phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Poprawka1 dla wersji 1.12.6
Autor Wiadomość
a9u9u 


Pomógł: 27 razy
Posty: 612
Wysłany: 31-08-2008, 20:34   

hmm, po zastosowaniu wszystkich poprawek w Check_Files nie wyświetla 1.12.6p1 :/
_________________
#me {work: hard !important}
MOJE: [ Pagination like phpBB3 ] ; [ Info for IE users ]
 
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
maniocek 

Pomógł: 30 razy
Posty: 401
Wysłany: 31-08-2008, 20:52   

KarolinaITomek, ja mam tak samo,ale myślę że te 1.12.6p1 wyświetla się jak zrobisz aktualizację .patch a nie ręcznie.

Jak się mylę to proszę o poprawienie.
 
 
     
koziolek 



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Skąd: Kraków
Wysłany: 02-09-2008, 15:03   

KarolinaITomek, maniocek, wg mnie powinno się wyświetlać, ściągnąłem przed chwilą załącznik z pierwszego posta i widze tam wyraźnie p1:
Kod:
#
#----- [ OPEN ]------------------------------------------
#
check_files.php

#
#----- [ FIND ]------------------------------------------
#


$dbversion = '1.12.6';

echo '<h3>CheckFiles - phpBB by Przemo ' . $lang['version'] . ' ' . $dbversion . '</h3>' . $version_check . (($mode) ? '<h5>' . $lang['sql_checkng'] . '</h5>' : '');
if ( @filesize("config.$phpEx") > 50 && $userdata['user_level'] == ADMIN )
{
    echo '<font size="1">' . $lang['admin_explain'] . '</font>';

#
#----- [ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#


$dbversion = '1.12.6';

echo '<h3>CheckFiles - phpBB by Przemo ' . $lang['version'] . ' ' . $dbversion . 'p1</h3>' . $version_check . (($mode) ? '<h5>' . $lang['sql_checkng'] . '</h5>' : '');
if ( @filesize("config.$phpEx") > 50 && $userdata['user_level'] == ADMIN )
{
    echo '<font size="1">' . $lang['admin_explain'] . '</font>';
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
 
     
koziolek 



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Skąd: Kraków
Wysłany: 02-09-2008, 15:04   

A powie mi jeszcze ktoś dlaczego inna instrukcja jest w załączniku a inna w treści posta ChelloPL? :shock:

edit: Dlaczego nie dołączyło tego posta do poprzedniego?
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
 
     
maniocek 

Pomógł: 30 razy
Posty: 401
Wysłany: 03-09-2008, 21:02   

koziolek, to może dla tego...
Ja robiłem z postu bodajże...
 
 
     
fatalities 

Posty: 1
Wysłany: 16-10-2008, 14:29   

i tutaj jeszcze
Kod:
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/search.php?search_id=1104640264&start=-1

; ) Pozdro
 
     
Just`Play 

Posty: 12
Wysłany: 06-01-2009, 16:50   

USUŃCIE TEN POST
Ostatnio zmieniony przez Just`Play 06-01-2009, 17:03, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
arcy 
Alassenórion



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Skąd: Blachownia
Wysłany: 06-01-2009, 16:54   

Just`Play napisał/a:
ocb?
To znaczy co? Napisz w polskim języku, a nie jakąś neogwarą.
Potrafisz opisać swój błąd porządnie, poważnie i w polskim języku? To zrób to jak należy.
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
 
     
Just`Play 

Posty: 12
Wysłany: 06-01-2009, 17:03   

Wgrałem te pliki(patch.exe+1.12.6_to_1.12.6p1.patch) tam gdzie mam foldery i plik do głównego katalgou forum.I gdy wpisuje w Total Commander na dole gdzie jest sciezka to :
Kod:
.\patch -p1 --binary <1.12.6_to_1.12.6p1.patch
Wyskakuje to
Kod:
500.\PATCH not understood


P.S
ocb?=o co biega? ;)
 
     
joli 
Yollien +Styler



Pomogła: 2988 razy
Posty: 16981
Skąd: jestem tu od zawsze
Wysłany: 06-01-2009, 19:11   

A instrukcje chcialo Ci sie przeczytac?
Cos tam jest o totalcommander?

Cytat:
4. w wierszu polecen cmd, nalezy wpisac polecenie:

.\patch -p1 --binary <1.12.6_to_1.12.6p1.patch


skoro wiesz, co to ocb to pewnie i skrót cmd znasz. A jak nie, to zawsze są google.

Podpowiedź - Start>uruchom>cmd.exe
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
 
     
Just`Play 

Posty: 12
Wysłany: 06-01-2009, 19:34   

No i co mi to da jak wpisze w same cmd?Moża troche jaśniej :)
 
     
Gilu 


Pomógł: 848 razy
Posty: 2316
Skąd: Łódź/Gdynia
Wysłany: 06-01-2009, 19:37   

Jak to co Ci to da?
Miałeś wpisać to polecenie w cmd, a nie w TotalCommanderze.
Instrukcje są najczęściej po to żeby się do nich stosować.
 
     
joli 
Yollien +Styler



Pomogła: 2988 razy
Posty: 16981
Skąd: jestem tu od zawsze
Wysłany: 06-01-2009, 19:48   

Bo nie rozumiesz poczatku.
Cytat:
0. wykonaj kopie wszystkich plikow forum
1. przejdz do katalogu zawierajacego forum

Kopię robisz na SWÓJ KOMPUTER, w nim wykonujesz patchowanie, a potem gotowe, zmienione pliki, wrzucasz na serwer.
Paniał?
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
 
     
Just`Play 

Posty: 12
Wysłany: 06-01-2009, 19:48   

Zacz,zacz bo mnie zaraz coś wezmie mam to wgrac te pliki na ftp?Czy all pliki skopiowac na pulpit do folderu wgrac ten patch.exe i tamten drugi bezpośrednio do tego folderu bez tego patch-win i bin Tak? A potem wpisac w konsoli tą komende?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Just`Play 

Posty: 12
Wysłany: 06-01-2009, 19:49   

Ahaaaaa Ok Thank You! :D
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Partner strony: najlepszyranking.pl



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce