|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: Matteo 09-11-2013, 09:30 |
Reklama |
Autor |
Wiadomość |
Warmix
|
Wysłany: 21-12-2011, 21:00 Reklama
|
|
|
Kod: | ##############################################################
## MOD Title: Reklama
## MOD Author: Warmix & Webspy
## MOD Description: Modyfikacja dodaje panel, w którym można dodać reklamę. Po wysłaniu prośby o zaakceptowanie, admin może dodać reklamę na stronę lub ją usunąć. Aby dodać reklamę użytkownik musi być zarejestrowany. Każdy z userów może dodać po 1 bannerze, buttonie i linku.
##
## Installation Level: (Easy)
## Installation Time: 3 Minutes
############################################################## |
|
Ostatnio zmieniony przez Majkelo 14-04-2012, 14:06, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Majkelo

|
Wysłany: 21-12-2011, 21:36
|
|
|
Czemu nie zabezpieczacie zmiennych $_POST, np. specialchars'em ? I co to jest:
Kod: | $login3 = "<!--";
$login4 = "-->";
if (!$userdata['session_logged_in'])
{
$login1 = "<!--";
$login2 = "-->";
$login3 = "";
$login4 = "";
} |
EDIT:
phpbb_rek_button i phpbb_rek_banner można przecież zrobić w jednej tabeli. Wystarczy dodać jedno pole i np. jeśli pole będzie miało wartość 1 to oznacza, że jest to button, a jeśli wartość 2 to banner i po sprawie. |
|
|
|
 |
Warmix
|
Wysłany: 23-12-2011, 09:59
|
|
|
Ok, zabezpieczone addslashes'em...
Żeby ograniczyć różnorodność skryptów JS zastosowałem komentarze...
Co do tabel. Też nad tym myślałem, ale doszedłem do wniosku, że może lepiej będzie, jeśli wszystko będzie w osobnych tabelach, zwłaszcza na tych stronach, gdzie będzie mnóstwo dodawanych reklam... |
|
|
|
 |
Majkelo

|
Wysłany: 23-12-2011, 20:54
|
|
|
Warmix napisał/a: | Żeby ograniczyć różnorodność skryptów JS zastosowałem komentarze... |
Nie bardzo rozumiem.
Warmix napisał/a: | Co do tabel. Też nad tym myślałem, ale doszedłem do wniosku, że może lepiej będzie, jeśli wszystko będzie w osobnych tabelach, zwłaszcza na tych stronach, gdzie będzie mnóstwo dodawanych reklam... |
To nie ma znaczenia postów tutaj masz 459361, a wszystko siedzi w jednej tabeli phpbb_posts_text i nic się nie dzieje. |
|
|
|
 |
Khapen
|
|
|
|
 |
Warmix
|
Wysłany: 25-12-2011, 22:17
|
|
|
Khapen, nie dodałeś do overall_header.tpl odsyłacza do reklama.php |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!