Przesunięty przez: joli 22-01-2009, 19:08 |
problem z upierdliwym userem na forum |
Autor |
Wiadomość |
yyesek0
|
Wysłany: 20-05-2007, 18:12 problem z upierdliwym userem na forum
|
|
|
Witam prowadze forum, mój wcześniejszy junior admin zastał wyrzucony z forum za bluzgi na innych userów. Teraz wchodzi na forum pod innymi loginami i robi to samo co oczywiscie niszczy całe forum i reputacje. Koleś ma stałe ip które oczywiście juz zablokowałem ale wchodzi na forum przez proxy i ma za kazdym razem inne ip i się mści za to ze został wywalony z forum. Prosze pomóżcie jak można temu kolesiowi dać bana po całości zeby już nigdy nie wszedł i nie zaśmiecał forum. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
nicon

|
Wysłany: 20-05-2007, 18:24
|
|
|
yyesek0, jeżeli gościa naprawdę nie lubisz, to napisz do abuse jego providera od internetu... |
_________________ Pozdrawiam, Piotr `nicon` Kowalczyk.
Pomoc poza forum tylko odpłatna.
DBA - jak sama nazwa wskazuje - jest to osoba, która dba o bazy danych. |
|
|
|
 |
Lerhond
|
Wysłany: 20-05-2007, 18:39
|
|
|
Albo zablokuj jego e-mail |
|
|
|
 |
yyesek0
|
Wysłany: 20-05-2007, 18:44
|
|
|
nie no maile to można sobie zakładać co 5 minut to nic nie pomoże. Nie ma innego rozwiązania tylko poinformować kogoś kto mu neta dostarcza?
A przy okazji jak mogę się dowiedzieć kto mu dostarcza neta bo nie znam sie na tym. |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 20-05-2007, 18:50
|
|
|
yyesek0, nie da sie po calosci. wlacz aktywacje przez admina i patrz, kogo aktywujesz, masz Ip z ktorego sie ktos rejestrowal, widzisz proxy, wywalaj. W koncu mu sie znudzi... |
|
|
|
 |
yyesek0
|
Wysłany: 20-05-2007, 18:52
|
|
|
a jak rozpoznać proxy? To jest jakiś początkowy ciąg liczb?? |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 20-05-2007, 18:56
|
|
|
Sprawdzaj, skad jest Ip, po prostu. |
|
|
|
 |
yyesek0
|
Wysłany: 20-05-2007, 19:02
|
|
|
No wszytko fajnie ale gdzie moge sprawdzić skąd jest ip.? |
|
|
|
 |
Lerhond
|
Wysłany: 20-05-2007, 19:19
|
|
|
Proxy to chyba jest jego dostawca netu (np. jeśli ktoś ma neostradę to ma chyba neoplus.xxx.pl coś jest zamiast xxx)
[ Komentarz dodany przez: arcy: 21-05-2007, 18:58 ]
Zanim palniesz kolejną głupotę sprawdź najpierw o czym mówisz...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Proxy |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
vegetagt

|
Wysłany: 20-05-2007, 20:38
|
|
|
Lerhond, LOL :D
yyesek0, http://www.ripe.net/perl/...ng=&searchtext= |
_________________ JA NAPRAWDE NIE UDZIELAM POMOCY NA GG/PW I NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA!
Ja pomogłem, Pan pomógł. Kto pomógł? Ci państwo |
|
|
|
 |
|