|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 19:40 |
[Problem] SQL |
Autor |
Wiadomość |
shrek76

|
Wysłany: 30-12-2007, 17:25 [Problem] SQL
|
|
|
po kliknięciu na wyślij po edycji profilu mam takie coś:
Could not update users table
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'last_pop_topics' in 'field list'
UPDATE phpbb_users SET user_email = 'admin@twojestyle.pl', user_icq = '', user_website = '', user_occ = '', user_interests = '', user_from = '', user_field_2 = '',user_field_7 = '', user_sig = '<center><MARQUEE><font color=\"000000\" size=\"2\">!!!<you> Zapoznaj sie z Regulaminem!!! </MARQUEE></center> <center><span class=\"gensmall\"> [you:7777b6f5a2] Nie pomagam na GG,PW,E-mail-tylko na Forum</span></center>', user_custom_color = '', user_custom_rank = '', user_sig_bbcode_uid = '7777b6f5a2', user_viewemail = 1, user_viewaim = 1, user_aim = '', user_yim = '', user_msnm = '', user_attachsig = 1, user_allowsmile = 1, user_allowhtml = 1, user_allowbbcode = 1, user_allow_viewonline = 1, user_notify = 1, user_notify_gg = 0, user_notify_pm = 1, user_popup_pm = 1, user_timezone = 1, user_lang = 'polish', user_style = 2, user_active = 1, user_actkey = '', user_birthday = '999999', user_next_birthday_greeting = '0', user_gender = 1, allowpm = 1, user_ip_login_check = 1 , last_pop_topics = 1 WHERE user_id = 163
Line : 707
File : usercp_register.php
Po drugie: instalowany byl bbcode_manager juz go odinstalowalrem i zamienilem wszystkie pliki na oryginalne wystepuje problem tego typu ze w podpisie przy tagach wystepuje dwukropek
Kod: | http://www.graphicplace.eu/profile.php?mode=viewprofile&u=2 |
Nie można tego zmienić.
Proszę o pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez shrek76 30-12-2007, 17:41, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Centurion

|
Wysłany: 30-12-2007, 17:27
|
|
|
instalujesz mody a nie czytasz nawet jakie zapytania trzeba do bazy dodac
wrzuc sobie do phpmyadmina
Kod: | ALTER TABLE phpbb_users ADD last_pop_topics tinyint(1) NOT NULL DEFAULT '1' |
i wyrzuc te reklamy z podpisu :p |
_________________ Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql |
|
|
|
 |
shrek76

|
Wysłany: 30-12-2007, 17:49
|
|
|
Dzięki ,a teraz mam coś takiego
Couldnt Query value info from warnings table
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'postid' in 'field list'
SELECT userid, value, postid FROM phpbb_users_warnings WHERE userid IN (58,12,28) AND archive = '0'
Line : 893
File : viewtopic.php |
|
|
|
 |
Centurion

|
Wysłany: 30-12-2007, 18:01
|
|
|
poszukaj sobie instrukcji moda specified post warn bo to chyba z tego jest, znowu nie dales zapytania do bazy
Kod: | ALTER TABLE phpbb_users_warnings ADD postid INT(10) not null default '0' |
czy cos w tym stylu |
_________________ Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql |
|
|
|
 |
shrek76

|
Wysłany: 30-12-2007, 18:16
|
|
|
Dzięki Centurion, szczerze mówiąc, nie wiem, co tam było instalowane, bo to nie u mnie. koleś namieszał i nie mgłem sobie z tym poradzić. Jesteś WIELKI!!! |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!