|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: lui754 30-04-2009, 16:26 |
[Problem] Sesje, a subdomeny |
Autor |
Wiadomość |
Gaw
|
Wysłany: 24-12-2006, 18:23 [Problem] Sesje, a subdomeny
|
|
|
Witajcie,
Moja strona www korzysta z kont użytkowników z forum. Wszystko zrobiłem dzięki podłączeniu poniższego kodu do nagłówka strony.
Kod: | define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = './forum/';
include_once($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include_once($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
init_userprefs($userdata); |
Chciałbym jednak żeby forum miało swoją subdomenę ( http://forum.strona.com/ ), a cała reszta została pod starym adresem ( http://www.strona.com/ ). Jak się domyślacie, mam problemy z logowaniem, czy też (jeśli już się uda zalogować) zostaniem zalogowanym po przejściu na inne podstrony w tej samej domenie.
Chciałem zmienić domenę cookies na .strona.com (chociaż nie wiem, czy by pomogło), ale ta opcja chyba została usunięta z panelu w wersji 1.12 (albo jestem ślepy ). Znalazłem w pliku common.php taką linijkę:
Kod: | $board_config['cookie_domain'] = $board_config['server_name'] = trim($board_config['server_name']); |
co zamieniłem na
Kod: | $board_config['cookie_domain'] = '.strona.com'; |
Jakieś tam efekty były, ale np. na www.strona.com wylogowywało mnie.
Widziałem już problemy tego typu na forum (portal i forum na różnych subdomenach), ale nie znalazłem rozwiązania. Może ktoś mnie naprowadzić jak rozwiązać ten problem?
edit: Jeszcze raz zedytowałem common.php (jak wyżej). Zmieniłem też konfig w panelu forum (ścieżka skryptu itd. na forum.strona.com), wyczyściłem cache i wydaje się, że na razie wszystko jest ok. Tak, czy inaczej, chcę wiedzieć, czy takie rozwiązanie będzie dobre, więc dalej czekam na odpowiedzi. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!