Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 19:43 |
[Problem] Jak ustawić właściwy adres forum? |
Autor |
Wiadomość |
Krzysiu789

|
Wysłany: 19-04-2008, 08:51 [Problem] Jak ustawić właściwy adres forum?
|
|
|
Witam !
Mam pytanie. Założyłem forum na www.krzysiu5.webd.pl ale można też na nie wejść przez www.nkomputer.pl
Wolałbym, aby wszyscy wchodzili przez ten drugi adres. Jest tylko mały kłopot. Jak wejdną przez www.nkomputer.pl i wejdą np. w jakiś temat to w tym białym polu pojawia się adres www.krzysiu5.webd.pl/62376726...
Wiecie może jak to zrobić, aby zasze był adres tylko ten .pl ?? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
apollo1989
|
Wysłany: 19-04-2008, 09:15
|
|
|
zmień adres przez dboadera na nowy i cokkies też na nowy i będzie działać
a dokładnie to zrób tak wejdź na forum poprzez wpisanie adres/dbloader/dbloader.php ale najpierw wpisz swoje ip w pliku dbloader i jak już wejdziesz wejdź w zakładke "Konfiguruj Forum" i ustaw ten 2 adres w Nazwa domeny: oraz Domena Cookie: zapisz i gotowe |
|
|
|
 |
Krzysiu789

|
Wysłany: 19-04-2008, 10:21
|
|
|
OK, ale niebradzo wszystko rozumiem...
Jak wejdę w plik dbloader.php to mam wpisać mój IP w każde miejsce gdzie jest napisane "twoje ip"?
2. Tam na tej stronie co mi podałeś jest taki napis UWAGA! Po zakończeniu pracy DumpLoadera KONIECZNIE wyłącz skrypt (ustaw $twoje_ip na 'DISABLED'). Jak będę miał wyłączyć ten skrypt? Poprostu zamiast mojego ip będę miał wpisać wszędzie DISABLED ? |
|
|
|
 |
apollo1989
|
Wysłany: 19-04-2008, 10:50
|
|
|
nie ip wpisujesz tylko na poczatku pliku chyba 2 linijka a jak skończysz prace to zamiast ip wpisz jakiekolwiek słowo |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 19-04-2008, 11:50
|
|
|
Wyłacz sprawdzanie poprawnosci adresu w PA |
|
|
|
 |
Krzysiu789

|
Wysłany: 19-04-2008, 18:18
|
|
|
Witam!
Zmieniłem wszystko... tak wyglądają moje pierwsze 2 linijki dbloander.php:
Kod: | <?php
// twój adres IP
$twoje_ip = '84.38.101.89';
// wył±cz sprawdzanie IP
$disable_ip_check = 0;
// maksymalny czas wykonywania skryptu w sekundach, 0 je¶li nieograniczony
$execution_time = 300;
// hash |
Wpisałem tam moje IP, lecz nadal na tej stronce nie mogę wejść, w żadne kategorie... |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 19-04-2008, 18:21
|
|
|
Cytat: | Wyłacz sprawdzanie poprawnosci adresu w PA | nie rozumiesz?
Krzysiu789 napisał/a: | Zmieniłem wszystko... tak wyglądają moje pierwsze 2 linijki dbloander.php: | czy ja cos pisalam o dbloader i o IP? |
|
|
|
 |
Krzysiu789

|
Wysłany: 19-04-2008, 18:27
|
|
|
1. Wyłączyłem sprawdzanie poprawności adresu w PA.
2. Nie, Ty nie, ale kolega wyżej tak... |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 19-04-2008, 18:40
|
|
|
włacz forum, załóż usera testowego (podaj jego login i haslo, abysmy mogli sprawdzic), wpisz w dbloaderze aktualna domene dla forum i dla coockies, czyli na: nkomputer.pl , zmien nazwe ciastek na jakakolwiek inna, wyczysc cache na ftp,
dbloadera WłąCZ wpisujac swoje IP, WYłąCZ, usuwajac je. Nic wiecej w nim nie zmieniaj. |
|
|
|
 |
Krzysiu789

|
Wysłany: 19-04-2008, 22:38
|
|
|
Włączyłem forum i założyłem konto testowe:
login: test
hasło: testowe1
joli napisał/a: | wpisz w dbloaderze |
Ale wkońcu gdzie ten dbloader się znajduje? apollo1989, podał mi specjalny link (adres forum/dbloader/dbloader.php) i wchodzę tam, ale nie mogę wejść w żadną kategorię bo "phpBB DumpLoader 1.0 wyłączony"... piszesz, żeby włączyć je wpisując swoje IP. Wpisywałem w tym pliku tj. dbloader.php ale sie nie właczył... |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 19-04-2008, 22:41
|
|
|
Sciagnij plik na swoj komputer, wstaw swoje IP, zapisz i wrzuc na ftp. Potem uruchom z adresu
http://www.nkomputer.pl/dbloader/dbloader.php w przegladarce. Kliknij zakladke "konfiguruj forum" |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Krzysiu789

|
Wysłany: 19-04-2008, 23:14
|
|
|
OK to już jest, ale kiedy kliknę na ZAPISZ KONFIGURACJĘ pojawia się to:
Cytat: | Fatal error: Call to undefined function sql_cache() in /home/krzysiu5/public_html/dbloader/dbloader.php on line 283 |
Czy to poprostu chodzi o to, żeby wejść przez FTP publick_html/cache i wszystkie pliki, które sie tam znajduja zaznaczyc i skasowac? |
|
|
|
 |
|