phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
PM on Register by KnofeL
Autor Wiadomość
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 15-05-2007, 19:16   PM on Register by KnofeL

Jest to moja wersja modyfikacji którą umieścił tu Kawex

Różnica między moją modyfikacją a tą od Kawex'a jest taka że ta wersja pozwala wysyłać wiadomości zawierające BBcode.

PM on Register by KnofeL - ZIP (1,8 KB)
_________________
Reklamuje swoje forum
Ostatnio zmieniony przez Knofel 05-08-2008, 18:24, w całości zmieniany 3 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
BaKa


Posty: 101
Wysłany: 15-06-2007, 18:22   

Zainstalowałem, ale gdzie teraz to ustawić??
_________________
GG: już dawno niekatualny :)
 
     
Rhox

Posty: 11
Wysłany: 16-06-2007, 19:25   

BaKa napisał/a:
Zainstalowałem, ale gdzie teraz to ustawić??

gdzie co ustawić? napisz dokładni o co chodzi, jeśłi chodzi o tekst wiadomości to w PA=>konfiguracja
_________________
:)
 
     
BaKa


Posty: 101
Wysłany: 16-06-2007, 21:43   

Dzięki. Właśnie o to mi chodziło.


EDIT:
Coś nie działa. Gdy zmieniam ustawienia prywatnych wiadomości, ustawienia sie nie zapisują.
Dlaczego?
_________________
GG: już dawno niekatualny :)
 
     
mrnice007

Posty: 31
Wysłany: 17-07-2007, 12:16   

zainstalowałem hacka ale jak otwieram klikam w boxie na wiadomosc to strona sie tylko odswieza.... :shock:


Problem jest tutaj dodaje do tabeli ale z innym id :

Kod:
$sql = "INSERT INTO " . PRIVMSGS_TEXT_TABLE . " (privmsgs_text_id, privmsgs_bbcode_uid, privmsgs_text)
            VALUES ($db->sql_nextid(), '" . $pm_bbcode . "', '" . addslashes($pm_message) . "')";


Moje pytanie jest takie co należy wpisać zamiast
$db->sql_nextid()

aby id primsg text było takie same jak id privmsg... w tym cały sęk jest

A to całosc zebyscie widzieli ocb:
Kod:
if ($board_config['enable_pm_on_register'])
        {
            $pm_bbcode = make_bbcode_uid();
            $pm_message = ( $board_config['enable_pm_bbcode'] ) ? prepare_message($board_config['register_pm_text'], 1, 1, 1, $pm_bbcode) : $board_config['register_pm_text'];
            $pm_message = addslashes($pm_message);

        $sql = "UPDATE " . USERS_TABLE . "
            SET user_new_privmsg = '1', user_last_privmsg = '" . CR_TIME . "'
            WHERE user_id = $user_id";

        if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
                {
                 message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not update users table', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
                }
        $db->sql_query($sql);

        $sql = "INSERT INTO " . PRIVMSGS_TABLE . " (privmsgs_id, privmsgs_type, privmsgs_subject, privmsgs_from_userid, privmsgs_to_userid, privmsgs_date, privmsgs_ip, privmsgs_enable_html, privmsgs_enable_bbcode, privmsgs_enable_smilies, privmsgs_attach_sig, privmsgs_attachment)
            VALUES ('', 0, '" . $board_config['register_pm_subject'] . "', 2, " . $user_id . ", " . CR_TIME . ", 0, " . $board_config['allow_html'] . ", " . $board_config['enable_pm_bbcode'] . ", " . $board_config['allow_smilies'] . ", 0, 0)";

        if(!$result = $db->sql_query($sql))
            {
                message_die(CRITICAL_ERROR, "Could not insert PM data.", "", __LINE__, __FILE__, $sql);
            }

         $sql = "INSERT INTO " . PRIVMSGS_TEXT_TABLE . " (privmsgs_text_id, privmsgs_bbcode_uid, privmsgs_text)
            VALUES ($db->sql_nextid(), '" . $pm_bbcode . "', '" . addslashes($pm_message) . "')";

            if(!$result = $db->sql_query($sql))
            {
                message_die(CRITICAL_ERROR, "Could not insert PM data.", "", __LINE__, __FILE__, $sql);
            }
        }


no i bład jesli nie odswieza to

Cytat:
Could not insert PM data.

DEBUG MODE

INSERT INTO phpbb_privmsgs_text (privmsgs_text_id, privmsgs_bbcode_uid, privmsgs_text) VALUES ((), 'dade6ba5df', 'Witamy w klanie P4P (Players for Play) Klan P4P to klan .......

Line : 929
File : usercp_register.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/
_________________
It start's with
one thing i don't know why
it dosen't matter how hard you try
keep that in mind.....
 
     
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 18-07-2007, 09:42   

Zamień to:
Kod:
$sql = "INSERT INTO " . PRIVMSGS_TEXT_TABLE . " (privmsgs_text_id, privmsgs_bbcode_uid, privmsgs_text)
            VALUES ($db->sql_nextid(), '" . $pm_bbcode . "', '" . addslashes($pm_message) . "')";

Na:
Kod:
$pm_id = $db->sql_nextid();
$sql = "INSERT INTO " . PRIVMSGS_TEXT_TABLE . " (privmsgs_text_id, privmsgs_bbcode_uid, privmsgs_text)
VALUES ($pm_id, '". $pm_bbcode . "', '" .$pm_message . "')";
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
pafflick


Pomógł: 16 razy
Posty: 295
Wysłany: 21-07-2007, 12:46   

Miałem ten sam problem.
Teraz wszystko w porządku, w razie czego dołączam poprawioną instrukcję instalacji moda. 8)
 
     
Eros

Posty: 134
Wysłany: 27-08-2007, 18:34   

Co trzeba wpisac w ''Numer Faxu COPPA'' ?
 
     
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 28-08-2007, 03:56   

zapewne numer faxu.. :roll:
 
     
Eros

Posty: 134
Wysłany: 28-08-2007, 08:56   

A skond ja mam wiedziec jaki to numer ?
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 28-08-2007, 09:16   

A my skąd mamy wiedziec? To chyba Twoj fax, nie nasz? :lol:
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 28-08-2007, 09:31   

A ja mam pytanie... Po co w ogóle chcesz uzupełniać to pole ?!
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
VaNdiT

Pomógł: 1 raz
Posty: 71
Wysłany: 18-10-2007, 23:09   

Zainstalowałem moda niby wszystko ok ale ...

Sprawdzałem na nowym użytkowniku jest informacja o nowej wiadomości natomiast w skrzynce ... NIEMA NIC :D

Co sknociłem :?:
 
     
niems

Posty: 79
Wysłany: 20-10-2007, 13:26   

ja mam tak samo... niby wisi wiadomość, ale nie można jej odczytać bo po wejściu w skrzynkę jest pusto :/
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
VaNdiT

Pomógł: 1 raz
Posty: 71
Wysłany: 20-10-2007, 21:33   

Knofel, możemy liczyć na jakąś pomoc :?:

Dziękuje ;)

PS: napisz chociaż że nie masz czasu to odinstaluje moda ;) i nie będę CI zatruwać :D
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę