phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:28
Code no Guest
Autor Wiadomość
tymek


Pomógł: 1 raz
Posty: 433
Wysłany: 08-08-2008, 20:30   

Ale własnie o to chodzi ze chciałęm zeby to było w tabelce :D Tak ładnie wygląda :P
Nie da się tak :>

Hmm ewentualnie, czy dałoby sie zrobic w ostatecznosci (jak sie nie da tabelki) zeby wszystko pojawiało się w quote? (tak jak to było z code, tylko zamiast code - cytat)

;>

Hmm looll... sprawdzałem wszystko na jednym temacie, ale z tątabelką kazdy prawie temat wygląda inaczej ^^



///edit:
Hmm naprawiłem.. eee ale dziwne :



Wywaliłem tylko te czerwone dwa tagki <> </>
i działą :D
Teraz wszystko wygląda juz ładnie, pięknie :D

_________________
Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Skudi


Pomógł: 2 razy
Posty: 29
Wysłany: 31-08-2008, 14:37   

a ja mam taki problem jak wrzucam
Cytat:
Aby móc zobaczyć zawarto¶ć umieszczon± w tagu [code] musisz się <font color="#FF0000"><a href="http://www.darknes.ugu.pl/forum/profile.php?mode=register" title="">zarejestrować</a> lub <a href="http://www.darknes.ugu.pl/forum/login.php" title="">zalogować</a> darknes.ugu.pl</font>

w lang main to mam coś takiego :evil:
_________________
http://images47.fotosik.pl/33/f853e8390755c4d1.jpg
Ostatnio zmieniony przez Skudi 23-11-2008, 17:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Jarek 11


Posty: 119
Wysłany: 31-08-2008, 15:44   

Ej pomużcie jak to zrobic z bbcode menager.
_________________
Nie umiesz zainstalować jakiegoś moda lub masz problem z forum pisz do mnie na pw lub na gg:960363 to ci pomogę.
 
     
tymek


Pomógł: 1 raz
Posty: 433
Wysłany: 01-09-2008, 00:02   

Jarek 11 napisał/a:
Ej pomużcie jak to zrobic z bbcode menager.


Pierwszą pomoc otrzymasz tutaj:
KLIK

Przeczytaj temat od początku, było juz cos o BBCode Menager


---------------

Skudi napisał/a:
a ja mam taki problem jak wrzucam
Cytat:
Aby móc zobaczyć zawarto¶ć umieszczon± w tagu [code] musisz się <font color="#FF0000"><a href="http://www.darknes.ugu.pl/forum/profile.php?mode=register" title="">zarejestrować</a> lub <a href="http://www.darknes.ugu.pl/forum/login.php" title="">zalogować</a> darknes.ugu.pl</font>

w lang main to mam coś takiego :evil:
Obrazek



spróbuj zamienić tę linijkę:

Cytat:
$message = preg_replace("#\[code(.*?)\](.*?)\[/code.(.*?)\]#si", '[code\\1]' . $code_no_guest_text . '[/code:\\3]', $message);


na tę:

Cytat:
$message = preg_replace("#\[code(.*?)\](.*?)\[/code.(.*?)\]#si", $code_no_guest_text, $message);


Powinno pomoc.

-------------------------

Ja tez mam jeszce pytanko odnosnie moda, jak jest warunek- code widoczny tylko dla zalogowanych, czy da sie do tego dodac jeszcze warunek- code widoczny po napisaniu X postów?
_________________
Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW.
 
     
Skudi


Pomógł: 2 razy
Posty: 29
Wysłany: 06-09-2008, 16:31   

ale gdzie to wkleić :?: :mrgreen:
 
     
tymek


Pomógł: 1 raz
Posty: 433
Wysłany: 06-09-2008, 17:33   

na początek spróbuj w pliku
viewtopic.php
jesil nie podziąła to sprobuj to zamienic w kazdym pliku w ktorym dopisywałes te linijke (czytaj w instrukcji moda)
_________________
Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW.
 
     
bomba1234

Posty: 1
Wysłany: 26-09-2008, 17:21   

Ja mam pomysł najlepiej może by było gdy ktoś dał te pliki które są już prawidłowo zrobione wtedy myśle że by było mniej problemów
 
     
szresi


Pomógł: 242 razy
Posty: 944
Wysłany: 26-09-2008, 17:48   

Cytat:
Ja mam pomysł najlepiej może by było gdy ktoś dał te pliki które są już prawidłowo zrobione wtedy myśle że by było mniej problemów


I może jeszcze kawę zrobił? Gotowca takiego można by wrzucić tylko na "czyste" forum bez żadnych modyfikacji ( przynajmniej nie korzystających z tych plików , które są potrzebne do CNG.)
_________________
| Pomagam TYLKO na forum | | NIE umawiam się na randki | | Instalacja skryptu i modów za sms premium |
 
     
Paveleks

Posty: 60
Wysłany: 13-10-2008, 13:12   

Mam problem co zrobić żeby także w portalu nie było widać bez zalogowania code ?
 
     
wycich


Pomógł: 1 raz
Posty: 37
Wysłany: 23-10-2008, 08:49   

Ja mam problem następujący. Wykonałem powyższe modyfikacje z owym ukrywaniem. Wszystko było ok do puki nie zmieniłem stylu. Po powrocie do poprzednio używanego również nie działa ukrywanie. (tzn te stare linki są ukryte poprawnie, ale gdy dopisze nowy to nie wklepuje sie automatycznie [ code] *** [ /code] . Nawet jeżeli ręcznie wpisze niezbędne tagi i kliknę "wyślij" to potem edytując temat widzę, że tagi wyparowały! Strasznie dziwna sprawa. Proszę o pomoc
 
     
illitum

Posty: 38
Wysłany: 24-10-2008, 19:46   

panowie co się dzieje, dlaczego nie mam tej cześci kodu w

Kod:
--> Otwórz plik: includes/functions_add.php <--

--> ZNAJDŹ: <--

    $overlib_post_text = preg_replace("#\[url(.*?)\](.*?)\[\/url\]#si", "\\2", $overlib_post_text);

--> PO TYM DODAJ: <--

    $overlib_post_text =  ( $userdata['user_id'] == ANONYMOUS ) ? preg_replace("#\[code(.*?)\](.*?)\[/code.(.*?)\]#si", "[ CODE ]", $overlib_post_text) : $overlib_post_text;

--> ZAPISZ I ZAMKNIJ PLIK <--
 
     
Kopciu

Pomógł: 6 razy
Posty: 110
Wysłany: 24-10-2008, 19:54   

Czytaj najpierw temat potem pisz.
http://www.przemo.org/php...p=353040#353040
 
     
illitum

Posty: 38
Wysłany: 24-10-2008, 20:01   

tak znalazłem, ale chaotyczny ten post jest ;) także musiałem cały przeczytać by docelowy cel osiągnąć, autor nie naniósł poprawek... wcześniej tych problemów z innymi nie miałęm
 
     
krystian1332


Pomógł: 1 raz
Posty: 72
Wysłany: 24-10-2008, 23:19   

tymek daj mi lang_main bo masz to super to czerwone zarejestuj sie i zaloguj bardzo cie prosze
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Sean

Posty: 80
Wysłany: 26-10-2008, 06:56   

Przeczytałem cały temat i trudno jest się połapać tu w czymkolwiek, dopiero rozpocząłem swoją przygodę z phpbbby przemo i nie jestem obeznany jeszcze ze wszystkimi terminami. Gdyby mógł ktoś napisać instrukcję jak co zrobić mając BBCode Menager byłbym wdzięczny
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę