|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 22-01-2009, 19:08 |
[Pytanie] "[link]" zamiast adresów www na forum |
Autor |
Wiadomość |
Doom

|
Wysłany: 15-06-2007, 21:09 [Pytanie] "[link]" zamiast adresów www na forum
|
|
|
Witam,
mam pytanko do osób które mają jakieś pojęcie o phpbb - Czy da się ustawić na forum, by każdy 'goły' link jaki jest na nim podawany zostawał automatycznie ukrywany pod textem "[link]"?
Np. Daję tu 'gołego' linka : http://costam.bleble.com . Chciałbym by link taki zostawał automatycznie chowany pod textem "[link], jak tu : [link].
Jeżeli się da tak zrobić, to interesuje mnie jak. Chyba nie cenzurą? hmm. |
_________________ Przyjmuję zlecenia wykonania kompletów rang. Zainteresowanych proszę o kontakt poprzez PW. UWAGA: Tylko profesjonalne zlecenia, żadnych darmowych przysług! |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
przecinek

|
Wysłany: 16-06-2007, 11:33
|
|
|
Ustawić się, afaik, nie da. Można sobie to zaimplementować. |
|
|
|
 |
Doom

|
Wysłany: 16-06-2007, 13:19
|
|
|
Dzięki przecinek, a wiesz może w jaki można byłoby to zaimplementować? |
_________________ Przyjmuję zlecenia wykonania kompletów rang. Zainteresowanych proszę o kontakt poprzez PW. UWAGA: Tylko profesjonalne zlecenia, żadnych darmowych przysług! |
|
|
|
 |
azwel

|
Wysłany: 17-06-2007, 22:16
|
|
|
W pliku includes/bbcode.php znajdź linię (ok. 768): Kod: | $ret = str_replace($matches[0][$i], '<a '.$matches[1][$i].'>'.cut_links($matches[2][$i]).'</a>', $ret); |
i zamień ją na: Kod: | $ret = str_replace($matches[0][$i], '<a '.$matches[1][$i].'>[link]</a>', $ret); |
Nie sprawdzałem ale powinno działać. |
_________________ Bezpłatnie pomagam na forum. Jeśli to za mało to zapraszam do skorzystania z płatnych usług. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!