phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: joli
17-08-2007, 10:05
Emotki, rangi - jak doda? lub zmieni?.
Autor Wiadomość
Interp12 

Posty: 3
Wysłany: 18-04-2012, 19:29   

od godziny usiluje wgrac emotki i nic wrzucam je do katalogu images/smiles zmieniłem nawet z smiles na emoty zapis i dalej nic co mam zrobic ?? =.=
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Tommekk80 
Ten wredny



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Skąd: Łąg
Wysłany: 18-04-2012, 19:32   

Teraz wchodzisz w PA-Ogólne-Uśmieszki i przypisujesz emotkę do kodu.
 
 
     
Interp12 

Posty: 3
Wysłany: 18-04-2012, 19:34   

do kodu czylki tylko wpisac nazwe usmiesku ??
 
     
Tommekk80 
Ten wredny



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Skąd: Łąg
Wysłany: 18-04-2012, 19:45   

Ok, wyjaśnię :
Wchodzisz w PA-Ogólne-Uśmieszki i masz tam tabelkę z emotami.
Jak już jakieś masz, to możesz edytować stare, jak nie klikasz 'nowy uśmieszek' i piszesz kod oraz wybierasz grafikę buźki.
Możesz też kliknąć 'dodaj uśmieszki z katalogu' i wtedy przypisujesz wszystkim emotom z katalogu kody - widzisz je i to jest chyba najwygodniejsza opcja.
Jak masz te emoty spakowane w .pak , wciskasz 'importuj paczkę' i wskazujesz położenie jej a następnie instalujesz.
Proste ;)
 
 
     
Interp12 

Posty: 3
Wysłany: 18-04-2012, 19:47   

tylko tak mam ten plik .pak klikam import i nic sie nie dzieje wchodze w nowe uśmieszki i tam zmaiast tych nowych mam te podstawowe =.=
 
     
Tyber 

Posty: 56
Skąd: Halemba
Wysłany: 14-08-2012, 14:42   

Ja mam problemy z Rangami.
Otóż. Wgrałem je jak należy widać je w PA ale gdy je przypisuję do danych Nazw Admin, Moderator itp to widoczne na forum są tylko 2 Admin i Przyjaciel. Dokładnie mówiąc każdy user ma randę Przyjaciel i ja Jako Admin range Administarator. A każdemu przyznałem osobną. Administrator i Moderator dałem jako Personalne a resztę jako zwykłe przy ilości postów -1 , 1 , 0 i jest to samo ;/.
 
 
     
Tommekk80 
Ten wredny



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Skąd: Łąg
Wysłany: 14-08-2012, 15:04   

Tyber, http://www.przemo.org/php...pic.php?t=25710 - przeczytaj, zrozumiesz.
 
 
     
Tyber 

Posty: 56
Skąd: Halemba
Wysłany: 14-08-2012, 15:09   

Tommekk80, Czytałem czytałem :) . Już wszystko działa tylko Moderatorzy w dalszym ciągu dalej nie mają rangi Graficznej.
 
 
     
Tommekk80 
Ten wredny



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Skąd: Łąg
Wysłany: 14-08-2012, 15:43   

Może masz domyślną grupę moderator? Usuń ją i dodaj nową swoją, potem ustaw w pierwszeństwie i dodaj rangę.
 
 
     
Tyber 

Posty: 56
Skąd: Halemba
Wysłany: 14-08-2012, 16:01   

Już mi działa. Dzięki za Pomoc ;)
 
 
     
Mat3K

Posty: 1
Wysłany: 22-11-2012, 21:01   

A na jun.pl jets możliwośc wgrania wklepując tylko adres url obrazka i gotowe ;x
Zawiodłem się , że tutaj na tym samym skrypcie tego nie ma ;x
 
     
xlesiu 



Pomógł: 5272 razy
Posty: 10361
Wysłany: 22-11-2012, 22:12   

A miałeś dostęp na jun.pl do ftp?
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora.
 
 
     
Francislaaw 


Posty: 3
Wysłany: 02-03-2013, 23:39   

Cześć wam,

Temat, jak większość na które trafiam, z przed kilku lat ale ... może podleci go góry i ktoś zobaczy.

Mam problem z obrazami dla rang. Nie jestem kompletną małpą więc nie musicie tłumaczyć jak świerzakowi.
Obrazy, w poprawnym rozmiarze, w .png, wgrane na FTP przez FileZilla do katalogu ( u mnie ) templates/Gta4/images/ranks. Wyglądają dokładnie tak samo jak na dysku ( dołączam ss'a z dysku a nie z ftp, ponieważ jest bardziej przejrzysty i zawiera podgląd ):



No i wchodzę sobie w PA, Grupy, rangi administrator. Widzę to:



Konfiguruję jak należy, Ranga nie ma być personalna, ma zostać przyznana razem z dołączeniem do grypy Administrator. Zgadza się. No to ustawiam grafikę, która ma zostać dołączona do rangi. Jak widać została poprawnie wgrana ponieważ wyświetla się. ( dla innych rang tak samo )
Klikam wyślij.





Wchodzę w dowolny temat, czekam, odświeżam, czyszczę cookie, nic, ciągle brak grafiki. Do grupy powiązanej z odpowiednią rangą jestem poprawnie dodany ( inni użytkownicy forum i tej samej grupy również nie mają grafiki ) Nie było jej przed moim wyśrodkowaniem i zmianą pozycji względem awatara więc ja nic nie spieprzyłem.



Wracam do zarządzania rangami i pokazuje tak, jakby grafika nie została nigdy wybrana i zatwierdzona.



Jeżeli potrzeba, jakiś plików, ss'ów, informacji czy czegokolwiek, piszcie, bezzwłocznie je dostarczę. Może wiecie co robię źle lub co się się zepsuło.

Pozdrawiam, zdesperowany Admin
 
     
joli 
Yollien +Styler



Pomogła: 2988 razy
Posty: 16981
Skąd: jestem tu od zawsze
Wysłany: 03-03-2013, 00:59   

Cytat:
Not Found

The requested URL /templates/Gta4/images/ranks/Lider.png was not found on this server.

itd, itp

Sparwdz dokladnie nazwy plikow - moze zmienily litery z duzych na male lub odwrotnie, w kazdym razie Twoich obrazkow tam nie ma w tej chwili

Włącz w PA kompresje Gzip
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Francislaaw 


Posty: 3
Wysłany: 03-03-2013, 11:04   

Nazwy plików sprawdzone, litery zostały kolejno zmienione na małe duże mieszane, z cyframi oraz na same cyfry.
Włączyłem kompresję Gzip

Moje obrazki fizycznie tam są, oto ss z ftp:



Próbowałem tam po manewrować, zmieniłem zezwolenie plików na 777, zmieniałem rozszerzenia, na gif, jpeg ( który nie jest odczytywany ), png, zip nawet ( nwm czemu ale spróbować nic nie kosztuje ). Nie wpłynęło to w żaden sposób na problem.

Jednak bazując na twojej wypowiedzi znalazłem pewien trop, który wskazuje na konkretny błąd.

Oto co się wyświetla ( co ty otrzymałeś ) po kliknięciu w profilu na obraz rangi PPM > otwórz na nowej karcie:



A oto, co się wyświetli jeżeli kliknie się na grafikę w panelu administracyjnym w momencie wybrania rangi.



Jak widać grafika jest. Ale zwróćcie uwagę na adres. Jest inny niż w poprzednim przypadku.
Z obrazem nieodnalezionym:
Cytat:
http://npsm.ugu.pl/templates/Gta4/images/ranks/Administrator.png


Z odnalezionym:
Cytat:
http://npsm.ugu.pl/templates/Gta4/images/ranks/%20%20Administrator.png


Zauważyłem sześć nowych znaków %20%20 a z doświadczenia wiem, że w wypadku informatyki każdy znak ma znaczenie.

Czy to jest przyczyną problemu ? Wiecie jak to naprawić ?
_________________
Nie rozmawiaj z debilami. Najpierw sprowadzą Cię na swój poziom, a później pokonają doświadczeniem.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce