|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 19:40 |
nazwa domeny w konfiguracji ... |
Autor |
Wiadomość |
arser
|
Wysłany: 02-01-2008, 13:38 nazwa domeny w konfiguracji ...
|
|
|
Witam,
Mam taki problem. Otoz, jakis czas temu postawilem phpbb2 by Przemo na home.pl. Nazwa domeny jaka mam w polach w panelu admina to www.fgt1.home.pl a sciezka do skryptu to /forumstare. I wszystko ok. Ale pozniej dostalismy domene w serwisie art.pl. Nazwy zostalo w home.pl nadpisane wiec mozna wchodzic po www.artforum.art.pl zamiast www.fgt1.home.pl/forumstare
Tylko teraz tak, w polu nazwa domeny w konfigfuracji forum tkwi nadal adres home.pl ze sciezka /forumstare. Przez to mamy sytuacje, ze uzystkownicy skarza sie ze loguja sie na dwa razy, raz po czym forum przeladowuje sie na ten adres z home.pl (pasek adresu przegladarki www) i wtedy login drugi raz i dopiero idzie.
I teraz niby powinno to zalatwic zmiana wpisu w panelu admina w polu nazwa domeny (a co ze sciezka wowczas) ale jakos obawiam bo jak cos sie pokreci z nazwami to srednio bawi mnie odzyskiwanie wszystkiego z poziomu phpmyadmin czy inne cuda. A moze ktos z Was cos takiego robil po zmianie domeny i wie jak zachowuje sie wowczas forum ?
pzdr |
_________________ ArS .... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
gaku

|
Wysłany: 02-01-2008, 13:39
|
|
|
szukaj! Wejdź poprzez nowa domenę do dbloadera i on Ci skonfiguruje domenę. Później wyczyść cache |
_________________ Pisanie do mnie na gg w sprawie forum mocno nie wskazane
<Cvbge> A szkolisz sie na jakiego informatyka?
http://webmastera.republika.pl/
<QSi> na zajebistego |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!