phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Prawa CHMODY - jak to zrobi? ?
Autor Wiadomość
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 14-10-2007, 16:45   

sarevok89, http://www.przemo.org/php...opic.php?t=5708 - faq

777 ale nie dla katalogu album_mod tylko wewnątrz niego /album_mod/upload/ i tak dalej...
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kakol

Posty: 3
Wysłany: 19-10-2007, 16:51   

Witam jestem częstym użytkownikiem forum "forum.mieloch.pl" po jakimś czasie nie moglem sie zalogować i wyskakiwało mi ze blednę hasło wpisuje a na gorze czarnym drukiem takie cos i później wogole nie moglem wejsc na forum na DumpLoaderze pisze mi coś takiego

:• You have damaged: config.php file !
• File must begin with: <?php and finish with ?> with any other chars (spaces, tabs or new line) before <?php and after ?>
• You must correct the file !
• Remember it is not mistake, if your text editor can not see this space, tab or new line, use other editor with operating multi (CR/LF) format or create new file with clean content.
• Forum will not work correctly with damaged config.php file.

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/users/www/mielochforum/www/forum/login.php:65) in /home/users/www/mielochforum/www/forum/includes/sessions.php on line 546

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/users/www/mielochforum/www/forum/login.php:65) in /home/users/www/mielochforum/www/forum/includes/sessions.php on line 547


Skrypt ten ma na celu ułatwienie wczytywania kopii bazy danych MySQL dla forum phpBB modiefied by Przemo (teoretycznie powinien też działać ze zwykłym phpBB). Obsługiwane formaty plików to: "czysty" .sql, .gz i .bz2 (dwa ostatnie zależnie od serwera).

Aby wgrać tabele do bazy danych, upewnij się że masz poprawny plik config.php i skopiuj na serwer do katalogu z tym skryptem plik z kopią bazy. Jeśli dopiero zamierzasz utworzyć taką kopię, najlepiej zrób to za pomocą phpMyAdmina (dostępny na większości serwerów).

Uwaga - staraj się unikać wczytywania plików spakowanych Bzipem za pomocą wolnego algorytmu - z nieznanych mi przyczyn skrypt ma tendencję do zapętlania się przy odczycie plików bz2 z użyciem tej metody.

config.php
istnieje Ok
rozmiar poprawny Ok

baza danych
nawiązano połączenie (mielochforum.mielochforum @ localhost) Ok
znaleziono tabelę phpbb_config Ok

serwer
obsługa gzip (.gz) Ok
obsługa » Bzip2 (.bz2) Ok


W celu zwiększenia bezpieczeństwa działania skrypt sprawdza twój adres IP. Aby uaktywnić skrypt wyedytuj plik dbloader.php i zmień go według poniższego schematu.

A jak dopisuje do linku /check_files.php pisze mi




Nazwa Domeny : forum.mieloch.pl
Check address : 0
Cookie secure : 0
PHP version : 5.2.4 - OK
Kompresja gzip forum : Tak (skrypt)
Wersja bazy SQL : 1.12.5 - OK

MySql version : 5.0.45
MySql ping : 1 ms, Cache: Nie
Safe mode : Nie - OK, Open basedir: Tak
imagecreatefromjpeg() : funkcja istnieje, biblioteka GD załadowana - OK
imagecreate() : funkcja istnieje, biblioteka GD [ 2 ] załadowana - OK
zlib : załadowane - OK
/album_mod/upload/ : do zapisu - OK
/album_mod/upload/tmp/ : do zapisu - OK
/album_mod/upload/cache/ : do zapisu - OK
/tmp/ : do zapisu - OK
/files/ : do zapisu - OK
/files/tmp/ : do zapisu - OK
/files/thumbs/ : do zapisu - OK
/images/avatars/ : do zapisu - OK

/images/avatars/tmp/ : do zapisu - OK
/images/avatars/upload/ : do zapisu - OK
/images/avatars/upload/tmp/ : do zapisu - OK
/images/photos/tmp/ : do zapisu - OK
/images/signatures/ : do zapisu - OK
/images/signatures/tmp/ : do zapisu - OK
/pafiledb/uploads/ : do zapisu - OK
/cache/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 cache
Rezultat sprawdzania poprawności plików:
Nazwa pliku [ suma obecna ] > [ suma prawidłowa ] Ilość znaków:
Aktualnie - Oryginalnie
includes/usercp_register.php : Zła zawartość ! [ 497329490aea31b99eea2ee1d49f84c0 ] > [ b5d5a92557be3c1a5bdee23de79593a2 ] 62933 - 62572 (361)
language/lang_polish/lang_main.php : Zła zawartość ! [ 243063ca1e518142a3e28bccbbbec024 ] > [ 116fe5933209ad1cac436ccb2dee2352 ] 48002 - 47899 (103)

Niektóre pliki mają inną zawartość niż oryginalne. Jeżeli nie edytowałeś żadnego pliku oznacza to problem podczas wysyłania plików na serwer.
Spróbuj wysłać ponownie pliki wyświetlone powyżej. Spróbuj użyć trybu binarnego podczas wysyłania.



