Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 21:37 |
[ Błąd ] Meta description i keywords |
Autor |
Wiadomość |
They

|
Wysłany: 24-06-2004, 13:35 [ Błąd ] Meta description i keywords
|
|
|
eh znalazłem błąd albo nie wiem czy tak ma był...
tutaj gdzie ja wpisze w PA -> konfiguracja -> dodatkowe -> meta description i meta keywords
jak ja wpiszę najpierw meta keywords (słowo kluczowe), to sprawdzalem http://www.seo-guy.com/seo-tools/spider.php moim adresem url i widz? wyniki, że nie ma "keywords" więc nie wiem czemu.
a potem napiszę meta description (opis), to sprawdzałem jak w/w link , to widz? keywords i descr... - 2 takie same opisy od descr. a keywords nie. Nie wiem czy czaicie o co chodzi, ale wystarczy sami zobaczcie to http://www.seo-guy.com/seo-tools/spider.php i wpiszcie ten twój adres ,albo mój adres http://www.alldeaf.pl .
A tak też zauważyłem błąd: jak ja piszę post i pisze post i pisze post itd... a nagle po wysłaniu posta pojawi się całe tło szare a napis zaczyna się od <div> ....... meta keywords, potem descr.. (krótko) . Więc odświeżyłem i już lepiej.
Co jest przyczyną ? Chyba mnie wydaje ,że jest źle wpisane kody z meta key i descr w PA. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Arczi
|
Wysłany: 24-06-2004, 16:31
|
|
|
A może to po prostu wina tej strony testującej? Jak wpisałem w niej adres mojej strony (napisanej tylko w HTMLu), gdzie w metatagach są słowa kluczowe i opis, to podaćo mi tylko słowa kluczowe. W googlach w wynikach wyszukiwania podaje mi opis, wiec nie popełniłem błądu w kodzie. A nie znasz innej strony oferującej tak? usługę? |
_________________ Arczi |
|
|
|
 |
Crack

|
Wysłany: 24-06-2004, 20:27
|
|
|
They, to wina twojego szablonu. Obejrzyj go sobie:
Cytat: | </head>
<META NAME="Keywords" content="..."> |
Masz tam kilka razy </head>.
http://validator.w3.org/c...www.alldeaf.pl/ < zobacz pozycje 3-8 i 18 |
_________________ [ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
|
|
|
|
 |
They

|
Wysłany: 25-06-2004, 00:13
|
|
|
niestety nie ma, albo źlepy jestem ,ale tylko mam taki
w includespage_header.php
Kod: | 'META_DESC' => '<META NAME="Keywords" content="' . $board_config['meta_keywords'] .'"><META NAME="Description" content="' . $board_config['meta_description'] .'">', | i tego nic nie zrobić, lecz tylko w PA tam wpisać, ale źle chodzi.
[ Dodano: 25-06-2004, 00:16 ]
mnie wydaje, że nie tylko nasza wina forum ,ale i wasza też. Napiszcie te meta keye i descr.. w PA i zobaczcie to. |
|
|
|
 |
Crack

|
Wysłany: 25-06-2004, 13:26
|
|
|
Crack napisał/a: | to wina twojego szablonu |
Zajrzyj do plików .tpl . Błąd masz nie w kodzie PHP tylko w HTMLu. Zajrzyj na link który podaćem, wyświetli ci listą błądnych linii HTMLa na stronie. |
_________________ [ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
|
|
|
|
 |
They

|
Wysłany: 25-06-2004, 18:07
|
|
|
Nic nie ma !
to pokazuje w pliku overall_header.tpl
Kod: | </head>
{META_DESC}
{META} |
i w PA czyli w pliku board_config_body_addons.tpl
Kod: | <tr>
<td class="row1">{L_META_KEYWORDS}<br /><span class="gensmall">{L_META_KEYWORDS_EXPLAIN}</span></td>
<td class="row2" width="50%"><input type="text" class="post2" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" size="50" maxlength="255" name="meta_keywords" value="{META_KEYWORDS}" /></td>
</tr>
<tr>
<td class="row1">{L_META_DESCRIPTION}<br /><span class="gensmall">{L_META_DESCRIPTION_EXPLAIN}</span></td>
<td class="row2" width="50%"><input type="text" class="post2" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" size="50" maxlength="255" name="meta_description" value="{META_DESCRIPTION}" /></td>
</tr> |
i page_header.tpl , simple_header.tpl ma jeden kod {META}
ale słuchaj. Tu jest błąd w pliku page_header.php w kodzie: Kod: | 'META_DESC' => '<META NAME="Keywords" content="' . $board_config['meta_keywords'] .'"><META NAME="Description" content="' . $board_config['meta_description'] .'">', | oznacza ,że jest tylko jeden kod {META_DESC} i to keywords jest razem z description, dlatego uruchamia pierwsze?stwo description ,ale 2 razy desc... , a keywords nie ma, to nie powinno był !
a gdzie jest sam {META} ?????????
oczywięcie ,że nie ma !
więc poprawcie to Wasz forum:
Kod: | 'META_KEY' => '<META NAME="Keywords" content="' . $board_config['meta_keywords'] .'">',
'META_DESC' => '<META NAME="Description" content="' . $board_config['meta_description'] .'">', |
potem w pliku overall_header.tpl
Kod: | {META_KEY}
{META_DESC}
|
w końcu sprawdzalem http://www.seo-guy.com/seo-tools/spider.php mój adres url i jest genialnie ! |
|
|
|
 |
Crack

|
Wysłany: 25-06-2004, 19:24
|
|
|
Ale i tak miałem rację
Cytat: | to pokazuje w pliku overall_header.tpl
Kod:
</head>
{META_DESC}
{META} |
Znaczniki meta NIE MOG? znajdować się po </head>. Meta z takiej strony najprawdopodobniej nie zostanie odczytane przez żadn? wyszukiwarką. |
|
|
|
|
 |
They

|
Wysłany: 25-06-2004, 19:32
|
|
|
nio tak , to nie tylko nasz forum ale i też wasz forum !
[ Dodano: 25-06-2004, 22:51 ]
no jak przemo ? poprawisz to ? |
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 27-06-2004, 12:29
|
|
|
They, patrzyłem do plików overall_header.tpl w kazdym stylu i zawsze {META_DESC} jest przed < / head > |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
They

|
Wysłany: 27-06-2004, 13:42