|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 22-01-2009, 19:18 |
Zabezpieczenie w ogólnodostępnych forach przed botem |
Autor |
Wiadomość |
manwe
|
Wysłany: 25-12-2006, 14:00 Zabezpieczenie w ogólnodostępnych forach przed botem
|
|
|
Witam, tak mi przyszło do głowy, a nigdzie na forum nie znalazłem. Przydatna byłałby opcja, żeby osoba bez konta w ogólnodostępnym dziale musiała pisanie postu potwierdzić przez obrazek - taki jak przy rejestracji [confirm_register]. Przynajmniej w większości pozwoliło by to wyeliminować bot-spam.
Narazie jestem zawalony zajęciami w pracy i nie mam czasu posiedzieć nad tym sam... może ktoś znajdzie chwilę |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Paszczak000

|
Wysłany: 25-12-2006, 14:07
|
|
|
Ale wiele botów potrafi czytać obrazki już Na nic się to Ci nie przyda |
|
|
|
 |
manwe
|
Wysłany: 25-12-2006, 14:12
|
|
|
Hm, to może jeszcze dodać mu kolory, zmienne tło [tekstura].... w pewnym momencie w końcu algorytm wysiądzie [oczywiście bez przesady, żeby człowiek dalej odczytał]. |
|
|
|
 |
Paszczak000

|
Wysłany: 25-12-2006, 14:17
|
|
|
A nie prościej zamknąć dział dla zarejestrowanych? To co na obrazku można odczytać po nazwie pliku a nie po jego zawartości |
|
|
|
 |
manwe
|
Wysłany: 25-12-2006, 15:12
|
|
|
Gdybym nie potrzebował działu otwartego, nie tworzyłbym go. A co do nazwy pliku ... Toś wypalił. |
|
|
|
 |
nyt

|
Wysłany: 25-12-2006, 20:33
|
|
|
Paszczak000 napisał/a: | To co na obrazku można odczytać po nazwie pliku a nie po jego zawartości | to co jest na obrazku jest zapisywane w sesji |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!