phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
29-12-2007, 21:16
[OffTopic] Panel logowania
Autor Wiadomość
PatrykSpec


Pomógł: 36 razy
Posty: 198
Wysłany: 23-11-2007, 11:27   [OffTopic] Panel logowania

Jak zrobić żeby miał panel logowania na głównym logu?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
PatrykSpec


Pomógł: 36 razy
Posty: 198
Wysłany: 23-11-2007, 11:36   

No żebym miał panel logowania tam gdzie jest główne logo
daje screna o co mi chodzi KLIK
 
     
INIM


Pomógł: 326 razy
Posty: 1652
Wysłany: 23-11-2007, 17:58   

Ah, pardon... mój błąd.
Kod:
<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
<form method="post" action="{S_LOGIN_ACTION}">
<!-- END switch_user_logged_out -->

<table width="100%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
   <tr>
      <td align="left" valign="bottom"><span class="gensmall">
        <!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
        <span class="gensmall"><input class="post" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" type="text" name="username" size="8" value="nick"/>&nbsp;<input class="post" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" type="password" name="password" value="1111111" size="8" />
        <!-- BEGIN switch_allow_autologin -->
        <input class="text" type="checkbox" name="autologin" />
        <!-- END switch_allow_autologin -->
        <input type="submit" class="liteoption" name="login" value="{L_LOGIN}" /></span>
        <!-- END switch_user_logged_out -->
      </td>
   </tr>
</table>

<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
</form>
<!-- END switch_user_logged_out -->

To jest poprawny kod.
_________________
Serwis o harmonijce ustnej.
"Stadion Narodowy to zawsze będzie Śląski..."
 
     
apollo1989

Pomógł: 12 razy
Posty: 262
Wysłany: 02-12-2007, 09:51   

gdzie ten kod wstawić dokładnie w overall_header.tpl ?? Bo teraz jak wrzucam to mam albo nad logiem albo pod logiem a ja chcę mieć na logo. Proszę o pomoc
 
     
Axer

Posty: 10
Wysłany: 24-01-2008, 22:19   

ja mam taki sam błąd :( albo pod albo nad logiem :/ część mojego kodu (mysle, że tyle powinno wystarczyć)

Kod:

            <td class="podkreslenie">
            <center>
   
        <a href="{U_DOWNLOADS}" class="mainmenu">{L_DOWNLOADS}</a>
        <a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="mainmenu">{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a>
        <a href="{U_ALBUM}" class="mainmenu">{L_ALBUM}</a>
        <a href="{S_JOIN_CHAT}" class="mainmenu">Chat</a>
        </center>
            </td>
        </tr>
    <TR>

        <TD COLSPAN=6>
            <center><a href="{U_INDEX_PORTAL}"><IMG SRC="templates/BlackBlue/images/logo.jpg" WIDTH=800 HEIGHT=200 ALT="" BORDER=0></a></center>
   
</TR>

   
    <tr>
            <td class="podkreslenie">
            <center>
        <a href="{U_INDEX_PORTAL}" class="mainmenu">Strona główna</a>
        <a href="{U_GROUP_CP}" class="mainmenu">{L_USERGROUPS}</a>
        <a href="{U_MEMBERLIST}" class="mainmenu">Użytkownicy</a>
        <a href="{U_PROFILE}" class="mainmenu">Twoje konto</a>
        <a href="{U_STAT}" class="mainmenu">{L_STATISTICS}</a>
 
     
PatrykSpec


Pomógł: 36 razy
Posty: 198
Wysłany: 20-02-2008, 13:36   

zapłacę jak ktoś mi umieści ten panel logowania na logo głównym!
_________________
nie czytaj moich postów ja na niczym się nie znam, wszystko robisz na własną odpowiedzialność.
 
     
litwin


Posty: 38
Wysłany: 22-02-2008, 22:10   

moglby ktos to wytlumaczyc jak to dokladnie robic bo mi np takie cos pewnie tez by sie przydalo
 
     
guzior

Posty: 5
Wysłany: 27-02-2008, 21:57   

litwin napisał/a:
moglby ktos to wytlumaczyc jak to dokladnie robic bo mi np takie cos pewnie tez by sie przydalo

dołączam się do prośby
 
     
My$z@

Posty: 26
Wysłany: 27-11-2008, 21:42   

PatrykSpec widzę, że Ci sie udało to zrobić. Mógłbyś podać kod? Bo coś za bardzo mi nie idzie...
 
     
adamo217
Czarna lista


Posty: 22
Wysłany: 08-12-2008, 17:48   

Bo to nie jest moim zdaniem prawidłowy. On jest taki sam jak od panelu szybkiego logowania.
 
     
INIM


Pomógł: 326 razy
Posty: 1652
Wysłany: 08-12-2008, 19:10   

adamo217 napisał/a:
Bo to nie jest moim zdaniem prawidłowy. On jest taki sam jak od panelu szybkiego logowania.

:shock:

Uwaga, tłumaczę.
Otwieramy overall_header.tpl i wrzucamy gdzie chcemy ten kod:
Kod:
<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
<form method="post" action="{S_LOGIN_ACTION}">
<!-- END switch_user_logged_out -->

<table width="100%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
   <tr>
      <td align="left" valign="bottom"><span class="gensmall">
        <!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
        <span class="gensmall"><input class="post" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" type="text" name="username" size="8" value="nick"/>&nbsp;<input class="post" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" type="password" name="password" value="1111111" size="8" />
        <!-- BEGIN switch_allow_autologin -->
        <input class="text" type="checkbox" name="autologin" />
        <!-- END switch_allow_autologin -->
        <input type="submit" class="liteoption" name="login" value="{L_LOGIN}" /></span>
        <!-- END switch_user_logged_out -->
      </td>
   </tr>
</table>

<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
</form>

Jeśli chcemy aby szybkie logowanie nie wyswietlało sie nam tam gdzie jest w standardzie to usuwamy ten kod w index_body.tpl
Jeśli chcemy aby te logowanie znajdowało się NA logu to szukamy logo w overall_header.tpl. Powinno to wyglądać mniej więcej tak:
Kod:
<td><img src="templates/subSilver/images/logo_phpBB.gif" border="0" alt="{L_INDEX_PORTAL}" vspace="1" /></td>

Należy to zamienić na taki kod:
Kod:
<td style="background-image: url(templates/subSilver/images/logo_phpBB.gif);">XXX</td>

...czyli używamy CSS. Tam gdzie XXX dajemy kod, który podawałem wczesniej. Aby ustawić szybkie logowanie tam gdzie chcemy dopisujemy po
Kod:
<!-- END switch_user_logged_out -->

...kod html </div>, a przed:
Kod:
<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
<form method="post" action="{S_LOGIN_ACTION}">

dodajemy <div style="CSS">. Tam gdzie wpisałem CSS wpisujemy odpowiedni kod CSS:
margin-top, - czyli margines z góry
margin-right, - czyli margines z prawej
margin-bottom, - czyli margines z dołu
margin-left - margin z lewej
Przykład:
Mamy już logowanie, ale chcemy je przesunąć o 100 pikseli na prawo:
Kod:
<div style="margin-left: 100px;">

Zwróćcie uwagę, że jeśli chce przesunąć szybkie logowanie w prawo, używam margin-left - chyba kazdy wie dlaczego, zasada ta sama jak w wordzie czy writnerze ;) .

Nie testowałem tego, jak ktoś to wypróbuje prosze o info czy wsio gra :) .
_________________
Serwis o harmonijce ustnej.
"Stadion Narodowy to zawsze będzie Śląski..."
 
     
adamo217
Czarna lista


Posty: 22
Wysłany: 08-12-2008, 19:21   

THX
 
     
magico

Pomógł: 2 razy
Posty: 16
Wysłany: 10-08-2009, 11:24   

Cytat:
dodajemy <div style="CSS">. Tam gdzie wpisałem CSS wpisujemy odpowiedni kod CSS:
margin-top, - czyli margines z góry
margin-right, - czyli margines z prawej
margin-bottom, - czyli margines z dołu
margin-left - margin z lewej


Proponowałbym nie marginesy tylko


padding-left
padding-right
padding-top

Tylko jeżeli dodasz padding-left/right to łączną sumę PX musisz odliczyć od szerokości całego elementu (width)

Tak samo z TOP.
 
     
Lisu15


Pomógł: 204 razy
Posty: 1546
Wysłany: 29-09-2009, 17:30   

A ja dalej tego nie rozumiem...mógłby ktoś podesłać gotowy pliczek ?
_________________
HTML to podstawa...
CSS to potęga...

Powróciwszy, by siać zamęt.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Dominikv2213

Posty: 15
Wysłany: 03-01-2010, 15:12   

Nom może ktoś dać gotowy klik bo coś nie mogę tego zrobić :evil:
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

agencja SEO Strategiczni.pl

lepszymarketing.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

Agencja vd.pl

• Zamów reklamę