phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Tabliczki obs?ugi
Autor Wiadomość
pemkad

Posty: 47
Wysłany: 03-05-2009, 14:00   

arcy bardzo dziękuję za pomoc :)
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
pemkad

Posty: 47
Wysłany: 13-06-2009, 23:16   

wiesz w przykladach masz juz gotowce.... wystarczy troche pokombinowac i na podstawie tych przykladow zrobic swoja...
 
     
Budyn00

Pomógł: 22 razy
Posty: 206
Wysłany: 21-06-2009, 16:22   

A powie mi ktoś jak zrobić graficzne tabliczki ? ;-)
np.
Tło takie :
http://img136.imageshack.us/img136/5766/tp7ym.gif
Napis :
<b>Bo na komunię zamiast internetu<br> powinieneś dostać <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Rower" target="_blank">rower</a></b>
Ps. znalazłem dziś to na pewnym forum które jest niestety zamknięte ;)

Edit:
Z źródła strony jest tak :
Kod:
<div class="tablets" style="color: black; background-color: white; background-image: url(http://img136.imageshack.us/img136/5766/tp7ym.gif); background-repeat: no-repeat;"><b>Bo na komunię zamiast internetu<br> powinieneś dostać <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Rower" target="_blank">rower</a></b></div>

A jak przerobić to na coś w stylu :
Kod:
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="#00c8ff"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Temat został zamknięty.<br></td></span></tr></table>
 
     
skala91

Posty: 62
Wysłany: 28-06-2009, 03:03   

Witam panów, jestem troche zmęczony tak więc nie chce mi się czytać całego tematu (przeczytałem pierwsze 2 strony i ostatnią) tak więc napis nie chce mi sie za żadne skarby zrobić na czarno, hiperłącze się pokolorowało a zwykły napis za żadne skarby. Obrazek na screenie.

<table bordercolor="white" align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="red"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="width: 150px; style="font-size: 11; color= black; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Temat został zamknięty, ponieważ był niezgodny z </b><br><a href="http://www.meczyk.yoyo.pl/regulamin.php" style="color:white"><b>regulaminem!</b></a></td></span></tr></table>

atu.jpg
Plik ściągnięto 7787 raz(y) 7,32 KB

 
     
Tavaro

Pomógł: 242 razy
Posty: 1135
Wysłany: 28-06-2009, 03:25   

skala91, widocznie koliduje to z jakimś innym arkuszem stylów. Zamień
Kod:
color= black;
na
Kod:
color = black !important;
 
     
skala91

Posty: 62
Wysłany: 28-06-2009, 03:33   

niestety nadal to samo :/
 
     
Tavaro

Pomógł: 242 razy
Posty: 1135
Wysłany: 28-06-2009, 03:59   

Yyy, pffff, co ja napisałem. :lol: Twoja pomyłka w kodzie spowodowała u mnie chwilowe zaćmienie. :P

Ma być:
Kod:
<table bordercolor="white" align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="red"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="width: 150px; font-size: 11; color: black; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Temat został zamknięty, ponieważ był niezgodny z </b><br><a href="http://www.meczyk.yoyo.pl/regulamin.php" style="color:white"><b>regulaminem!</b></a></td></span></tr></table>


Nie działało dlatego, że w deklaracji stylu dałeś
Cytat:
color = black

i w dodatku wcześniej miałeś dwa razy 'style=' :P
 
     
skala91

Posty: 62
Wysłany: 28-06-2009, 13:26   

Zadziałało :D Bardzo ci dziękuje :D Nie moge dać pkt. pomógł ale jak tylko mi przypomnisz w innym temacie gdzie będę mógł dać to napewno dam :D . Wielkie dzięki jeszcze raz. A pomysł z tymi tabliczkami - genialny :D . Pozdrawiam do usłyszenia.
 
     
volt123

Posty: 36
Wysłany: 09-07-2009, 21:45   

Można zrobić aby tylko administracja używała tabliczek?
 
     
obiwanek

Posty: 5
Wysłany: 22-08-2009, 14:01   

mam problem, dodaje :

Cytat:
<div class="tablets" style="color: black; background-color: white; background-image: url(http://img136.imageshack.us/img136/5766/tp7ym.gif); background-repeat: no-repeat"><b>Bo na komunię zamiast internetu<br> powinieneś dostać <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Rower" target="_blank">rower</a></b></div>


a w source zamienia mi to i przez to obrazek sie nie wyswietla :

Cytat:
<div class="tablets" style="color: black; background-color: white; background-image: url(../http://img136.imageshack.us/img136/5766/tp7ym.gif); background-repeat: no-repeat"><b>Bo na komunię zamiast internetu<br> powinieneś dostać <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Rower" target="_blank">rower</a></b></div>


jak to naprawic? :?:
 
     
Tavaro

Pomógł: 242 razy
Posty: 1135
Wysłany: 22-08-2009, 16:14   

Zadeklaruj każdej tabliczce nową klasę w arkuszu stylów, a potem tylko przywołaj tę klasę w kodzie.
Kod:
.rower {
  color: #000;
  background: #FFF url(http://img136.imageshack.us/img136/5766/tp7ym.gif) no-repeat top left;
  font-weight: bold;
}

Kod:
<div class="tablets rower">Bo na komunię zamiast internetu<br> powinieneś dostać <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Rower" target="_blank">rower</a></div>
 
     
MaTeK_
Czarna lista


Pomógł: 364 razy
Posty: 1711
Wysłany: 16-09-2009, 16:09   

Dalby mi ktoś parę gotowych tabliczek ?
_________________
Instalacja/aktualizacja/konwersja/przenoszenie/naprawa for i portali
Więcej info na portfolio
 
     
Sztywny

Posty: 101
Wysłany: 18-10-2009, 13:25   

A u mnie nie dziala, wkleilem na koniec *css.
Kod:
/* Dla cenzury - tabliczki obsługi */
.tablets {
width: 500px;
padding: 8px;
border: black 1px solid;
border-spacing: 2px;
font-size: 11px; font-family: Verdana;
text-align:center;
margin: auto;
}


Wpisalem w cenzurze tak jak mialo byc, i slowo nie zamienia sie w tabliczke tylko jest takie w zoltym tle jak zawsze bylo w cenzurze. Wie ktos moze co robie zle?
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 18-10-2009, 13:29   

Było o tym na poprzedniej stronie http://www.przemo.org/php...p=440469#440469
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Sztywny

Posty: 101
Wysłany: 18-10-2009, 14:01   

Popatrzcie co mi sie stalo z ta tabliczka, http://cs-duffy.pl/viewtopic.php?p=2156#2156

Login: Test
Haslo: 12345
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

majaimaks.pl

mass dot

knult.pl

gry planszowe

• Zamów reklamę