I ja nie wiem co z tym zrobić proszę o pomoc!!!
Szukam na tym forum co z tym zrobić ze 2h i nic nie czaje wiem tylko ze coś mam zrobić w Total commanderze zmienić atrybuty a ja nawet nie wiem o co loto!!! Błagam pomóżcie mi!!!
Ostatnio zmieniony przez kakol 19-10-2007, 18:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 19-10-2007, 17:42   

kakol napisał/a:
Witam jestem częstym użytkownikiem forum "forum.mieloch.pl"

a jesteś jego administratorem? jeśli nie, to nic nie zrobisz.
 
     
kakol

Posty: 3
Wysłany: 19-10-2007, 18:02   

No niestety nie!!! A dlaczego tak mi sie stało czy to jest moja wina czy administratora tamtego forum???W żaden sposób nie da sie tego zrobić? I jak może sie jeszcze raz zarejestruje to będzie ok???
 
     
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 19-10-2007, 18:12   

to wina administratorów. ponowna rejestracja nie pomoże.
musisz poczekać na ich reakcję.
 
     
kakol

Posty: 3
Wysłany: 19-10-2007, 18:45   

Dzięki wielkie za pomoc!!!
 
     
skitles

Posty: 13
Wysłany: 20-11-2007, 16:46   

Jak to zrobić w " FileZilla " ?
 
     
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 20-11-2007, 17:14   

skitles, czy naprawdę tak trudno pomyśleć, poszukać?
 
     
Michalp1

Posty: 5
Wysłany: 16-01-2008, 23:37   

Jak się Total Comanderem podłącza się do internetu ?? ?? ?? ??
_________________
Jak coś robisz, zrób to dobrze
 
     
mbazyl


Pomógł: 68 razy
Posty: 593
Wysłany: 17-01-2008, 10:29   

Na górze w Totalu masz szereg ikonek. Szukasz tej, w której po najechaniu pokazuje się: FTP: Połącz. Albo jest na niej wyraźnie napisane FTP. Potem bierzesz nowe połączenie:
Sesja: Wpisujesz co chcesz
Nazwa Hosta: wpisujesz nazwę strony
Użytkownik: nazwę klienta na ftp-a
Hasło: no i hasło.
 
     
Michalp1

Posty: 5
Wysłany: 17-01-2008, 22:36   

aha :(
_________________
Jak coś robisz, zrób to dobrze
Ostatnio zmieniony przez Michalp1 17-01-2008, 22:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
mbazyl


Pomógł: 68 razy
Posty: 593
Wysłany: 17-01-2008, 22:42   

Napisałem:
Na górze w Totalu masz szereg ikonek. Szukasz tej, w której po najechaniu pokazuje się: FTP: Połącz. Albo jest na niej wyraźnie napisane FTP. Potem bierzesz nowe połączenie:
Sesja: Wpisujesz co chcesz
Nazwa Hosta: wpisujesz nazwę strony
Użytkownik: nazwę klienta na ftp-a
Hasło: no i hasło.
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 17-01-2008, 22:43   

Michalp1, po pierwsze dostałeś odpowiedź.
Po drugi - zmień podpis zakaz rekalmy!
Twój podpis/sygnaturka jest niezgodna z regulaminem.
Zapoznaj się z pkt 2 oraz 3 Regulaminu tego forum.

a po trzecie to po co powtarzasz to samo pytanie?

Jeśli nie zmienisz podpisu i nadal będziesz łamał regulamin dostaniesz ostrzeżenie :/
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
Michalp1

Posty: 5
Wysłany: 17-01-2008, 22:49   

Już dobry podpis?

mbazyl napisał/a:
Na górze w Totalu masz szereg ikonek. Szukasz tej, w której po najechaniu pokazuje się: FTP: Połącz. Albo jest na niej wyraźnie napisane FTP. Potem bierzesz nowe połączenie:
Sesja: Wpisujesz co chcesz
Nazwa Hosta: wpisujesz nazwę strony
Użytkownik: nazwę klienta na ftp-a
Hasło: no i hasło.


Ja tak wpisuję i piszę połączenie się nie powiodło



Ja nie rozumiem:

nazwę klienta na ftp-a nie wiem o co z tym chodzi ;(
_________________
Jak coś robisz, zrób to dobrze
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Amethyst

Posty: 1
Wysłany: 04-10-2008, 08:26   

Dzięki :) ...Wreszcie naprawiłam te chmody, mogę dodawać avatary;]...
Jeszcze raz wielkie dzięki :mrgreen: ...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

majaimaks.pl

mass dot

knult.pl

gry planszowe

• Zamów reklamę