|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: lui754 30-04-2009, 23:11 |
[Problem] Boty na forum i b??dy... |
Autor |
Wiadomość |
Peace
|
Wysłany: 02-11-2007, 21:53 [Problem] Boty na forum i błędy...
|
|
|
Otóż posiadam na forum boty które je indexują, z google, yahoo etc. I mam problem, gdyż powodują bugi na forum, mianowicie "Too many conections". Owe boty (cytuję admina) "przelatują przez shoutbox, przez co następuje rabanka bazy danych"... Więc jak widzicie boty powodują buga, przez tego shoutbox'a. Nie chcę rezygnować z SB, ani nie chcę rezygnować z botów indexujących, a tym samym chcę się pozbyć owego bug'a. Wiele for posiada SB i boty indexujące i nie mają żadnych problemów... Proszę was powiedzcie co mam zrobić
Jeśli wytłumaczyłem to niejasno to postaram się opisać jeszcze raz, dokładniej...
edit:
chciałbym jeszcze dodać, że owe boty są zarejestrowane i wyłączenie Sb dla niezarejestrowanych nie pomoże...
edit2:
jak myślicie, czy gdybym zablokował wszystkim botom dostęp do SB to czy przez to nie miały by problemów z indexowaniem forum? Tzn. w Pa w ustawieniach shoutobxa w okienku "zablokuj SB dla użytkowników" wypisałbym wszystkie boty po kolei"... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
pingwin77
|
Wysłany: 02-11-2007, 23:19
|
|
|
Jestem z tego samego forum co Peace i wpadłem na pomysł czy danie dostępu do SB powiedzmy od 1 posta naprawiłoby sprawę ? Bo przecież by się ono im nie pokazywałoby wtedy chyba ? W każdym bądź razie czekam na wasze propozycje... Przy okazji chciałbym wiedzieć gdzie dac dostęp do Sb od iluś tam postów bo na razie nie widzę takiej możliwości ;/ A gdzieś już taką możliwość widziałem... |
|
|
|
 |
Peace
|
Wysłany: 04-11-2007, 03:16
|
|
|
proooszę pomóżcie ten błąd na prawdę denerwuje i przeszkadza... powiedzcie przynajmniej na jedno pytanie:
Czy jeśli zablokuję botom indexującym dostęp do shoutboxa, to czy nie przeszkodzi to w ich pracy i nie zaszkodzi w indexowaniu forum ? |
|
|
|
 |
lord.nitos

|
Wysłany: 04-11-2007, 09:26
|
|
|
1. Napisz post i czekaj cierpliwie na odpowiedz.
2. A ile wasze forum posiada Transferu / MC ? |
|
|
|
 |
pecador
|
Wysłany: 04-11-2007, 12:34
|
|
|
Peace, po pierwsze, mało prawdopodobne, aby boty rozwalały Ci przez sb forum. To raczej tłumaczenie admina, który nie chce przyznać, że hosting jest.. słaby.
Możesz zablokować botom sb. Na pozycji w wyszukiwarkach to się nie odbije. |
|
|
|
 |
Peace
|
Wysłany: 04-11-2007, 12:48
|
|
|
pecador, dzięki, a co do hostingu, to jest dobry... Mamy wykupioną ofertę Prestige w netlook.pl Czyli 16 GB transferu miesięcznie, ale był jeszcze dokupowany, ponieważ nam brakło... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!