phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Simple Points System by KnofeL 2.0
Autor Wiadomość
acik

Posty: 53
Wysłany: 15-07-2008, 14:31   

Knofel, nie wyświetlają mi się podziękowania pod avatarem co zrobiłem źle? :(
Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
tymek


Pomógł: 1 raz
Posty: 433
Wysłany: 27-07-2008, 13:03   [Problem] Z polskimi znakami...

Mam dziwny problem z polskimi znakami, ale tylko w dwoch miejscach..



Kiedy np naciskam pomogł, to wszystko jest ok ale po odswiezeniu strony nie ma juz polskich znakow tak jak na screenie.
_________________
Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW.
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 27-07-2008, 14:37   

Bo wstawiles to :podziekowali" nieprawidlowo . Gdzie, to juz ty wiesz.
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
tymek


Pomógł: 1 raz
Posty: 433
Wysłany: 27-07-2008, 16:42   

hmm jak to?

wstawiłem to tak jak było napisane w instrukcji w viewtopic.php

takie cos:

Cytat:
'L_THANKS' => ( $user_profiles_list ) ? 'Podziękowali:' : '',
+

lecz gdy juz sie to zmienia po odswiezeniu stronki i jesze raz wszedłem w viewtopic.php to ta linijka zmieniła się na:

Cytat:
'L_THANKS' => ( $user_profiles_list ) ? 'Podziêkowali:' : '',
_________________
Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW.
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 27-07-2008, 16:58   

W instrukcji czego?

Powinienes zapisac ten plik tak, aby sie to nei zmienilo. Uzyj notatnika
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Wu

Pomógł: 4 razy
Posty: 154
Wysłany: 04-08-2008, 09:56   

Knofel napisał/a:
Myślałem o odkrywaniu wiadomości po wystawieniu punktu, ale nic pozatym


Tylko tego mi trzeba ;)

Jeszcze moży widok punktów w profilu?

Po postawieniu punktu odkrywa się HIDE, jeśli odkrycie nadal w AJAXie to już w ogóle świetnie... :)

No i czekamy na Advanced Points System :)


Jeszcze mam pytanie: Jak ta modyfikacja ma się do dużych for? Tzn bardzo dużo rekordów w tabeli punktów.
Chodzi konkretnie o zapytania...W beermodzie, żeby pobrać ilość punktów usera zapytanie przeszukuje całą tabelę i trwa to wieki...

Ściągnął ktoś może ten plik i ma go na dysku?
http://upachi.hostz.pl/kn..._system_btp.zip
 
     
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 05-08-2008, 17:32   

Wrzuciłem moda i konwerter w załącznik
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
Wu

Pomógł: 4 razy
Posty: 154
Wysłany: 05-08-2008, 18:27   

Na początek dane: 457 510 rekordów w tabeli beermoda (w phpbb_points prawie połowę mniej).

Chciałem przejść z beermoda na ten niby lekki modzik... :)

Niestety..Całkowita porażka!

Przy czasie generowania strony na poziomie 0,2 ~ 0,3, ładowanie w czasie 3,5~5 sekund z beermodem było troszkę uciążliwe, ale ten mod zaskoczył mnie w każdym stopniu - czas ładowania tematu ~20s :mrgreen: :lol: Nie udało mi się zejść poniżej 19s... Myślałem, że beermod to olbrzymi smok... Simple Points System okazał się potworem.. :)

No cóż.. :)

Problem tkwi w jednym zapytaniu...

SELECT * FROM phpbb_user_points;

Ten bardzo leciutki mod przeszukuje sobie całą tabelę phpbb_user_points .. :D

@Knofel, chyba warto nad tym pomyśleć, bo z założenia lekka modyfikacja jest nie do przyjęcia na większym forum...Gdzie z beermoda można spokojnie korzystać :)


@down: Jutro rano sprawdzę ;)
Nie chcę teraz eksperymentować, gdy na forum jest trochę więcej ludzi :)
Ostatnio zmieniony przez Wu 05-08-2008, 18:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 05-08-2008, 18:34   

Kod:
$gp_sql = "SELECT point_post_id, point_from_id, point_from_username FROM " . USER_POINTS_TABLE;


Spróbuj tak, ale wiem czego tam brakuje :oops: postaram się to poprawić ;)

Dobrze wiedzieć że ktoś przetesotwał to na takim forum
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
Wu

Pomógł: 4 razy
Posty: 154
Wysłany: 06-08-2008, 07:55   

W kwestii konwertera: wydaje mi się, iż powinien on konwertować etapami, bo jak "leci wszystko na raz" "Maximum execution time of 40 seconds exceeded" :) W czasie 40 sekund zdołał przenieść do tabeli points 217 000 rekordów.

Przy drugim podejściu tym razem zabrakło pamięci :)

Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 133 bytes)
Jak wiemy standardowo jest tylko 8MB... Zdąrzył przenieść 306 000 rekordów.

No dobra, trzecie podejście... Udało się! Sukces! 457 510 rekordów, czyli dokładnie tyle co w tabeli beers.
(Oczywiście zwiększałem limity w php.ini)


Teraz test nowego zapytania - rezultat ten sam - generowanie tematu niemal 20s.

I w dalszym ciągu liczba punktów wynosi 0, mimo, iż była konwersja.
 
     
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 06-08-2008, 18:08   

Ten konwerter to tylko dodatek - zrobiłem go na szybko, nie dziwie się że jest z nim coś nie tak ;)

Narazie nie mam zbyt dużo czasu (no i forum :P ) ale postaram się w tym tygodniu conieco poprawić
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
Mazoor

Pomógł: 5 razy
Posty: 268
Wysłany: 06-08-2008, 20:58   

Knofel, twoje forum nie działa :(
A tam mi powiedziales jak wyczysciec wszystkim userom punkty...
Jakies zapytanie do bazy mi podales.. ja nie pamietam tego
Podasz jesczze raz, zeby wyzerowac te punkty ?
 
     
Seraphe


Pomógł: 38 razy
Posty: 606
Wysłany: 07-08-2008, 12:02   

Mazoor, poczytaj na jakimś kursie mysql o formule TRUNCATE
_________________
"Dostałem warna i teraz obniżone zachowanie będę miał na semestr"
 
     
tymek


Pomógł: 1 raz
Posty: 433
Wysłany: 10-08-2008, 11:53   

joli, używałem notatnika w kążdym kodowaniu (były 4) i tak jak pisałem po zamianie plików wszystko było o nawet po odswezeniu, ale kiedy juz wystawiło się jakis punkt (chodzi o ten mod: http://www.przemo.org/php...pic.php?t=46475 ) i odświerzyło stronę to juz tych polskich znaków nie było- krzaki jak an screenie.
_________________
Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 10-08-2008, 11:58   

Simple Points System 3.0 BETA 1
:arrow: Optymalizacja kodu (Czas generowania strony przy dużej ilość punktów powinien zostać znacznie zredukowany)
:arrow: Możliwość podejrzenia listy wszystkich punktów otrzymanych przez wybranego użytkowanika (a'la wbudowany moduł pomógł)
:arrow: Możliwość usuwania punktów przez admina (poprzez widok wszystkich punktów wybranego użytkownika)
:arrow: Poprawki w instrukcji
:arrow: Pliczek mods_info uwzględniający zmiany w plikach

UWAGA! Jeśli ktoś już używa tej modyfikacji niech nie aktualizuje jej do tej wersj gdyż mod nie będzie działał!


W paczce znajduje się również konwerter Piwa -> Punkty. Wprowadziłem w nim małą poprawkę która pozwoli przekonwertować znacznie większą ilość piw.

W pliku points_system_btp.php jest linijka:
Kod:
$b_sql = "SELECT * FROM " . BEER_TABLE ". LIMIT 0, 25000";


Jeśli 25000 okaże się za duże zmniejszcie to wartość np. o połowę. Jeśli chcecie prze konwertować więcej niż 25000 piw po pierwszej konwersji trzeba zmienić tę linijkę na np:
Kod:
$b_sql = "SELECT * FROM " . BEER_TABLE ". LIMIT 25000, 50000";

Potem na:
Kod:
$b_sql = "SELECT * FROM " . BEER_TABLE ". LIMIT 50000, 75000";

I tak dalej

Niestety nie mam do dyspozycji forum z zainstalowanym beer modem więc nie jestem wstanie tego zautomatyzować.

Pozdrawiam
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę