phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Tommekk80
06-03-2015, 19:27
Avatar in Memberlist
Autor Wiadomość
Matti123


Pomógł: 12 razy
Posty: 324
Wysłany: 03-01-2007, 18:44   Avatar in Memberlist

Avatar in Memberlist

Avatar w liście użytkowników.

Kod:
########################################################
##
## Nazwa:   Avatar w liście użytkowników
## Wersja:  1.0.0
## Autor:   Kenny aka Gordon (http://kdg.fm.pri.ee/)
## Zmodyfikował: Matti (www.eMuza.biz)
##
## Opis: 
## Ta modyfikacja umożliwia pokazywanie avatara
## w liście użytkowników

## Stworzony pod PHPBB 2.0+
## Zmodyfikowany i w pełni kompatybilny z przemo 1.12.5
## Trudność instalacji: Łatwa
## Czas instalacji:     ~2 minuty
##
########################################################


Co mod potrafi:
:arrow: Dodaje avatar na liście użytkowników (memberlist).

Rozszerzona wersja: klik (nieobowiązkowe)
Ostatnio zmieniony przez Majkelo 10-01-2012, 06:55, w całości zmieniany 4 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kenezzz

Posty: 58
Wysłany: 09-04-2007, 18:20   

a Jak pokazać rangę w memberlist ??
 
     
m@rcin...

Pomógł: 11 razy
Posty: 213
Wysłany: 10-04-2007, 08:49   

Matti123 napisał/a:
a Jak pokazać rangę w memberlist ??

Jeśli jest jakaś wyróżniona ranga to ma swój kolor, a na samej górze masz legende..
 
     
kenezzz

Posty: 58
Wysłany: 10-04-2007, 22:57   

m@rcin... napisał/a:
Matti123 napisał/a:
a Jak pokazać rangę w memberlist ??

Jeśli jest jakaś wyróżniona ranga to ma swój kolor, a na samej górze masz legende..


cooooo ??? :/
Ja chcę aby pokazywało rangi userów w oddzielnej kolumnie.. tak jak www, nick, pw, mail itp... w widoku użytkowników (memberlist.php) oczywiście bez dodawania tego moda.. a tylko zmieniając co nieco tu i tam..
 
     
nolag


Posty: 115
Wysłany: 16-08-2009, 15:55   

Czy można jakoś ustawić stały rozmiar tego avataru? np. 40x40px
 
     
NDF

Pomógł: 8 razy
Posty: 97
Wysłany: 25-09-2009, 23:40   

nolag napisał/a:
Czy można jakoś ustawić stały rozmiar tego avataru? np. 40x40px

Tak można, w html'u na "sztywno" lub poprzez zmniejszanie w JS.
 
     
hakunnin


Pomógł: 5 razy
Posty: 110
Wysłany: 24-02-2010, 20:55   

a jakby to wyglądało w tym przypadku?

[ Dodano: 24-02-2010, 21:00 ]
Chodzi mi o tą wersje w HTMLU
_________________
Whatever
 
     
slajma


Pomógł: 2 razy
Posty: 90
Wysłany: 21-06-2010, 15:00   

Chciałbym zeby ktos tak przerobil liste uzytkownikow, ta jest ładniejsza ! ;)
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2401
Wysłany: 21-06-2010, 21:16   

slajma, przyłaczam sie do prosby ;]

[ Dodano: 21-06-2010, 22:47 ]
@ edit trochę się pobawiłem i wyszło mi coś takiego . (jeszcze nie skończone)
w tych 4 ostatnich rubrykach nie wiem co wkleić zęby pisało ostatnia wizyta itp.
i nie wiem jak zrobić zęby awatary były równe czyli np. żeby każdy miał np. po Wight="100" i Height="100"

wszystko na screenie.
możne ktoś pomoże mi to dokończyć.
daje swój memberlist_body.tpl (w załączniku)
 
     
Marian18pl

Posty: 20
Wysłany: 22-06-2010, 14:56   

kooza
Poprawiłem to czego nie wiedziałeś. W załączniku jest poprawiony plik.

[ Dodano: 22-06-2010, 15:58 ]
Wybaczcie z double.

[ Dodano: 22-06-2010, 16:13 ]
Czemu nie moge dodac załącznika??
 
     
orszul4321


Pomógł: 39 razy
Posty: 307
Wysłany: 22-06-2010, 20:09   

kooza napisał/a:
możne ktoś pomoże mi to dokończyć.
daje swój memberlist_body.tpl (w załączniku)

Zobacz to co w załączniku. Nie znam tylko kodu rangi do memberlist_body.tpl . ;)

PS: nie spamuj mi więcej na forum :evil:

[ Dodano: 22-06-2010, 21:13 ]
W związku, że nie ma edycji, a zdublowane posty się dołączą - piszę raz jeszcze :P

kooza, coś takiego wyszło:
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2401
Wysłany: 23-06-2010, 09:06   

a tam gdzie nie ma ktos avataru
to chciałbym dodac takie cos



i zeby te avatary były rownej wielkosci
 
     
orszul4321


Pomógł: 39 razy
Posty: 307
Wysłany: 23-06-2010, 10:59   

kooza, zainstaluj http://www.przemo.org/php...pic.php?t=71579 - to Ci załatwi sprawę ;) .
 
     
slajma


Pomógł: 2 razy
Posty: 90
Wysłany: 23-06-2010, 15:37   

A nie da rady Avatar pod nickiem jak dalem screena ?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2401
Wysłany: 23-06-2010, 20:36   

orszul4321 napisał/a:
kooza, zainstaluj http://www.przemo.org/php...pic.php?t=71579 - to Ci załatwi sprawę ;) .


mam to zainstalowane. ale no i tak tam nie pokazuje . ;/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę