http://mystatus.skype.com/smallicon/au_value" style="border: none;" width="16" height="16" alt="Identyfikator: au_value"></a>

(trzeba jeszcze umieścić plik icon_skype.gif w katalogu języki, oczywiście)


działa idealnie :!:

(PS. sam to zrobiłem)
 
     
grzech1991_

Posty: 30
Wysłany: 06-05-2007, 19:19   

ja jeszcze inaczej to zrobiłem

Kod:
Nazwa pola: -#Skype
Opis pola: Uwaga, że by status był pokazywany jest wymagane zaznaczone pole w ustawieniach "Pozwól na wyświetlanie mojego statusu w sieci."
Maksymalna ilość wpisanych znaków: 32
Minimalna ilość wpisanych znaków: 6
Automatyczne tworzenie linków: Tak
Tylko wartości liczbowe: Nie
Wymagane podczas rejestracji: Nie
Użytkownik może edytować wartość: Tak
Widoczne w widoku profilu: Tak
Widoczne przez: WSZYSCY
Pozycja w widoku tematu: Pod postem
Rodzaj wypełnianego pola: Textaera
Generowanie jumpboxa: puste
Prefix: <script type="text/javascript" src="http://download.skype.com/share/skypebuttons/js/skypeCheck.js"></script><a href="skype:
Suffix: <img src="templates/au_tpl/images/skype.gif" border="0"></a><span style="position: relative; left: -55; top: -1"><a href="skype:au_value"><img src="http://mystatus.skype.com/smallicon/au_value" style="border: none;" width="16" height="16"


Pozdro
 
     
artur.l2

Posty: 4
Wysłany: 07-06-2007, 18:40   

modyfikacja działa dobrze. Mam pytanko czy można w taki sam prosty sposób zrobić status dla komunikatora Tlen.pl ??
 
     
Jacker

Pomógł: 1 raz
Posty: 38
Wysłany: 28-07-2007, 18:51   

Kod:
<a href="callto://


A wie ktoś co trzeba zrobić albo czym zastąpić callto: aby po kliknięciu nie dzwonić lecz rozpocząć normalną rozmowę tekstową :?:
 
     
rafknaf


Posty: 34
Wysłany: 12-08-2007, 21:18   

Witam !
Zrobilem tak jak polecal "szymel ( http://www.sp30105w.info/forum). Okazuje sie ze jest problem. Pieknie wyswietla sie status, ale przy probie klikniecia wogole nie pojawia sie nic. Tak jak by ikona nie byla wcale podlinkowana. Co moglem zrobic zle, jak mam to zmienic zeby po kliknieciu przejsc do komunikatora z opcja pisania a nie rozmowy glosowej.
Prosze o pomoc.
 
     
FOXIK


Pomógł: 3 razy
Posty: 98
Wysłany: 07-09-2007, 14:38   

Chciałbym sie dowiedzieć, jak przenieść przycisk "Skype" do kategorii "Kontakt", bo teraz przycisk znajduję sie w nieodpowiednim miejscu. Pod ilością moich postów itp. A chce to przenieść na lewo, tak by było pomiędzy np. PW, a GG ;)
_________________
FOXIK
 
     
henrykdr

Posty: 21
Wysłany: 11-09-2007, 14:38   

Też by mnie to interesowało. ;)
 
     
norbercik

Posty: 7
Wysłany: 04-02-2008, 22:00   

http://www.przemo.org/php...pic.php?t=46743
 
     
Asfalt


Posty: 12
Wysłany: 22-04-2010, 11:44   

Suffix
Kod:
<img src="templates/au_tpl/images/lang_au_lng/icon_skype.gif" border="0"></a><span style="position: relative; left: -55; top: -1"><a href="skype:au_value"><img src="http://mystatus.skype.com/smallicon/au_value" style="border: none;" width="16" height="16" alt="Identyfikator: au_value"></a>


Zapisuje mi tylko tak:
Kod:
<img src="templates/au_tpl/images/lang_au_lng/icon_skype.gif" border="0"></a><span style="position: relative; left: -55; top: -1"><a href="skype:au_value"><img src="http://mystatus.skype.com/smallicon/au_value" style="border: none;" width="16" height="16"


No i przez to nie wyświetla mi statusu. Może być to błąd?
A jeśli można ominąć PA - dodatkowe pola i wpisać to gdzieś w plik to może byłoby lepiej?
Za pomoc dziękują
_________________
Miarą życiodajnego życia jest miłość.
 
     
Morfa

Posty: 4
Wysłany: 23-09-2010, 12:02   

Hmm, niby łącze się wyświetla "Nie możesz dodać samego siebie", ale kolor ikonki (status) jest dalej jak niedostępny.
 
     
duch_

Posty: 5
Wysłany: 12-10-2010, 00:24   

To i moja wersja: :mrgreen:


1.grafika

2.ustawienia dodatkowego pola

Nazwa pola: -#Skype
Maksymalna ilość wpisanych znaków: ?
Minimalna ilość wpisanych znaków: ?
Automatyczne tworzenie linków: Nie
Widoczne w widoku profilu: Tak
Pozycja w widoku tematu: Pod postem
Rodzaj wypełnianego pola: pole tekstowe
Prefix:
Kod:
<a href="skype:au_value?call"><img title="au_value" width="16" height="16" style="border: none; position: absolute; margin-left: 5px;" src="http://mystatus.skype.com/smallicon/
Suffix: (src jest odnośnikiem do grafiki)
Kod:
<img title="au_value" style="border: none;" src="templates/subSilver/images/lang_polish/skype2.gif"></a>


PS:to nie jest mój pierwszy post, tylko dawno mnie nie było (kilka lat) i chyba mnie usunęli :?

[ Dodano: 12-10-2010, 00:59 ]
opcjonalnie, w miejscu:
Kod:
skype:au_value?call


zadzwoń: ?call
dodaj do profilu: ?add
rozpocznij czat: ?chat
pokaż profil: ?userinfo
zostaw wiadomość głosową: ?voicemail
wyślij plik: ?sendfile
 
     
Bogen

Posty: 1
Wysłany: 31-10-2010, 11:24   

Witam.
U mnie w kazdej przedstawionej wersji ikona sky wyświetla się w oknie tam gdzie jest awatar a nie obok okonki gg.
Jak to zmienić ?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 31-10-2010, 23:15   

Cytat:
Adres forum: www. forum.pl
Adres forum do poprawy.
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę