phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Simple Points System by KnofeL 2.0
Autor Wiadomość
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 10-08-2008, 12:06   

Knofel, mógłbys zerknac, o co chodzi z tym kodowaniem punktó u tymka?
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Wu

Pomógł: 4 razy
Posty: 154
Wysłany: 10-08-2008, 14:49   

No to tak...

Czas generowania tematu to często 1 - 1,5 sekundy, wynik lepszy ale czy bardzo dobry? :) Przy temacie z wiekszą ilością postów również wzrasta...często do nawet 3 sekund ;(
No i niestety nadal konwerter nie działa jak powinien :(
Liczba punktów wynosi wciąż 0.

"Literówka" na 16 linii: " . BEER_TABLE " .

Knofel napisał/a:
Możliwość podejrzenia listy wszystkich punktów otrzymanych przez wybranego użytkowanika


Próbowałem...Limit czasu przekroczony :D
 
     
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 10-08-2008, 16:15   

Wu napisał/a:
Czas generowania tematu to często 1 - 1,5 sekundy, wynik lepszy ale czy bardzo dobry?


Myśle że przy takiej ilość wpisów w tabeli, lepszego wyniku się nie uda uzyskać :(

Cytat:
Liczba punktów wynosi wciąż 0.


Spróbuj tego konwertera z paczki w załączniku ;)

Wu napisał/a:
Próbowałem...Limit czasu przekroczony

.
Ahh to przez brak paginacji... Wkrótce poprawie
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
tymek


Pomógł: 1 raz
Posty: 433
Wysłany: 10-08-2008, 18:44   

konfel ;>
A co z tymi polskimi znakami o ktorych pisałem na poprzedniej stronie? Probowałem znaleźć te krzaczki o ktorych mowiłeś, ale takie litery jak "ł" "ż"- ich nie miały ;>
_________________
Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW.
 
     
Wu

Pomógł: 4 razy
Posty: 154
Wysłany: 10-08-2008, 18:50   

Knofel napisał/a:
Spróbuj tego konwertera z paczki w załączniku


Teraz działa ;) Tylko.... "Podziękowali: " pokazuje kilka razy tych samych userów, czyli np: "Podziękowali: user1, user1, user1, user2, user2, user1, user1, user2".

Knofel napisał/a:
Myśle że przy takiej ilość wpisów w tabeli, lepszego wyniku się nie uda uzyskać


Ale gdyby podczas wyświetlania tematu zapytanie pobierało tylko i wyłącznie LICZBĘ punktów userów (tylko z jednej strony - czyli 15 userów).

Wtedy nie różniło to by się praktycznie od pobierania ilości postów czy ostrzeżeń... :)
Informacja "Podziękowali" pobierała by informację kto dał punkt dopiero po nacisnięciu (np "Więcej szczegółów")

Knofel napisał/a:
Ahh to przez brak paginacji... Wkrótce poprawie


Czekam ;) User mający ~40 000 punktów raczej nie dożyje wyświetlenia się tych punktów, tym bardziej, że pobierana jest treść postów...No właśnie, może lepiej tylko tytuł tematu (jako link do tematu) zamiast całej treści? :D

No i jeszcze tylko info w profilu o ilości punktów... :)
 
     
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 10-08-2008, 20:03   

Wu napisał/a:
Teraz działa Tylko.... "Podziękowali: " pokazuje kilka razy tych samych userów, czyli np: "Podziękowali: user1, user1, user1, user2, user2, user1, user1, user2".


:shock: Jakim cudem, wyczyściłeś tabelę z punktami przed wykonaniem konwersji ?? :>

Wu napisał/a:
Ale gdyby podczas wyświetlania tematu zapytanie pobierało tylko i wyłącznie LICZBĘ punktów userów (tylko z jednej strony - czyli 15 userów).

Wtedy nie różniło to by się praktycznie od pobierania ilości postów czy ostrzeżeń...
Informacja "Podziękowali" pobierała by informację kto dał punkt dopiero po nacisnięciu (np "Więcej szczegółów")


Hmmm nie jestem pewien czy dobrze Cie rozumiem, ale nie można tak zrobić. Informacja o tym kto dał punkt musi być pobrana jako pierwsza bo musimy wiedzieć czy dany user już podziękował czy jeszcze nie (jeśli tak to nie zobaczy guzika PUNKT)

Wu napisał/a:
Czekam User mający ~40 000 punktów raczej nie dożyje wyświetlenia się tych punktów, tym bardziej, że pobierana jest treść postów...No właśnie, może lepiej tylko tytuł tematu (jako link do tematu) zamiast całej treści?


Pozostanę przy treści postów bo to za nie użytkownicy otrzymują punkty nie za temat. Ale mimo wszystko trochę zmodyfikuję obecną listę bo jeszcze nie wygląda tak jak sobie to wymyśliłem. ;)

tymek napisał/a:
A co z tymi polskimi znakami o ktorych pisałem na poprzedniej stronie? Probowałem znaleźć te krzaczki o ktorych mowiłeś, ale takie litery jak "ł" "ż"- ich nie miały ;>


Wiem, "ó" też chyba takiego znaczka nie ma ;)

Simple Points System v. 3.0 - BETA 2
:arrow: Wyświetlanie w profilu ilości punktów zgromadzonych na koncie użytkownika.
:arrow: Paginacja listy wszystkich punktów otrzymanych przez użytkowanika.

KLIK
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
Wu

Pomógł: 4 razy
Posty: 154
Wysłany: 10-08-2008, 20:22   

Knofel napisał/a:
wyczyściłeś tabelę z punktami przed wykonaniem konwersji ??


Z tego co pamiętam to tak...Cóż, zrobię jeszcze raz ;)

Knofel napisał/a:
Informacja o tym kto dał punkt musi być pobrana jako pierwsza bo musimy wiedzieć czy dany user już podziękował czy jeszcze nie (jeśli tak to nie zobaczy guzika PUNKT)


Zawsze można dać "error", że za ten post już dał punkt.. :)

Knofel napisał/a:
użytkownicy otrzymują punkty nie za temat


Co za problem dać link do postu? :>

Kończ tą modyfikację, potem tylko odpowiednio dla mnie zmodyfikujesz... 8)
 
     
tymek


Pomógł: 1 raz
Posty: 433
Wysłany: 10-08-2008, 20:25   

Knofel napisał/a:




tymek napisał/a:
A co z tymi polskimi znakami o ktorych pisałem na poprzedniej stronie? Probowałem znaleźć te krzaczki o ktorych mowiłeś, ale takie litery jak "ł" "ż"- ich nie miały ;>


Wiem, "ó" też chyba takiego znaczka nie ma ;)



To co mam zrobić zeby to naprawić? :D

Hmm moze cos by to dało jakby zrobic odwołanie do pliku language? Tak z tego co widziałem nei było problemów z tymi znakami..

Mam ten problem z dwiema Twoimi modyfikacjami :D
Simple Points System by KnofeL 2.0- w prolfilu mam napisane "pomógł" i nie wiświetla mi "ł" :D
Specified Post Warn - "Autor postu otrzyma³ ostrze¿nie", przy czym dziwne.. bo pod avatarem jest prawidłowo: "Dodaj ostrzeżenie"

;>
_________________
Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW.
 
     
Wu

Pomógł: 4 razy
Posty: 154
Wysłany: 11-08-2008, 18:21   

@Knofel, jeszcze tylko zapytam..Przy takiej ilości wpisów głównym obiążeniem jest pobieranie liczby punktów czy użytkowników, którzy już dali punkty w danym temacie? (Podziękowali)
 
     
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 11-08-2008, 18:25   

Wu napisał/a:
@Knofel, jeszcze tylko zapytam..Przy takiej ilości wpisów głównym obiążeniem jest pobieranie liczby punktów czy użytkowników, którzy już dali punkty w danym temacie? (Podziękowali)


Tabeli z punktami w celu pobrania informacji kto już zagłosował... Jakby nie patrzeć 460 000 to ogromna liczba no i chcąc nie chcąc musi to trochę potrwać. Liczba punktów jest zapisana w tabeli phpbb_users i jest wyciągana razem z innymi danymi o piszących posty, tak więc na czas ładowania strony to nie wpłynie
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
Kakens

Posty: 7
Wysłany: 22-08-2008, 17:21   

shande napisał/a:

Gdy klikam na ikonę "thanks" pojawia się "Podziękowali:" z pustym polem oraz znika ikona thanks, lecz po odświeżeniu strony okazuje się, że straciłem czas klikając, bo wszystko jest tak, jak było przed kliknięciem.

Jeżeli ktoś wie o co może tu chodzić, byłbym wdzięczny, gdyby mi pomógł. Z góry dzięki.


Mam taki sam problem jak kolega wyzej. Czy ktos wie jak temu zaradzic?
 
     
Sh4d0v


Pomógł: 3 razy
Posty: 73
Wysłany: 13-09-2008, 19:56   

Witam, chciałem zrobić by na stronie głównej pisała ilość punktów. Edytowałem przy tym plik: overall_header.tpl. Mam text: Punkty: <co tutaj wpisać by się wyświetlala ilość punktów?>
 
     
Seraphe


Pomógł: 38 razy
Posty: 606
Wysłany: 13-09-2008, 20:28   

Sh4d0v napisał/a:
Witam, chciałem zrobić by na stronie głównej pisała ilość punktów. Edytowałem przy tym plik: overall_header.tpl. Mam text: Punkty: <co tutaj wpisać by się wyświetlala ilość punktów?>


No to tak:
W tym temacie (http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=59792 ) masz napisane co zrobić aby wyświetlały się punkty. Ale:

Nie wiem jak nazywa się pole w modzie Knofla odpowiadające za ilość punktów (tamta modyfikacja jest dla Cash Moda lub Point System), toteż musisz poczekać aż sam odpowie (niestety nie mam czasu by to sprawdzić).
_________________
"Dostałem warna i teraz obniżone zachowanie będę miał na semestr"
 
     
adriano666

Posty: 44
Wysłany: 13-09-2008, 20:30   

dodaj
Kod:
{postrow.POSTER_POINTS}
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Sh4d0v


Pomógł: 3 razy
Posty: 73
Wysłany: 13-09-2008, 20:46   

Mam 0 punktów, a teraz w tym miejscu gdzie to wstawiłem:

Kod:
{postrow.POSTER_POINTS}


nic nie pisze oO czy to znak, że działa ? :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę