phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Potwierdzenie Tekstowe przy rejestracji
Autor Wiadomość
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 06-05-2007, 11:15   Potwierdzenie Tekstowe przy rejestracji

Textual Confirmation MOD / Potwierdzenie Tekstowe

Ten mod jest przeróbką "Textual Confirmation" (Community Version) mod do zwyklego phpBB2 ( http://bbantispam.com/tc/ ). Mod tworzy dodatkowe pole przy rejestracji z pytaniem na które trzeba udzielić odpowiedzi. Pytania i odpowiedzi można edytować w Panelu Administracyjnym wg instrukcji tam zamieszczonej.
Z puli pytań zostaje wybrane jedno na które trzeba udzielić jednej z poprawnych odpowiedzi, inaczej rejestracja będzie nieudana. Pozwala to na powstrzymanie botów spamujących przed rejestracją na forum.

Główne różnice między oryginałem a przeróbką:
:arrow: dopasowanie do wersji phpBB 1.2.15 by Przemo
:arrow: polska wersja językowa (plik language/lang_polish/lang_tc.php)
:arrow: usunięcie powiadamiania admina poprzez e-mail o nieudanej rejestracji (w celu uniknięcia zaspamowania skrzynki)
[ Update 25/05/2007, 10:54 ]
:arrow: dodano możliwość banowania (10-minutowy ban) osób które wpiszą niepoprawną odpowiedź w celu uniknięcia ciągłych prób rejestracji przez osoby nadzorujące pracę spam-botów, zobacz plik includes/functions_tc.php żeby poznać więcej szczegółów
:arrow: dodano możliwość logowania nieudanych prób rejestracji (domyślnie wyłączone), zobacz plik includes/functions_tc.php żeby poznać więcej szczegółów

UWAGA!!! Po instalacji tego moda należy wyłączyć w PA moduł szybkiej rejestracji. Ta opcja nie będzie działać poprawnie z tym modem!

UWAGA!!! WYMYSLAJCIE WŁASNE PYTANIA I ODPOWIEDZI, PRÓBUJCIE NIE KORZYSTAĆ Z DEFAULTOWYCH PYTAŃ
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 20-08-2010, 22:08, w całości zmieniany 17 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
soser


Pomógł: 136 razy
Posty: 820
Wysłany: 07-05-2007, 17:00   

Centurion napisał/a:
dodanie dodatkowego pola przy rejestracji,
Co oczywiście jest w standardzie... i można to było zrobić przy 3 kliknięciach myszki :)
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 07-05-2007, 21:18   

fakt, teraz znalazlem, ale to w PA -> Uzytkownicy -> Pola w profilu nie jest zupelnie tym samym co moj mod, bo w pole mozna wpisac wszystko i łatwo to obejsc (jesli boty beda zdeczka inteligentniejsze), a w modzie trzeba wpisac konretny tekst
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
href

Pomógł: 40 razy
Posty: 313
Wysłany: 08-05-2007, 00:05   

a ten tekst jest tez gdzies podawany?(pewnie przy rejestracji?) obejscie takiego czegos to jakies 2 minuty roboty ; )
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 08-05-2007, 08:19   

nie, moze to byc pytanie, losowo wybierane z tablicy pytan/odpowiedzi, ktore mozesz sobie zrobic w PA, nie do obejscia
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
Paszczak000


Pomógł: 317 razy
Posty: 2898
Wysłany: 08-05-2007, 08:29   

Centurion napisał/a:
nie do obejscia

A ja sądzę, że do obejścia. Co za problem nauczyć bota by na taki ciąg znaków wpisywał taką odpowiedź? :|
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 08-05-2007, 09:05   

biorąc pod uwage że pytanie (losowo wybierane z bazy pytań) może być dowolnym ciągiem znaków nie sugerującym żadnej odpowiedzi to myśle że naprawde to musiałby być super przypadek żeby jakiś bot wpisał poprawnie
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
maniek.a


Pomógł: 14 razy
Posty: 303
Wysłany: 08-05-2007, 11:08   

Wg mnie dla nich trudniejsze juz by było to co jest na yoyo czyli jest podany kod a podspodem
Kod:
przepisz go wspak
Jakby ktos nie wiedzial to znaczy to od tylu od przodu. Co wy na to??
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 08-05-2007, 11:32   

wszystko da sie obejsc... boty po przeszukaniu strony i znalezieniu "wspak" moga wiedziec ze trzeba wpisac od tylu, a obrazki juz czytac umieja
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
Paszczak000


Pomógł: 317 razy
Posty: 2898
Wysłany: 08-05-2007, 20:01   

maniek.a, to jest głupie :]
 
     
EjsI

Posty: 3
Wysłany: 11-05-2007, 19:59   

Paszczak000 napisał/a:
maniek.a, to jest głupie :]

Może i głupie, ale najwyraźniej skuteczne.

Centurion napisał/a:
nie, moze to byc pytanie, losowo wybierane z tablicy pytan/odpowiedzi, ktore mozesz sobie zrobic w PA, nie do obejscia

Centurion napisał/a:
wszystko da sie obejsc...

Zaprzeczasz sam sobie ;)

W każdym razie dzięki za udostępnienie moda - ostatnio moje forum również nawiedziła plaga botów i jak dotąd nie miałem pomysłu jak sobie z nimi poradzić. Gorąco podziękuję jak się okaże, że mod faktycznie działa ;)

Pozdrawiam.
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 12-05-2007, 10:53   

EjsI napisał/a:
Zaprzeczasz sam sobie


Mysle ze te modyfikacje moznaby przejsc jedynie wtedy jakby znac wszystkie pytania i odpowiedzi na nie, czyli ktos musialby Twoje forum niezle obserwowac
Zaden zwykly bot tego nie przejdzie

Cytat:
W każdym razie dzięki za udostępnienie moda - ostatnio moje forum również nawiedziła plaga botów i jak dotąd nie miałem pomysłu jak sobie z nimi poradzić. Gorąco podziękuję jak się okaże, że mod faktycznie działa


U mnie narazie 100% skutecznosci na 3 forach i watpie zeby sie zmienilo ;]
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
vegetagt


Pomógł: 125 razy
Posty: 1243
Wysłany: 12-05-2007, 11:12   

hmm... tez ostatnio mialem problemy z botami, ale jak ustawilem aktywacje kont via email to zmniejszyla sie ich liczba. Boty powiedziały kumplom "że tutaj nie warto" czy przypadeK?
_________________
JA NAPRAWDE NIE UDZIELAM POMOCY NA GG/PW I NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA!
Ja pomogłem, Pan pomógł. Kto pomógł? Ci państwo :)
 
     
Nostry


Pomógł: 4 razy
Posty: 94
Wysłany: 12-05-2007, 18:08   

świetna modyfikacja, tyle że... nie działa :-P
Nawet jak się nic nie wpisze, albo wpisze źle, rejestruje.

Poza tym, jest niekompatybilny z 1.12.5
Kod:
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
includes/usercp_register.php
(...)
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
    $template->assign_vars(array(
        'USERNAME' => isset($username) ? $username : '',
        'CUR_PASSWORD' => isset($cur_password) ? $cur_password : '',

#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#
    tc_hook_template($mode, $template, $s_hidden_fields, $tc_question);
    $template->assign_vars(array(
        'TEXTUAL_CONFIRMATION_QUESTION' => isset($tc_question) ? $tc_question : '',
        'L_TEXTUAL_CONFIRMATION_EXPLAIN' => isset($lang['tc_explain']) ? $lang['tc_explain'] : '',
        'USERNAME' => isset($username) ? $username : '',
        'CUR_PASSWORD' => isset($cur_password) ? $cur_password : '',

Wszystko fajnie, tylko że w oryginalnym pliku jest:
Kod:
    $template->assign_vars(array(
        'USERNAME' => $username,
        'CUR_PASSWORD' => $cur_password,
_________________
ópa
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 12-05-2007, 18:12   

nie dziala? to cos popsules
jak nie wierzysz to poproboj sobie na
http://www.psyche-soma.com
http://www.antyforum.pl
http://dbhub.sf.net/forum

Cytat:
Poza tym, jest niekompatybilny z 1.12.5

zaraz to naprawie
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





Jakub Werelich - pozycjonowanie stron WWW

• Zamów reklamę