phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Woytec
07-12-2013, 09:39
Strona b??du w stylu forum
Autor Wiadomość
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 28-04-2007, 13:13   Strona błędu w stylu forum

Nazwa: Errors Page
Wersja: 1.0
Autor: nilhir
Czas instalacji: ~3 minuty
Zmienia domyślną stronę błędu na dostosowaną do stylu forum phpbb
Demo: Strona błędu
***
W instalacji chodzi o plik .htaccess znajdujący sie w głównym katalogu forum.
Działa bez problemów pod 1.12.5, poprawione zostało kodowanie znaków.
***
Pamiętaj - rób kopie zapasowe plików przed instalacją!
***
Modyfikacja w załączniku. Enjoy :]
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
Ostatnio zmieniony przez warna 20-08-2010, 22:21, w całości zmieniany 3 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Advance

Posty: 21
Wysłany: 28-04-2007, 18:59   

Jest opracowane dla wszystkich styli ?
Mam unholyDark i .. pusto.

Prosze zobaczyć : www.burning.webd.pl/blad404.php

zaraz dam img..
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 28-04-2007, 19:10   

Wgrałeś pliki z katalogu \templates\subSilver do katalogu \templates\NazwaTwojegoStylu?
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
Advance

Posty: 21
Wysłany: 28-04-2007, 20:00   

Wgrałem wszystkie pliki. Do każdego stylu.
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 28-04-2007, 20:55   

A wykonałeś instrukcję instalacji? plik mod.txt?
Czy tylko wgrałeś pliki? Musisz jeszcze tę modyfikację zainstalować przecież...
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
Advance

Posty: 21
Wysłany: 28-04-2007, 21:30   

Działa już. Miałem problemy z .htaccess .
 
     
szuwarek-mini

Pomógł: 3 razy
Posty: 80
Wysłany: 11-04-2008, 15:16   

Mógłby ktoś podrzucić gotowy plik .htaccess niestety na moim forum nie ma takiego pliku w głównym folderze :( .

EDIT:
W powyższym pliku error.php brakuje jednej sekcji która odpowiadała będzie za wywołanie i opisanie Error'a 400. Aby to naprawić znajdujemy:
Kod:
$error = $_GET['error'];
if ( (empty($error)) || ($error == '') ) message_die("security error");
switch ($error) {
case '403':
$blad = $lang['403'];
break;

case '403':
$blad = $lang['403'];
break;

case '404':
$blad = $lang['404'];
break;

case '405':
$blad = $lang['405'];
break;

case '500':
$blad = $lang['500'];
break;

}


zamieniamy na:

Kod:
$error = $_GET['error'];
if ( (empty($error)) || ($error == '') ) message_die("security error");
switch ($error) {

case '400':
$blad = $lang['400'];
break;

case '403':
$blad = $lang['403'];
break;

case '404':
$blad = $lang['404'];
break;

case '405':
$blad = $lang['405'];
break;

case '500':
$blad = $lang['500'];
break;

}
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 11-04-2008, 17:13   

szuwarek-mini, dziękuję - paczka w pierwszym poście poprawiona.

Jeśli chodzi o plik .htaccess
Ten plik ma status ukryty - aby go zobaczyć trzeba włączyć funkcję pokazywania ukrytych plików na serwerze FTP.
Jeśli nie masz .htaccess to wystarczy otworzyć Notatnik i wklejć do niego
Kod:
ErrorDocument 400 /error.php?error=400
ErrorDocument 403 /error.php?error=403
ErrorDocument 404 /error.php?error=404
ErrorDocument 500 /error.php?error=500

A następnie zapisać jako plik o nazwie .htaccess i wysłać do katalogu głównego forum.
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
szuwarek-mini

Pomógł: 3 razy
Posty: 80
Wysłany: 11-04-2008, 18:12   

Nie ma za co :) . Czy błąd "Podana strona nie istnieje" Powinien pojawić się zamiast znanego
Cytat:
No input file

Bo nie wiem jak mogę sprawdzić działanie moda (celowe wywołanie błędu). Mój .htaccess ma zawartość
arcy napisał/a:
ErrorDocument 400 /error.php?error=400
ErrorDocument 403 /error.php?error=403
ErrorDocument 404 /error.php?error=404
ErrorDocument 500 /error.php?error=500


U mnie jednak niestety pojawia się
Cytat:
no input file
, a innych błędów nie mam jak wywołać nie licząc samoczynnego wejścia na stronę:
error.php?error=numer_błędu
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 31-07-2008, 11:15   

Niestety ale nie działa. Ale za pomocą wywołania pliku error z podanym numerkiem błędu działa oprócz błędu 400 a i przydałoby się dodać błąd 401 ;) Coś te regułki w htaccesss nie działają ;/

[ Dodano: 31-07-2008, 11:23 ]
Rozwiązaniem jest podanie ścieżki bezpośredniej np:
Kod:
ErrorDocument 404 http://www.adres_forum.pl/error.php?error=404

I tak z każdym błędem ;) Można oczywiście zrobić zwykłe skierowanie na stronę główną ;)
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
naXe

Pomógł: 129 razy
Posty: 724
Wysłany: 10-05-2010, 23:32   

a nie dałoby rady, aby nie było dostępu tylko do katalogu stylu ?
chodzi mi o że jak ktoś wejdzie np. w http://cs-bomb.pl/templates/styl/index_body.tpl to mu ten błąd wywala.

bo to jest dziwne wejdzie się w temat to jest viewtopic.php i już blokuje.
 
     
Seba123


Pomógł: 74 razy
Posty: 868
Wysłany: 10-05-2010, 23:54   

Szukaj w FAQ dla styli.
_________________
Fejs
 
     
VanLisek


Pomógł: 17 razy
Posty: 278
Wysłany: 31-07-2010, 13:37   

OK, a jak mam spider friendly?
Tak plik htaccess jest przerobiony..
_________________
Come back...
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 02-08-2010, 21:45   

to otwierazsz ten co masz zmodyfikowane przez spider friendly i dajesz na koncu

Kod:
ErrorDocument 400 /error.php?error=400
ErrorDocument 403 /error.php?error=403
ErrorDocument 404 /error.php?error=404
ErrorDocument 500 /error.php?error=500
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Sniper512

Posty: 60
Wysłany: 07-01-2011, 22:24   

Wszystko zrobiłem jak w instrukcji, lecz nic mi nie działa. Wpisuje przykładowo jakiś zły adres i mam po staremu..
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę