phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak ustawia? Cookies? Cz?sty powód b??dów na forum.
Autor Wiadomość
Bubu91


Posty: 140
Wysłany: 24-01-2008, 14:31   

Ja mam problem tego typu że:
Kod:
Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row


I podobno mam ustawić cookies:
Nazwę domeny mam bez www, ale nazwa cookies nie może być taka sama bo jest tam ogranicznik i nie można mieć takich samych nazw :(

W instrukcji nie rozumiem tego:
Jeżeli łączycie się (i uzytkownicy) na adres: http://www.przemo.org to nazwa domeny w ustawieniach oraz domena cookie muszę byc przemo.org bez http:// !!! Oraz bez zadnych / czy ~/ po domenie !!!
Jeżeli łączycie się (i uzytkownicy) na adres: http://www.przemo.org to nazwa domeny w ustawieniach oraz domena cookie muszę byc www.przemo.org bez http:// !!! Oraz bez zadnych / czy ~/ po domenie !!!

Przecież one początkiem się wcale nie różnią, więc dlaczego ma być coś zmieniane dalej? :/
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
vegetagt


Pomógł: 125 razy
Posty: 1243
Wysłany: 24-01-2008, 14:44   

pomyłka w poscie, na poczatku mialo byc

Bubu91 napisał/a:
Jeżeli łączycie się (i uzytkownicy) na adres: http://przemo.org to nazwa domeny w ustawieniach oraz domena cookie muszę byc przemo.org bez http:// !!! Oraz bez zadnych / czy ~/ po domenie !!!


bez www
_________________
JA NAPRAWDE NIE UDZIELAM POMOCY NA GG/PW I NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA!
Ja pomogłem, Pan pomógł. Kto pomógł? Ci państwo :)
 
     
Bubu91


Posty: 140
Wysłany: 24-01-2008, 17:35   

A skąd ja mam wiedzieć z jakiego adresu łączą się użytkownicy? :shock:
 
     
BastaO

Posty: 137
Wysłany: 04-02-2008, 12:44   

To ja ustawilem
Kod:

Sprawdzanie poprawności adresu
Sprawdza czy użytkownicy łączą się na odpowiedni adres forum (z www. lub bez) według ustawień nazwy domeny, jeśli nie, przekierowuje na prawidłowy adres. Może wyeliminować wiele nieprawidłowości podczas łączenia się na zły adres. Jednak przy nieprawidłowym ustawieniu domeny lub ścieżki skryptu, może uniemożliwić korzystanie z forum!

Tak


I teraz ja nie moge sie do pa wejsc bo jak wchodze to mnie przekierowuje na portal do logowania :/ i nie moge wejsc ;( jak moge to wylaczyc :( ??
 
     
choyrack

Posty: 3
Wysłany: 22-02-2008, 04:25   

Mam taki problem.
Mam domenę wykupiona na nazwa.pl: cs-ats.pl
Forum mam wsadzone na: http://atsquad.ovh.org/phpBB2
I teraz ktoś wie jak trzeba poustawiać forum i domenę, żeby wchodziła na adres gdzie jest forum i na tej domenie się działało a nie na http://atsquad.ovh.org/ :?:

Coś próbowałem robić, ale kończyło się to nie powodzeniem, albo nie mogłem się na forum zalogować albo nie działało to tak jak chce - domena przekierowywała na dobry adres ale później już się działało na adresie atsquad.ovh.org a nie cs-ats.pl.

Ktoś pomoże :?:
 
     
Silvan85

Posty: 1
Wysłany: 14-03-2008, 16:42   

Więc u mnie problem jest taki

forum stoi na serwerze komix.nazwa.pl w katalogu bobolin razem komix.nazwa.pl/bobolin

mam domenę osiedle-bobolin.pl która wskazuje na komix.nazwa.pl/bobolin/

Orginalne ustawianie forum to:

serwer-name: komix.nazwa.pl
cooke-domain: komix.nazwa.pl
script-path: /bobolin/
cooke-path: /

wszystko działa tylko gdy wejdę z domeny osiedle-bobolin.pl to po zalogowaniu zmienia mi adres na komix.nazwa.pl/bobolin/ i tak już leci.

gdy zmienię na

serwer-name: osiedle-bobolin.pl
cooke-domain: osiedle-bobolin.pl
script-path: /
cooke-path: /

to nie mogę sie zalogować co z tym dalej począć. Szukałem szukałem nic nie znalazłem. jeśli znacie solucję podzielcie się nią proszę.
 
     
Gatz

Pomógł: 27 razy
Posty: 356
Wysłany: 20-04-2008, 12:47   

Jakie ustawienia cookie powinny być dla:
http://e-serwerek.pl/~cyberland/public_html
 
     
saymer

Posty: 23
Wysłany: 09-01-2009, 18:35   

Sorry, że odkopuje tematy, ale mam problem z nim związany.

A więc tak. Mam hosting w Proserwer.pl i moje phpBB by Przemo instalowałem na standardowej domenie Proserwer.pl tj. xaa.pl, później dokupiłem sobie domenę com.pl i podpiąłem ją pod hosting. Wszystko ładnie, pięknie, ale gdy chciałem założyć temat (byłem na stronie przez domenę com.pl) przenosiło mnie do tego samego działu ale przez xaa.pl . Później zauważyłem, że w Panelu Admina a dokładniej Głowna Konfiguracja jest coś takiego jak "Nazwa Domeny" i zauważyłem tam adres na xaa.pl. Zmieniłem to na com.pl. Wszystko pięknie ale gdy chciałem zalogować się do panelu admina, przenosiło mnie na stronę główną. Cofnąłem stronę z bazy danych o 1 dzień do tyłu i wszystko gra... Ale dalej gdy chcę założyć temat, przekierowuje mnie na xaa.pl. Wie ktoś jak można to zrobić? proszę o pomoc! Będzie "Pomógł"!

(Przepraszam, że tak nabazgroliłem ale się bardzo śpieszę. Mam nadzieję, że zrozumieliście coś z mojego problemu. Jeszcze raz, BARDZO PRZEPRASZAM!)
 
     
Gilu


Pomógł: 848 razy
Posty: 2316
Wysłany: 09-01-2009, 18:45   

Odpal dumploadera (adresforum.pl/dbloader/dbloader.php) wejdź w Konfiguruj Forum i ustaw porządnie dane na nowe.
 
     
saymer

Posty: 23
Wysłany: 09-01-2009, 18:52   

Jak wchodzę w tego dbloadera to obojętnie co przycisnę z górnego menu, ciągle pokazuje mi się jedno i to samo. Nawet dodałem swoje ip do dbloader.php, ale nie przyniosło to efektów.

@edit

już ok. Zmieniłem nazwę domeny ale jak daje akceptuj to jest error
Cytat:
Fatal error: Call to undefined function sql_cache() in /home/nacelown/public_html/dbloader/dbloader.php on line 283
 
     
Gilu


Pomógł: 848 razy
Posty: 2316
Wysłany: 09-01-2009, 18:56   

Olej to, wejdź jeszcze raz w konfiguruj forum i sprawdź czy dane po prawo (w bazie) się zmieniły na takie jak chciałeś.
 
     
saymer

Posty: 23
Wysłany: 09-01-2009, 18:57   

Ok. Zmieniło się. Ale teraz znowu nie mogę wejść do Panelu Admina. :/
 
     
Gilu


Pomógł: 848 razy
Posty: 2316
Wysłany: 09-01-2009, 19:09   

Pisz na GG, coś źle cały czas robisz.
 
     
saymer

Posty: 23
Wysłany: 09-01-2009, 19:21   

Wszystko Działa, ŚLICZNIE! Dziękuję Ci:* :P
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
bigsoft

Posty: 1
Wysłany: 30-01-2009, 00:39   

Witam wszystkich, gdzyż jestem nowy na forum, przejdę od razu do rzeczy.

Forum o motorowerach itp.

Adres serwera:[nieaktualne]
Alias pod który chcę podpiąć forum: [nieaktualne]
Problem jest taki, że obojętnie jak ustawię domenę i cookies poprzez dbloadera - linki na forum zawsze mają adres[nieaktualne]
Kombiniowałem chyba na wszystkie możliwe sposoby - w dbloader ustawiałem różnie domeny z www jak i bez www, zmieniałem adres skryptu z[nieaktualne] na / ustawiając w aliasie [nieaktualne]

Czytałem FAQ, szukałem, nie znalazłem. Na razie ustawiłem na bee.pl maskowanie na ramkach, teraz działa forum, tzn. przynajmniej w pasku adresu mam motorowerowo.orge.pl (ale nic poza tym obojętnie gdzie się znajduję -wynik maskowania). Dodam, że gdy maskowanie ramkami wyłączę - forum nie działa, robią się róźne cuda.

Oczywiście obojętnie jak bym nie ustawił maskowania, czy cookies i domeny w dbloaderze - linki na forum zawsze wyglądają np tak: [nieaktualne]zamiast tak:
[nieaktualne]
Proszę o pomoc, bo już naprawdę nie wiem co jest nie tak :(

Pozdrawiam.

Problem rozwiązany...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę