|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
phpbb by Przemo czy IPB |
Autor |
Wiadomość |
cichy24

|
Wysłany: 17-06-2004, 00:10 phpbb by Przemo czy IPB
|
|
|
No w?a?nie które jest lepsze i pod jakim wzglądem
I ciekawe które zawiera więcej dziur |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Widmo

|
|
|
|
 |
They

|
Wysłany: 17-06-2004, 00:37
|
|
|
IPB ? pisz słownie........ |
|
|
|
 |
cichy24

|
Wysłany: 17-06-2004, 01:14
|
|
|
They napisał/a: | IPB ? pisz słownie........ |
inVision Power Board |
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 17-06-2004, 01:18
|
|
|
Moim zdaniem phpBB jest lepsze, zwlaszcza jak wyjdzie 2.2
IBP nie ma przyszlosci, jest komercyjne, nie ma i nie bedzie mialo supportow, nie warto instalowac. |
|
|
|
 |
They

|
|
|
|
 |
Fanatyk

|
Wysłany: 17-06-2004, 12:50
|
|
|
Kod: | IBP nie ma przyszlosci, jest komercyjne, nie ma i nie bedzie mialo supportow, nie warto instalowac. |
IPB NIE jest komercyjne! P?acisz tylko za pewne dodatki jak czat (raczej nie potrzebne)
IPB MA przyszło?? - ca?y czas sie rozwija!
My?lałem że świąte wojny już przesz?u ale widze że niektóry są jak małe dzieci
I jeden i drugi skrypt ma swoje dobre i złe strony!
A kolo który sie spytań - jakiej odpowiedzi tu oczekiwałe???
Zadasz to samo pytanie na www.iBplanet.pl a odpowiedź będzie zupełnie inna.
Wszystko to kwestia gustu. IPB jest bardziej konfigurowalne (mimo wszystko tak mi się wydaje )
Możecie mnie krzy?owa? za posuiadanie własne go zdania jeśli nie stał nas na rzeczow? dyskusj? trudno ... |
|
|
|
 |
Cayene
Gość
|
Wysłany: 17-06-2004, 15:49
|
|
|
Cytat: | Moim zdaniem phpBB jest lepsze, zwlaszcza jak wyjdzie 2.2 |
O ile wyjdzie, bo jak narazie ani widu ani s?ychu o oficialu.
Cytat: | nie ma i nie bedzie mialo supportow, |
Eh ?wiadczy to o niskim poziomie twojej wiedzy / ograniczeniu lub braku umiej?tności korzystania z dobrodziejstw internetu.
phpbb s?ynie z dobrego supportu - bo codziennie są nowe łatki |
|
|
|
 |
slump
Gość
|
Wysłany: 17-06-2004, 21:00
|
|
|
witam panow. Znow bezsensowny temat na lamach forum opartego o 1 z ocenianych skryptow.
Gdzie tu sens, logika, uzasadnienia, arg,.
Jak zawsze bedziecie wmawiac nieprawde??
Ib ma lwiecej serisow supportowych niz ib, podzielonych na typy problemow a nie wszystko w 1 miejscu.
Przemo, zazwyczaj zazucasz userom opowiadajacym sie za ib matactwa i brak arg. Przeczytaj swoj post i powiedz mi co w nim jest prawda??
apsolutnie nic.
ib jest tak samo komercyjne jak phpbb ( no może troche mniej, zalerzy co pod komercja rozumiesz).
Support mial, ma i bedzie miec
Osoby powazne, totalni fanatycy phpbb mowia, ze stracicie userow jak nic sie nie zmieni w forum ( mowa oczywiscie w kontekscie ib 2.0).
No wiec tak porownajm:
Grafika ib ma lepsza od phpbb, budowe kodu nowsza i bardziej hm zoptymalizowana,. Modow jest porownywalnie wiele, ale te z ib sa dzialajace ( dla phpbb sami wiecie, ze wiele nie dziala wcale lub tak jak powinno). Ib jest znacznie szybsze w dzialaniu od phpbb.
Dziury tylko w phpbb co chwila sie ujawinaja.
Oczywiscie te argumety nie sa jedynymi, ale i tak rozmowa sie nie rozwine i poprzestane na nich.
I na pocieszenie: http://www.cms.rk.edu.pl/...pageid-111.html |
|
|
|
 |
zimak
Gość
|
Wysłany: 17-06-2004, 21:06
|
|
|
no i sie znowu zacze?o... ale z drugiej strony czy sie kiedy? skonczyło? mowa tu o odwiecznym ( no może troche przesadziłem ) sporze który BB jest najlepszy...
moje zdanie ejst takie... każdy BB jest dobry dla innego usera... ci co wol? proste BB nie wymagające dużo ingeraacji by żadnie wyglądaćo i funkcjonowa?o wybieraj? phpBB, ci którzy wola troche pokombinowa? iPB... za? dla profesionalistów jest vBulletin (dlatego jest płatny )... no... to by było na tyle... możecie mnie zbluzga? i zrobić co chcecie.. i tak mam to gdzień bo wime co myźle i nie zmienie tego
dziekuje |
|
|
|
 |
Riklaunim2
Gość
|
Wysłany: 17-06-2004, 21:07
|
|
|
Co w tym "super" forum kodowanie nawala |
|
|
|
 |
slump
Gość
|
Wysłany: 17-06-2004, 21:20
|
|
|
Kodowanie to najmniejszy problem na tym forum.
Filozofia zarejestruj sie i zmien lang na pl, hm ciekawe, a co z gosciem na forum?? I w czym np ang. jezycznym bedzie iso2 przeszkadzac??
zimak nikt cie nie zbluzga, przydalo by sie wiecej wypowiedzi w twoim tonie cos wnoszacych i z sensem..
Tylko male ale. Pytanie nie brzmi ktory skrypt ci sie bardziej podoba, tylko ktory jest lepszy. I w takim wypdaku niejest poprawne twierdzenie xx bo mi sie podoba.
Ib ma wiele wiecej funkcji od phpbb, jest szybsze, trudniej jest je zapchac, dziur ma tykle co kot naplakal. |
|
|
|
 |
Rif_Raf

|
Wysłany: 17-06-2004, 22:02
|
|
|
kurde, napad gosciow :p
To przypomina mi jakies swiete wojny |
_________________ nie pisz do mnie na gg |
|
|
|
 |
Widmo

|
Wysłany: 17-06-2004, 22:13
|
|
|
Cytat: | ib jest tak samo komercyjne jak phpbb ( no może troche mniej, zalerzy co pod komercja rozumiesz). |
pod komercja rozumiem to ze jak wchodzisz do panelu to w phpbb nie masz okienka na pol strony ze "możesz za $ xxx dostac support i wogole jebiej bedzie jak zabulisz..."
Zobacz sobie ile for w necie jest na phpBB opartych a ile na IPB...
Cytat: | kurde, napad gosciow :p |
przy takich sporach ZAWSZE wola sie kumpli zeby obronic phpbb/IPB |
_________________ Potrzebujesz pomocy? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
slump
Gość
|
Wysłany: 17-06-2004, 22:14
|
|
|
dzihad
wietej wojny nie bedzie, jak obie strony odp sensownie, a napad bo mowia o nas
Tak samo jak mowimy o was wy robicie napad u nas |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!